Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kiska AndrejDalajláma považuje presidenty Slovenska a USA v současnosti za nejvýznamnější státníky světa 
Hradcany Dalajlama 171016

… Dovolte mi, abych se na okamžik podíval do svých poznámek. Po dnešní diskusi s jeho Svatostí jsem si uvědomil otázku, kterou si často klademe v našich myslích – co bychom měli dělat, kde je naše místo v boji za lepší svět, jak se máme zachovat? Na Slovensku jsem se mohl setkat s jedním s nejlepších lidí a měl tak možnost diskutovat s otcem Srholcem. Slovákem, který strávil mnoho let ve vězení v době totality. Vždy říkal, abychom se drželi našich hodnot a zůstávali ve spojení s lidmi, kteří sdílejí stejné hodnoty. Otec Srholec rád říkal: „Nevím, co se tane v budoucnosti, co se stane zítra, ale vím, jak bych se měl zachovat dnes. Tedy prosím, měli bysme udržovat naše hodnoty a měli bychom vědět už nyní, jak bychom se měli chovat v budoucnosti.“ … Bohužel je projev v angličtině. Na konec skvěle vystoupili Jiří Suchý s Ivanem Králem.   

 

https://www.prezident.sk/article/kiska-na-konferencii-forum-2000-politici-by-mali-vazit-slova/

* * *

Projev v angličtině je bez titulků, či simultánního překladu? Zatím se mi nikde nepodařilo najít slovenský, nebo český překlad? Požádal jsem vedoucího kanceláře presidenta Slovenska o zaslání odkazu, či překladu projevu. Jinak zajistím jeho překlad a bude obratem zveřejněn. Český překlad není ani na stránkách FORUM 2000? Ještě včera bylo video z přednášky Dalajlamy v Lucerně na webu FORUM 2000 - http://www.forum2000.cz/videa - dnes už tam není, ani se mi nepodařilo jej najít na You Tube pomocí Google?! ČT samozřejmě projev nevysílala, natož přednášku Dalajlámy v Lucerně.

Nechci spekulovat, ale vzhledem k tomu, jak kolaborantsky se vůči Číně zachovali prezident Zeman, premiér Sobotka, předseda Senátu Štěch a předseda Sněmovny Hamáček, nelze vůbec vyloučit, že ubezpečení naší „věrnosti“ čínské vládě má i jiné formy jako důkaz o naší loajálnosti, resp. lokajství. Situace je velmi nebezpečná. Redaktor ČRo a historik Petr Nováček to včera na ČT 24 překvapivě otevřeně pojmenoval v Událostech a komentářích od cca 37 min. Děsivé informace, např. že z čínských peněz mají být podpořeny politické strany, které jdou proti Babišovi a kdy přirovnal na konci svého komentáře chování této „čtyřky“ k protektorátní vládě Emila Háchy a jejích psaní dopisů do Berlína.

Zde bych jen poznamenal, že dr. Hácha a jeho vláda dělali v rámci možností co mohli (člen vlády, gen. Eliáš, byl nacisty popraven za pomoc odboji). Diplomat Petr Kolář má pravdu: „Stali jsme se rohožkou Evropy“. Čína nepochybně respektuje malé Slovensko za statečný postoj jejího presidenta, který pozval a přijal Dalajlámu. Česká republika se chová jako „užitečný idiot“. Jsme opravdu stále národem „kočích a služek“, jak se říkalo za Rakousko-Uherska, nebo jak říkal Hitler, že jsme národem cyklistů – dole šlapou a nahoře se hrbí? Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se to změnilo. Česká republika země Nehrdů a rohožka Evropy?

Zeman kdysi mluvil o 232 miliardách čínských investic, zatím jsou to jen akvizice, tedy skupování hotového. S Čínou máme pasivní obchodní bilanci přes 400 miliard. Kdosi řekl: "Peníze nám pomáhají snášet chudobu." Pro ČR to platí a bude platit stále více, pokud budeme montovnou Evropy. Cenu mají hodnoty budované silou ducha a skutečných schopností. Kde tyto hodnoty chybí, nezachrání zemi žádné peníze, jen dočasně, než nastoupí bída. Bez hodnot nelze tvořit hodnoty. Jen příjem peněz nemůže žádné trvalé hodnoty vytvořit, ale skutečné jen ničit!

Černá mračna se stahují opět nad naší zemí. Máme strach z uprchlíků, kteří zde nejsou, přitom ohrožujeme sami sebe daleko více! Svobodu si nezaslouží ten, kdo čeká, že ji za něho vybojují jiní. Dočká se jen bídy a otroctví. Každý občan nese svůj díl odpovědnosti za současný stav země.       

Zeman patří do tvrze, ne na hrad, ze kterého ji už udělal. Přijďme oslavit státní svátek české samostatnosti na Staroměstské náměstí v Praze v pátek, dne 28.října od 18:30 hod. Přivítáme i pana Jiřího Bradyho. Projevíme mu úctu, obdiv a ocenění způsobem, kterého se mu nemůže v současnosti dostat na Hradu českých králů. Je v moci malosti, malých a lůzy nemocné mocí.

 

Jan Šinágl, 20.10.2016

 * * *

Zahraniční politika na prodej

Petr Nováček z Českého rozhlasu včera v poledních zprávách na své stanici řekl, že se mezi zasvěcenými lidmi šušká, že součástí slíbených velkých čínských kontraktů mohou být i finanční injekce pro určité politické subjekty, které by je náležitě finančně vybavily před příštími volbami.Vysvětloval, proč čtyři nejvyšší ústavní činitelé (Zeman, Sobotka, Štěch a Hamáček) vydali společné prohlášení, které potvrdilo linii české politiky vůči Číně a nepřímo odsoudilo ministry za setkání s dalajlámou. V České televizi později Nováček upřesnil, že by mohlo jít o financování kampaní ČSSD i Zemana. Čína je jedno z mála témat, na kterém se špičky ČSSD se Zemanem plně shodnou. Babišem vlastněná MF Dnes napsala, že jméno právníka Radka Pokorného se často zmiňuje v souvislosti s tím, kdo k vydání prohlášení přispěl. (Ten to ale odmítá.) Pokorný má blízko k Sobotkovi a zároveň pracuje pro čínskou společnost CEFC. Petr KolářTýdne tento týden napsal, že by Sobotku mohly položit právě vazby na Pokorného. 

* * *

Omluva všemu lidu jednotné lidové Číny

Člověk na prodej – odebírání lidských orgánů zaživa v Číně!

JATKA

Žofín 2016: Můj pohled na Forum 2000

Odvrácená tvář

Přednáška Jeho Svatosti dalajlamy: Odvaha převzít odpovědnost

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #2 Oldřich Musil 2016-10-23 15:01
Ano souhlasím,vyměn it!Háček je ovšem v tom,že to by bylo možné pouze ve státě,kde funguje právo a demokracie.Stát ve kterém má určitá mafiánská klika pod palcem soudy,policii a média nelze považovat za právní ani demokratický.Ji nak řečeno,je tu diktatura určité politické mafie.Pokud čtete pozorně tyto webové stránky pana Šinágla,tak k tomu poznání nakonec dojdete.
+3 #1 Stanislav Vrbík 2016-10-22 17:24
Kdo drží ve funkci ředitele televize Petra Dvořáka?
Ten lump dělá nejhorší prácí, jakou si lze představit. Jakoby sloužil straré KSČ, která přesně, jako Dvořád cenzurovala zprávy.
Kdo má věřit televizi, když Dvořák to, co nevadí nikomu,naopak to každý přivítá, si vymaže. On mmaže vše, co by mazali bolševici před rokem 1989. Takové bolševiky my trpíme ve funkci ředitele televize? Pryč s Dvořákem a všemi, co mu pomáhají. Pryč s bolševiky a neobolševiky z našípolitiky.
Už s nimi konečně po 26 letech skoncujme!
Kdo je v Radě pro televizi? blbci, nebo taky bolševici? Vyměnit!
Do kdy chce Sobotka sloužit zlodějům a tmářům? O kolik miliard okradl stát jenom při privatizaci OKD? Už MUS je prodal o 3,5 miliardy levněji, jestli si dobře pamatuju a 40.000 bytů předal Bakalovi zadarmo! A on je snad doživotním předsedou vlády! Proč mlčíme všichni a burcující lidi neposloucháme? Máme se asi moc dobře. Dobré bydlo nepálí, ale uspává! Chtějme pravdu a nic než pravdu!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)