Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masinova Zdena TEMA 170217Konání soudu u OS Kolín bylo oznámeno na poslední chvíli, nestihl jsem. 1.března bude vynesen rozsudek, nelze vyloučit možnost, že se státBalaban Masin Moravek přestane chovat vyděračsky a neskutečně nemravně. Původně chtěl trosky statku vrátit a lukrativní pozemky si ponechat! Pokud se Státní pozemkový úřad neodvolá, přešel by majetek ve stavu nouze na generálmajora Josefa Mašína, který majetek převedl na své děti. Stačilo by poté pouze dědické řízení. Po navrácení celého majetku by měl být stát žalován o náhradu škody za zničený statek a ušlý zisk i s úroky. Původní komunističtí zloději to nezaplatí, kdy se nám jejich pohrobci dnes vysmívají z Parlamentu. Původně stát dokonce navrhoval vrátit rodinný statek za symbolickou korunu?! To pro Mašíny samozřejmě nepřicházelo nikdy v úvahu! Znárodněný (ukradený!!!) majetek se nevrací všem, některé oběti komunistů si ho ale mohou koupit zpět !!! Vskutku stále „zdivočelá země“, resp. její soudy, které se skutečnou demokracií a spravedlností, nemají mnoho společného. Svědčí o tom i minulost JUDr. Adama Rakovského, zástupce Státního pozemkového fondu a majitele AK Rakovský & Partners.

Prohlásil: „My jsme udělali vše, co jsme mohli v mantinelech zákona udělat. Byli bychom rádi, kdyby paní Mašínová měla statek. Ale ani samotnému generálu Josefu Mašínovi byLN Zdena obet 020317 nebylo možné darovat pozemky, protože na to není právní titul. (vpravo LN 2.3.2017)

Že tento pán nemá ponětí o dobrých mravech svědčí jeho minulost. Právník Adam Rakovský byl stíhán policií v roce 2005 v době, kdy byl ministrem financí Bohuslav Sobotka (2002 – 2006) Česká televize (ČT) v srpnu odvysílala část videonahrávky, na níž Rakovský požadoval po právnících francouzské společnosti Veolia padesátimilionový úplatek. Rakovský na nahrávce požadoval platbu ve splátkách, pro začátek chtěl 20 miliónů korun. Transakci chtěl zamaskovat tak, aby vypadala jako obchod s akciemi. Francouzi měli nakoupit 30 000 akcií neznámé firmy ze Slovácka, jež neměla s Rakovským a dalšími členy komise zdánlivě nic společného, uvedla tehdy ČT. Za dalších pět miliónů korun Rakovský podle televize přislíbil změnu zákonů tak, aby vyhovovaly podnikání francouzské společnosti. "U té legislativy, tam to, pánové, bude na rovinu, tam to bude prostě rachota. Já to vidím osobně na pětku," řekl doslova. Dvanáct miliónů chtěl podle ČT za prosazení důležitého vládního usnesení, které mělo vést ke zrušení takzvané zlaté akcie, jež zajišťuje státu ve vodárnách kontrolu například nad cenami. O další peníze, 13 miliónů korun, si Rakovský řekl za bezproblémový vstup do jednotlivých vodáren, včetně toho, že minoritní akcionáři nebudou blokovat valné hromady žalobami….

Volal jsem včera do AK Rakovský & Partners zda JUDr. Adam Rakovský zastupoval  Státní pozemkový fond u OS Kolín, potvrdili, zda se jedná o stejnou osobu ze skandálu z roku 2005, už nevěděli? Nedivím se, spíše se divím, že stát si i dnes najímá právníky s takovouto minulostí?! Že by byl odsouzen, natož si odseděl trest je těžko představitelné. Jde o miliardy a tam už je mnohem snadnější prokázat nevinu, než vinu, než tomu je u zloděje pár korun….  

V článku Právní řež o miliardy z roku 2016 se můžete dočíst více o tomto podvodném právníkovi. Mj. i o lidoveckém ministru zemědělství Marianu Jurečkovi, který v roce 2015 prohlásil, že právníci budou analyzovat, „jaká je šance dostat se zpátky k pozemkům, které se už těmto restituentům vydaly“.

Soudce zpravodaj Ústavního soudu David Uhlíř před třemi lety navíc jasně podpořil záměr Zdeny Mašínové, která chce ve statku postavit památník svého otce, hrdiny protinacistického odboje. „Je na místě, aby rodný dům generálmajora Josefa Mašína byl zachován jako význačná památka,“ řekl tehdy soudce.

V týdeníku TÉMA č.7/2017 (17.2.2017) vyšel šestistránkový rozhovor s paní Zdenou Mašínovou NESMÍME SE STÁT OTROKY, o životě plném hrůz. Na příkladě osudu rodiny Mašínů se ukazuje neuvěřitelná krutost komunistů a jejich nenávistné, zločinné ideologie, kde nenávist šla a stále jde doslova až za hrob – do dnešních dnů!

 

Jan Šinágl, 22.2.2017 

* * *

Roudnice nad Labem 26.8.2016: Odhalení pamětní desky gen. Josefu Mašínovi

Pohřeb Ctirada Mašína (*11. 8. 1930 +13. 8. 2011)

* * *

 

 

P.S.

Mimochodem oceněný příslušník III.odboje se statusem válečného veterána Vladimír Hučín, kterého paní Zdena Mašínová roky finančně a morálně podporovala, v den soudu opět narcisticky připomíná své „zásluhy“. Nedávno byl oceněn jako příslušník III.odboje odboje i Bohuslav Hubálek, ten, který na mne podával trestní oznámení v roce 2011 společně se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou a jejím zločinným manželem Martinem Michalem, ale to už jsou jiné, smutné příběhy…

* * *

Státní zástupce chtěl zmařit rehabilitaci vysídlených sedláků. Nepodařilo se.

Ohledně Mašínů

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 KivH 2017-03-01 08:27
A je to čím dál horší. Já to prostě nechápu, že a kdo má tu nebetyčnou drzost něco někomu ukradnout a pak místo omluvy a vrácení, případně příspěvku na opravu (když už to neumí vrátit nepoškozené) mu to nejenže nevrátit podstatou celé, ale nabízet mu to k odkupu ... to je prostě absurdní ... a nejen to ... tenhle stát je čím dál větší zloděj a připadá mi, že ani volby to nemohou změnit. Bůh s paní Mašínovou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)