Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSP1 Wonka Machova 060217Soudkyně OS Praha 1 JUDr. Enikö Machová Ph.D. si v ničem nezadala se soudkyní JUDr. Marcelou Horváthovou, která usoudila Pavla Wonku OSP1 Wonka Dus 060217ke smrti před takřka 30. lety. Hrob Pavla Wonky byl barbarsky poškozen. Jiří Wonka uzavřel pojistnou smlouvu s Českou pojišťovnou a.s. Soudkyně Machová včera rozhodla, že uzavřená smlouva platí a pojišťovna platit nemusí. Korunní svědkyni, která by prokázala jak byla smlouva uzavřena a která by zřejmě odhalila podivné a nezákonné praktiky České pojišťovny a.s., nebyla předvolána?! Bylo tak flagrantně porušeno právo na spravedlivý proces, zaručené Ústavou ČR. Jiří Wonka se samozřejmě odvolá. Jsme-li ještě právním státem, nemůže neuspět.


OSP1 Wonka prg 060217Průběh soudního jednání a vynesení rozsudku stojí za poslech. Takovéto „soudkyně“ by neuspěly ani v konkursu na uklízečku, při vší úctě k tomuto povolání. Soudkyně Machová jí v tomto případě jistým způsobem i byla. I proto jsem jí doporučil, když mi vyhrožovala justiční stráží, že by měla vyvést ji ze soudní síně místo mne (mimochodem odmítla mi poskytnout rozhovor, zakázala fotografování a pořizování videozáznamů v soudní síni). Poté doslova prchala ze soudní síně, že jsem ji stačil vyfotografovat pouze zezadu.

Ještě jsem nezažil, aby soudkyně začala vynášet rozsudek, kdy ne všichni účastníci byli na svých místech a kdy právní zástupce žalované teprve vstupoval do dveří. Na mé upozornění soudkyně vůbec nereagovala. Stačil jsem jenom zapnout zvukový záznamník, kdy na videozáznam už nebyl čas. Dost možná by ani standardní natáčení rozsudku na video nepovolila. Nedivil bych se, měla se za co stydět. Stud nemá v této zemi stále domov ani tam, kde by k němu mělo být přispěno. Nestoudná justice, nestoudní soudci. Bohyně justice IUSTITIA zase jednou zaplakala jaká nestoudnost a nestydatost vystupuje jejím jménem.

Děkuji signatáři CH 77 a politickému vězni panu Janu Dusovi, který se dostavil jako jediný zástupce veřejnosti a jeden z mnoha podporovatelů bratrů Wonkových. Ti bydlí i v Praze, škoda, že si nenašli čas...

Pan Jan Dus stále čeká na ocenění příslušníka III.odboje. Jiní, daleko mladší už ocenění obdrželi. Vážím si lidí, kteří za svobodu, právo a spravedlnost bojují do posledního dechu, bez ohledu na oficiální uznání jejich hrdinství a statečnosti.

Kubat a VasPo soudu jsme všichni zašli na kávu. Hned po ochodu z restaurace došlo k neuvěřitelnému momentu – bratr Pavla Wonky Jiří Wonka, se nechtěně málem srazil s JUDr. Čestmírem Kubátem CSc.členem KSČM a známým obhájcem komunistů, který obhajoval Aloise i Miroslava Grebeníčka i Karla Vaše – na snímku vlevo (kandidoval neúspěšně do Sněmovny, Senátu i EP za KSČM). Působil velmi sešle, osamoceně, oblečen ošuntěle, nepřipomínající v ničem příslušníka advokátského stavu… Docela symbolické setkání, kdy je těžké věřit jen na pouhou náhodu… 

 

Jan Šinágl, 7.2.2017

* * *

Pavel Wonka (23.1.1953 – 26.4.1988): otřesné dokumenty o tom, jakým peklem si prošel a jeho rodina prochází dodnes!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2022-04-30 12:57
Dobrý den, pane Šinágle,

viděla jsem na internetu, že ve Vašem článku z r.2018 se zmiňujete i o soudkyni pro Prahu 1 - JUDr. Enikő Machové PhD. rozená Kónyové. Znám tuto bezvýznamnou osobu osobně. Pochází ze Středního Slovenska - její maminka někdy v 90. letech odjela do New Yorku, kde hlídala staré lidí a zůstala tam několik let, mezitím se rodina přestěhovala do Prahy, ona i její stejně vypadající sestra studovaly na Právnické fakultě UK.

Maminka několik let domů nesměla vůbec, chtěla být Američankou. Tatínek v Praze se dvěme dcerami... no, začalo se šuškat, že nějaká pohledná blondýna projevuje zájem o tatínka. Tato zpráva se dostala i k Enikő. Ta neváhala a blondýnu, kterou považovala za nejatraktivnějš í - prostě vyfackovala. Problém byl v tom, že blondýna, která líčila oko na jejího tatínka - nebyla ta, kterou Eniko vyfackovala. Jinak tatínek nevydržel ten příšerný nápor ze strany dcer a vzdálené manželky a o několik let později zemřel na infarkt. Maminka - příšerná drbna - se vrátila z New York-u do Prahy. Je vyhlášenou drbnou a mecenáškou pražské katolické maďarské fary.
***
O důvěryhodnosti zdroje nepochybuji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)