Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MU ZebrakV zájmu potřebné osvěty občanům města Žebráku i jiným, rekapituluji neuvěřitelné. Vše začalo článkem místostarostky dr. Závorové (4/2016) Mozartovi by se určitě líbilo… Reagoval jsem článkem Prostředí hodné metropole? (5/2016). Na můj článek reagoval zcela neobjektivně, resp. hloupě ředitel ZŠ Žebrák Mgr. Ladislav Šnajdr (6/2016). V rámci tiskového zákona jsem reagoval zasláním mé reakce do vydání červencového čísla. Místo jejího uveřejnění uveřejnila anonymní redakce opět stejnou reakci ředitele ZŠ – a doplněnou.

Pořídil jsem kopie mého neuveřejněného vyjádření a nabídl je žebráckým občanům, včetně několika žáků a žákyň ZŠ, které jsem náhodně potkal. Kupodivu už si prý rodiče u pana starosty Mgr. Daniela Havlíka na mne stěžují? Divím se, že si nestěžují na ředitele ŽŠ, které nemohou nemít negativní dopad na výchovu a vzdělání jejich dětí?! Alespoň mi pan starosta sdělil dosud neznámá jména členů redakční rady: starosta Mgr. Daniel Havlík, MUDr. Iva Závorová, Mgr. Daniela Stolzová, Bc. Pavel Horázný a Bc. Marie Hošková. Doufejme, že budou od srpnového vydání měsíčníku zveřejňována jak se sluší a jak ukládá i tiskový zákon, kterým pan starosta argumentuje. Na zveřejnění své reakce samozřejmě trvám. Není možné, aby někdo opakovaně zveřejnil lži, pomlouval druhé a napadený neměl možnost se na stejném místě bránit.

Věřme, že už neanonymní redakční rada zabrání i nechutným manipulacím s fotografiemi jako v č. 4/2016, kdy se použila stará fotografie ještě s již neexistujícím Hostincem u Slovanské lípy a s vloženým nápisem nové cukrárny Mozart. Zlí jazykové tvrdí jen proto, aby nebylo vidět místo, kde byla cukrárna SYMFONIE a firma pana Nováka… Věřme, že redakční rada podpoří i vydání mých příspěvků o Karlu IV. a Jeronýmovi Pražském, jejichž myšlenky jsou i dnes aktuální. Nepochybně zaujmou více než „komunální přestřelky“ místních zastupitelů a občanů, kterými je měsíčník našeho města přesycen, stejně jako většina občanů. Také by měla RR zvážit jiné provedení měsíčníku, který zaostal hodně za dobou a připomíná svoji grafickou úpravou a stylem doby dávno minulé.

Zápis Rady města č.69 ze dne 30.5.2016 – 7/2016

b) Cesta u MŠ k potoku – voda jde na pozemek Špotovic. Bude opraveno obrubníky u cesty a následně řešeno. RM požaduje tři nabídky.

Zdalipak žebrácký měsíčník uveřejní v srpnovém vydání informace, že obrubníky měly končit u domu pana Martina Dondy, člena Stroupinské Lípy z.s., kdy akutně hrozilo vyplavení domu při přívalových deštích. Pan Donda nebyl vůbec kontaktován. Inicioval schůzku na místě i za přítomnosti odpovědných z hořovického úřadu, poté, kdy začaly stavební práce bez jeho vědomí. Stavba byla přerušena. Začala ji provádět firma HUML. Byl splněn požadavek RM na tři nabídky? Obávám se, že nikoliv. Mimochodem už zde se začal vedoucí správy majetku a investic ing. Bohdan Šimeček chovat slovně agresivně, což za cca 2 hod. vyvrcholilo útokem na občana města pepřovým sprayem. Navštívil jsem ho v pondělí na radnici, abych zjistil složení spraye a případně zlepšil léčbu mého zraku, který stále není v pořádku. Bohužel přede mnou utíkal doslova „jako malý kluk“. Skončil v kanceláři starosty. Z té utekl také v přítomnosti starosty. To už je ale jiná historie, která bude mít zajisté zajímavé pokračování. V měsíčníku města Žebráku se o ní, obávám se, nedočtete…      

Chybí nám zoufale nositelé potřebných mravních vzorů, chování a způsobů. Tím ředitel ZŠ není - i proto před ním neprojevují děti žádný respekt. To platí i o tiskovinách, které upřednostňují osobní zájem před veřejným. Nedivme se potom, že mládež přebírá špatné vzory, když jiné takřka nezná, resp. nemůže poznat.

P.S.

Novak plakat 120716Na oficiálním informačním plakátu Královského komorního města ŽEBRÁK s telefonními čísly a známými osobnostmi města (naproti nové Pizzerii), jsou uvedena tato jména: Karel Havlík, Petr Hněvkovský, Adolf Hofman, Otakar Zacha, Ludvík Vorel, Jaroslav Hněvkovský. Na webu města jsem informační tabuli nenalezl, možná jsem hledal špatně? Je s podivem, že na něm chybí jméno neslavnějšího žebráckého občana továrníka Josefa Volmana, který se tolik zasloužil o rozkvět města a který je nám i dnes tak potřebným příkladem poctivosti v práci a umu…?! Slavný rodák Olda Nejedlý se také "ztratil" v textu o kopané...

 

Jan Šinágl, 15.7.2016

* * *

Úředník v Žebráku zaútočil na občana na radnici zbaběle, zákeřně a bezdůvodně pepřovým sprayem - obrannou zbraní!

Průmyslová zóna Žebrák: „Žně“ už začaly!!!

Na MÚ Žebrák mají psychicky narušeného úředníka. Při jeho návštěvě doporučuji ozbrojený doprovod

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Martin Donda 2016-07-26 13:50
Starosta Žebráku se rozhodl povolovat publikování ve zpravodaji pouze spolkům zřízeným městem. Tím se z tohoto periodika ovšem stává "Rudé právo" dneška, ve kterém se budou objevovat pouze články, které pokud nebudou pochvalné nevyjdou. Je však toto to nejmenší, jak může být spolek za svůj kritický pohled potrestán? Doporučuji v rámci zachování nezkresleného pohledu na dění ve městě články zpravodaje po tomto cenzorském opatření raději nečíst.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)