Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSPV 1 Uzunoglu a pravnici 081216Dne 8.12.2016 projednával OS Praha – východ žalobu na MUDr. Yektu Uzunogla a Václava Faktora. 5 ½ hodiny bylo dost děsivýchOSPV 2 Faktor Vaclav 081216. Kupodivu bez zájmu médií. Kdysi jsem dr. Uzunogla podporoval a věřil jsem mu. Po následných zkušenostech a včerejším jednání se obávám, že je něčím zcela jiným, než jak se veřejnosti prezentoval a prezentuje. Jeho tehdejší soudní výhra a následné mnohamilionové odškodnění od českého státu, nemuselo být zrovna učiněním spravedlnosti za dost? Je obžalován jednak z pomluvy (o sexuálním poměru Moniky Uzunoglu s tehdejší vedoucí soc. odboru v Mnichově Hradišti paní Jitkou Altmanovou - šířená prostřednictvím e-mailů a informace o tom, že jeho žena poskytuje placené sexuální služby - prostřednictvím letáků s nahou fotografií své ženy. Smyslem měla být její dehonestace jako matky a člověka, její občanská likvidace, cílem mělo být  získání dcery do péče otce. Dále z křivého obvinění (z trestného činu nájemné vraždy ve stadiu přípravy), kdy si měla jeho žena najmout Václava Faktora k jeho fyzické likvidaci. Smyslem mělo být potrestání jeho ženy a získání dcery do péče otce. Faktorovi sliboval beztrestnost, pokud se k přípravě / pokusu, přizná PČR.

V opatrovnickém spisu, který má mít přes 2000 stran, mají být důkazy o tom, že otec ani neplánoval o dceru osobně pečovat, ale byl připraven najmout chůvu. V posledním období je předběžným opatřením určeno právo otce se s dcerou stýkat prostřednictvím asistovaných styků, kterých otec údajně nikdy nevyužívá. Zároveň všude má tvrdit, že je mu odepřeno právo se s dcerou stýkat. O dceru nemá jevit žádný zájem? 

Soudce JUDr. Jiří Wažík odvedl skvělý výkon, stejně jako státní zástupce. Dr. Uzunoglu měl dva obhájce, kteří svými kvalitami nepřesvědčili. Chování jednoho z nich, mladého advokáta JUDr. Mgr. Slavomíra Hrinka, kdy si dovoloval kritizovat soudce a sám porušoval procesní pravidla a pravidla slušného chování, bylo dost zarážející až odpudivé - nezůstal nic dlužen své nedobré pověsti. Druhý, JUDr. Bohumil Růna se zná velmi dobře se svědkem JUDr. Zdeňkem Hrabou. Oba mají AK v Říčanech a úzce spolupracují. Tématem je skutečný boj o společnou dcerku, šestiletou Claire. Poslechněte si otřesnou výpověď manželky dr. Uzunogla Moniky Uzunoglu. Je alarmující, že takového jednání měl být schopen nositel lékařského titulu!

OSPV 3 Uzunoglu obhajce tlumocnice 081216Jako svědek vypovídal i obžalovaný Václav Faktor, odsouzený na 50 měsíců nepodmíněně za vloupání a omezování osobní svobodyOSPV 4 OZ SZ 081216. Přiznal se, že dr. Uzunoglovi bezmezně věřil. Veřejně se Monice Uzunoglu omluvil za to, že jí zničil život tím, že byl poslušným vykonavatelem záměrů dr. Uzunogla. Je také jeho obětí, řekla Monika Uzunoglu. Dr. Uzunoglu vyžadoval soudní tlumočnici do německého jazyka, ačkoliv hovoří a rozumí velmi dobře česky a jak prokázal i u MS Praha. Tlumočnice nepřeložila ani slovo. Odmítl vypovídat jako svědek. Předložil řadu znaleckých posudků na osoby mj. i od MUDr. Ivana Davida, ředitele Bohnického ústavu. Ta prohlásila, že ji posledních 15 měsíců žádný soudní znalec nekontaktoval! Mimochodem na dotaz soudce proč ještě neobdržel znalecký posudek na dr. Uzunogla odpověděl: „Už mám termín“. Mimochodem obvinil úředníky OSPOD z fašismu. Před soudem se svědkyni Altmanové omluvil a slíbil ji přinést růži…  No nevím, po skončení soudního jednání u MS Praha a osvobozujícího rozsudku, své příznivce pozval do restaurace, zaplatil nám kávu a rychle s omluvou odešel. Prý vždy zapomíná peněženku, když má platit, vypověděla jeho manželka…

OSPV 5 senat 081216Za jeho podpis, který je nutný u obou rodičů pro vstup do mateřské školky prý požadoval pořízení intimních fotografií své manželky. Ty potom měl použil na tisk plakátů, kde byl uveden její mobil a nabízení sexuálních služeb. Svůj podpis měl později popřít.  

Psycholog dr. Klimeš doporučil Monice Uzunoglu, aby v zájmu dítěte poskytla pohlavní styk manželovi za úplatu. Doporučil částku 2000,-Kč. Poté požadoval manžel po své manželce ze zaplacené částky 300,-Kč, že prý nemá na naftu, dle výpovědi Moniky Uzunoglu.  Na svoji manželku podal dr. Uzunoglu údajně už desítky trestních oznámení?!

Svědek, advokát JUDr. Zdeněk Hraba, nepůsobil vůbec důvěryhodně, mluvil „krasořečně“, hrál si na druhého soudce v soudní síni. Byl kdysi doporučen OSPODem z Říčan. Na návštěvu rodiny Uzunoglu přišel právně pomáhat i se svými dětmi, dle výpovědi Moniky Uzunoglu?!

OSPV 6 Uzunoglu prg 081216Několikrát jsem krátce vstoupil do soudního jednání. Soudci jsem se omluvil. Např. jsem reagoval na tvrzení obhájce dr. Uzunogla, který zpochybňoval skvělou, důvěryhodnou výpověď Faktora s tím, že je alkoholik a tudíž jistě psychicky nemocný. Reagoval jsem: „To je náš prezident také“, což přineslo vítané oživení v soudní místnosti.

Jeden z přítomných mi tvrdil, že z vypovídajícího policisty byl silně cítit alkohol? Škoda, že mi to neřekl v soudní síni. Policista přišel s kamarádem, který byl dost odpudivě oblečen. Slovní projev policisty neměl nic společného s představou občana, jak se má chovat a myslet policista.

Dr.Uzunoglu na svém blogu v iDNES píše, že toto celé je komplot státní moci + ISIS proti němu z důvodu, že on je velkým bojovníkem za práva Kurdů (série Islamistický Trojský kůň v Čechách, zatím asi o 18-ti kapitolách).

Získal jsem i další, důvěryhodné informace o tom, že dr. Uzunoglu neměl nezaplatil za právní služby, a že měl ukrást dokonce i dřevo?! No nevím, zda se toto slučuje s mravním kodexem „bojovníka za práva Kurdů“, jejichž boj za samostatnost je obdivuhodný a hodný úcty. 

Kdysi jsem spolupracoval s PČR a pomohl usvědčit MUDr. Jaroslava Bartáka. Odpykává si mnohaletý trest. To, co před soudem zaznělo činí velmi pravděpodobným, že MUDr. Yekta Uzunoglu může svého kolegu následovat. 

Pořídil jsem zvukové záznamy z celého jednání. Bohužel ne vždy jsou kvalitní a srozumitelné, jednak díky např. rychlé řeči státního zástupce, nebo i slabému hlasu svědků – ti nedůvěryhodní mluvili vždy tišeji. Srozumitelnost silně ovlivnilo rušení klávesnicí zapisovatelky, která v místnosti obložené dřevem silně rezonovala „jako datel“. Nechápu, proč tento častý problém neřeší české soudy zakoupením bezhlučných klávesnic za cca 100,-Kč?  

Další jednání je nařízeno na 12.1.2016 od 8:30 hod. Je dost možné, že soudce odmítne navrhované svědky žalovaným a množství znaleckých posudků, dojde k závěrečným řečem a snad i k vynesení rozsudku.    

 

Jan Šinágl, 9.12.2016

* * *

Právo: Kurdské milice zavřely svou kancelář v Praze

Pražská kancelář kurdských milicí Lidové obranné jednotky (YPG) ukončila podle deníku Právo činnost. Zástupci Kurdů totiž v Česku narazili na zavřené dveře, napsal list. Ministerstvo zahraničí Právu potvrdilo, že se spolkem YPG Evropa neudržovalo a neudržuje žádný kontakt. Pražské zastoupení otevřely kurdské milice YPG letos na jaře. ČRo, 12.12.2016

* * *

Syrští Kurdové v Praze: Delegace bojovala o podporu českých politiků

V Paříži našli tři ženy s prostřelenými hlavami. Bojovaly proti Turkům

* * *

BIS' ka – zakázané otázky

Obsah tohoto článku nutí k zamyšlení a nevylučuje ani připuštění možnosti, že to tehdy mohlo být s "velkou kauzou" dr. Uzunogla i jinak? Není těžké si představit rafinovaný plán, který počítal s odsouzením dle plánu, aby poté mohla být od státu vymáháno vysoké odškodné. Např. výpočty a zdůvodnění ušlého zisku jsou dost zarážející, resp. takřka „bajkářské“, pod úhlem dnešních zkušeností a informací? Existuje porucha zvaná pseudologia fantastica. Přopomínám, že za dr. Uzunogla držela tzv. elita i veřejnou hladovku. Jistě by nebylo na škodu vědět, jak dr. Uzunoglu vystudoval medicínu, kde všude jako lékař pracoval a kolika pacientům poskytl svoji lékařskou péči? Údajně pracoval 1,5 roku jako lékař v NSR a kde měl vyléčit 150 000 dětí... Dozvíme se někdy skutečnou, nezpochybnitelnou pravdu? 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.14 (14 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)