Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Peprovy sprayUž 3x jsem se pokusil úředníka ing. Bohdana Šimečka zastihnout a zeptat se ho na značku KUSK Simecek zastupitekstvo 080816pepřového spraye, který vůči mne zákeřně použil dne 21.června. Vždy přede mnou utekl do kanceláře starosty. Po mém příchodu do kanceláře starosty opět okamžitě utíkal, naposledy 15.srpna. Zprvu mne neregistroval (dveře se netrhnou), chvíli jsem ho mlčky pozoroval. Vůbec nebudil dojem, že pracuje a usilovně řeší nějaký problém. Spíše jakoby unuděně „zabíjel“ čas. „Ožil“ až když jsem ho oslovil, kdy „vyletěl jako střela“. Šel jsem za ním, komunikovat odmítl. Před vchodem do sekretariátu starosty vztekle bouchnul dveřmi. Málem jsem se nestačil zastavit. Ještěže jsou dveře masivní. Jistě by mému nárazu odolaly. PČR by dveře těžko obvinila, natož úředníka, zato zcela jistě mne za způsobenou škodu. Většina občanů by takovéhoto člověka nazvala „pošukem“. Pokud odpovědní na radnici k takovémuto jednání mlčí, včetně měsíčníku, tak na žebrácké radnici těch nenormálně se chovajících lidí bude asi více – při vší úctě k těm, co poctivě pracují pro blaho obce a občanů. Možné příčiny si může každý doplnit sám. Starosta Mgr. Daniel Havlík toto jednání svého podřízeného považuje zřejmě za zcela normální - žádným způsobem to neřešil, neřeší.

Dne 27.července jsem podal stížnost hejtmanovi ing. Miloši Peterovi. KÚ SK zareagova pokynem ze dne 8.srpna. Co jsem chtěl vědět? Značku, výrobce a chemické složení pepřového spraye (můj zrak stále není v pořádku). PČR už věc předala PK v Hořovicích, ale incident stále vyšetřuje?! Kupodivu „corpus delicti“ - spray použitý při zákeřném útoku, resp. prázdný obal, nepochopitelně na místě činu nezajistila. Nechala si pouze zaslat Šimečkem jeho fotokopii. Údajně stejného, protože už lahvičku od spraye použitého při útoku údajně nemá a má ještě rezervní?! Takže je stále ozbrojen. Nemám proto stále jistotu, jaký druh pepřového spraye použil?! Není vyloučeno, že se mohlo jednat o nějaké ilegální svinstvo?!   

Samozřejmě jsem se o osobu, která se tak nepřirozeně chová a reaguje zajímal a nestačil jsem se divit. Stejně tak o minulost jeho manželky Mgr. Renaty Wachtlové a nestačil jsem se také divit. Nedivím se, že si rozumějí, ani tomu, že každý si ponechal své jméno, přestože jsou manželé. I zde platí zřejmě přísloví „Vrána k vráně sedá“?! Mgr. Wachtlová je právničkou města Žebráku a radní města Hořovice. Každých 14 dnů zasedá ve společnosti starosty Hořovic na radě města, jehož PK bude incident řešit (přestože jsem žádal PČR, aby pro možnou podjatost věc řešila jiná PK). Starostovi Hořovic Dr. Ing. Jiřímu Peřinovi jsem ve věci napsal dne 5.srpna a odpověď obdržel od JUDr. Dany Maříkové dne 10.srpna.

Jinak už potřetí posílám aktualizovaný článek k uveřejnění v Měsíčním zpravodaji města Žebráku ze dne 12.srpna ve věci pomluvy mé osoby ředitelem ZŠ Žebrák Mgr. Ladislavem Šnajdrem. Stejného dne jsem zaslal Redakční radě a všem zastupitelům tento dopis. Budu příjemně překvapen, pokud bude můj článek uveřejněn. Pokud ne, bude to dalším důkazem, že Redakční rada provádí vědomě cenzuru a bojí se pravdy. Stejně tak je smutné uveřejňování fotografie zadní strany  kostela na titulní stránce měsíčníku, místo jeho čela s novými lípami Eliškou a Janem.

Zebrak kostel 150816Pravda, obě pokácené košaté lípy před kostelem už nezakrývají nepěknou fasádu na čele kostela aZpravodaj avers 6 2016 nevyvažují tak nedostatek zeleně na náměstí. Ta trocha zeleně se ztrácí díky barbarskému zaasfaltování většiny plochy náměstí před kostelem a chybějícímu vyvážení díky pokácení obou líp Stefanie a Rudolfa. Předčasně a zcela zbytečně jim byl ukončen život, díky prokazatelnému zanedbání péče radnicí…

Kdysi bývalo žebrácké náměstí plné života, dnes zeje většinou prázdnotou. To není způsobeno pouze jeho nezvoucím vzhledem, ale i změnou našich životů, kdy zájem o věci veřejné a spoluobčany je podřazen individuálnímu způsobu života. Jednou dojdeme k tomu, že pouhé peníze ke spokojenému a naplněnému životu nestačí a už vůbec ne ty, které jsme nabyli nepoctivě. Poctivě nabytý majetek člověka zavazuje, nepoctivě nabytý zotročuje, z bohatého se stává chudák. Ptejme se, proč se většina „bohatých“ neumí přirozeně smát a radovat se ze života a proč „chudí“ tuto schopnost neztratili? Naše náměstí vypovídají o nás více než tušíme... 

 

Jan Šinágl, 21.8.2016

* * *

Úředník v Žebráku zaútočil na občana na radnici zbaběle, zákeřně a bezdůvodně pepřovým sprayem - obrannou zbraní!

Měsíční Zpravodaj města Žebráku si nezadá s totalitními praktikami

Průmyslová zóna Žebrák: „Žně“ už začaly!!!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #1 Martin Donda 2016-08-22 14:26
Vzhledem k tomu, že dominantu náměstí tvoří kostel, byl výhledově pro tento prostor jeden strom kompozičně přijatelný. Skutečnost, že by se vykácela pouze lípa Rudolf a na jejím místě se vysadil strom nový, by zajistila zachování kontinuity (souslednosti) výsadby. Řešení z doby baroka, kdy bylo potřeba modelovat krajinu a přesně zachovávat například osy alejí, je minulostí. Dnes už se na stromy ve veřejném prostoru díváme jinak. Osovost v tomto případě nebyla důvodem pro to, aby se kácel i druhý strom. Dokud by nedosáhla nově vysazená lípa velikosti dospívajícího až dospělého stromu, mohla ponechaná lípa Stefanie plnit funkci solitéru v prostoru náměstí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)