Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sabatova v satkuMíčánky 2.11.2016: Původně naplánované na srpen, dobu dovolených. Z malé jednací síně (1/312), přeloženo na poslední chvíli doKohoutova 2 plakat 021116 největší (přízemí 302). Nebylo takřka nic slyšet. V jednací síni bylo 8 obrazovek a mikrofony - ne u pultu pro svědky! V první části jsem 2x marně vyzýval soudkyni JUDr. Danielu Čejkovou. Po první přestávce je bez komentáře zapnula, ale nezesílila - oddálením řečníků jako by nebyly. 4 monitory zato běžely naprázdno,  kvůli testům, dle soudkyně (nic se na nich neobjevovalo). Milionová soudní síň skutečně za "všechny prachy", stejně jako tento zcela zbytečný soud, který už musel stát daňového poplatníka miliony a další ještě nepochybně přibudou. Výstižně soud popsal Tomáš Pecina na svém blogu ŠÁTKOVANÁ. Níže doplňuji o další šokující postřehy!

 

 

 

 

Kohoutova 6 Dohnalova 021116Redaktorka ČT po natáčení uznala, že tam bylo více lidí a že si není jistá kdo na ní plivl? Vážím si a oceňuji. Má  kuráž a může být dobrou redaktorkou, pokud  ažKohoutova 3 a obhajce 021116se změní „rodinné poměry“ v ČT. Emoce nejsou nikdy dobrým pomocníkem. ČT referovala v Událostech. ČRo obšírněji redaktorkou Veronikou Hlaváčovou. Tu potkávám poměrně často na soudech. Ne vždy mohu její chování považovat za standardní. Škoda, že se mi zablokovalo  video právě při pokusu natočit video po skončení soudu, kde se snažila za každou cenu „usvědčit“ dr. Kohoutovou. Stačil jsem pořídit alespoň závěr vyjádření dr. Kohoutové a její odpověď na moji otázku jak to bylo se zákazem jejího vystupování před médii. V tom momentě redaktorka ČRo vypnula nahrávač a odešla. Zde si můžete poslechnout zvukový záznam zajímavé od cca 6 min.!!! Pokusila se „grilovat“ i studentku Denisu, která byla tou nejlepší reklamou SZŠ a její kvality.

Ombudsmanku Annu Šabatovou bych nechal předvolat jako svědka. Její negativní působení podstatně přispělo ke konání soudu. Jinak by se možná vůbec tento nesmyslný soud nekonal. Ombudsmanka se má zasazovat o práva všech, stejně a bez rozdílu!

Kohoutova 4 Krecek 021116Bylo by na samostatný článek, jak se tato rodina ombudsmanky a Petra Uhla etabluje, působí ve veřejném životě a institucích – Michal Kohoutova 5 Klaus 021116Uhl, členem rady ÚSTR, další syn advokát, známý z kauzy malé Natálky, kde mladí muži dostali tresty jako nejtěžší zločinci (v jejich prospěch odmítl soudce výpověď policistů a hasičů. Mezitím spáchal sebevraždu). Aktivistka v šátku, které jsem se zastal v jejím právu vyjádřit názor, je manželkou Michala Uhla. Demokracie má své paradoxy…  

Ředitelce dr. Ivance Kohoutové by mohlo ve věci sporu o diskriminaci pomoci vyjádření odborníka k důvodu nošení zahalujících prvků muslimských žen. Obecně se má za to, že ženy musí zakrytí provádět z důvodu požadavků víry. Skutečnost má však jiné prameny. Ve skutečnosti jedná pouze o tradici na níž nelze uplatňovat výjimku náboženského symbolu. Viz např. tento článek.

Kohoutova 8 soudkyne 021116O kauze referovalo ČTK, iDNES, i LN se zmínili o mé účasti, včetně fotografie. Diskuzi napadané aktivistky (manželky Michala Uhla) jsem Kohoutova 9 media 021116se snažil demokraticky moderovat. Na videích jsem „promluvil“ jen občas.  

Soud bude pokračovat 18.1.2017 od 9:00 hod. v přízemí, opět č. 302. Paní ředitelka bojuje nejen za své právo, ale i za nás. Vůbec nemohu vyloučit, že v pozadí jsou snahy odstranit schopnou ředitelku, která „neposlouchá“. Místo aby se jí někdo zastal, musela psát stovky různých vyjádření úřadům a institucím. Přenos důkazního břemene požadovaný žalující stranou je výsměchem spravedlnosti! V naší zemi nic nového. Zdravý rozum nakonec zvítězí, ale přijde nás pěkně draho – i díky ombudsmance, která je jednou z velkých ostud české justice, tedy i naší společnosti a každého z nás.

Pozn. pod čarou:

Rád cestuji, pokud si to mohu dovolit, poznávám jiné země, národy, kultury, lidi. Cestovat a poznávat je vzájemně obohacující. Není ale možné, aby se jedna kultura stěhovala do jiné, zcela rozdílné kultury a stejně tak národy. To je sebezničující a všechny oslabující. Multikulturalismus naprosto selhal, jen politici mají stále problém to říci veřejně, nahlas a v tomto smyslu také patřičně konat. Skutečnou podstatou našeho strachu z uprchlíků je obava ze ztráty „blahobytu“, i když málokdo z politiků to řekne veřejně. Uprchlíci jsou pro nás všechny hlavně morální výzvou. Státy a národy jsou silné právě tím, že zůstanou sami sebou. Fyzicky problém zvládneme, bude-li EU jednotná. Svět potřebuje fundamentální změnu. Uprchlická krize je jen jedním z prvních silných signálů, že na našem světě je něco hodně špatně. Je to výzvou nám všem k odpovědnému chování a změně mravního přístupu k životu.

Dr. Ivanka Kohoutová bojuje statečně „sama proti všem“ už 4 roky, ve jménu zákona, dobrých mravů a zdravého rozumu. Podpořme ji alespoň podpisem!  

Petice na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutové

 

Jan Šinágl, 3.11.2016

* * *

2.11.2016, 9:00 hod. - OS Praha 10, Míčánky, 1/312: Hidžáb žaluje ředitelku dr. Kohoutovou!

Ředitel zpravodajství a ČT24 Zdeněk Šámal, žádá omluvu od Jana Šinágla

Už se zrodil někdo, kdo šílenou dobu napraví?

VÝZVA: TÝDNY OBČANSKÉHO NEKLIDU

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)