Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MUZ 1 Prechod 1 Tocnik 110917MÚ Žebrák, v zájmu bezpečnosti přechodů pro chodce, zakoupil 4 informační elektronické tabule v celkové ceně 248,977,-Kč, jak mi odpověděl starostaMUZ 2 Prechod 2 Zebrak 110917 Mgr. Daniel Havlík na moji žádost o informace.

Při jízdách na kole po okolí mne zaujali v Točníku i v Hořovicích informační neelektronické tabule. Varují efektivněji, jsou estetičtější a viditelné za všech světelných podmínek. Varovný červený nápis při západu slunce řidiče zdaleka tak efektivně nevaruje jako zařízení neelektronická (u lékárny ze směru Točník). Výrobce této „odpudivé krabice“ se mi nepodařilo zjistit, ani jsem ji nikde jinde v okolí nezahlédl…

MUZ 3 Prechod 1 Zebrak 110917Hovořil jsem s odborníkem na dopravní značení. Potvrdil mi můj názor, že toto zařízení je na žebrácké podmínky zcela zbytečné a jeho funkci by stejně, respMUZ 4 Horovice upozorneni Vladek 160917. mnohem lépe zajistily varovné značky jaké vidíme na fotografiích pořízených v Točníku a v Hořovicích. Jejich cena se, podle provedení, pohybuje do max. 1500,-Kč za kus, navíc jsou výraznější, větší a o to více účinnější. Tzn., že MÚ Žebrák vynaložil na „vyřešení“ problému 166x více než bylo třeba s méně kvalitním řešením !!!

Stávající elektronická zařízení těžko vedou statistiku používání – kolikrát a v jaké době? Faktem je, že pokud plní svoji funkci, tak jen u krámku paní Moutelíkové, když jdou děti do školy, nebo ze školy. Jinak tam stojí jako „kůly v plotě“ po většinu dne a noci nečinně, kdy chodci přecházejí bez potřeby zařízení využít. Je to podivný hybrid mezi semaforem a běžným označením, pro které se zřejmě těžko hledá uplatnění, čemuž se při ceně a „kvalitě“ nelze divit. Žebrák je asi v tomto ohledu „jedničkou“? Nikde jinde jsem toto zařízení zatím neviděl?

MUZ 5 Zebrak 1 prechod Mojzis 240917Mimochodem u frekventovaných přechodů pro chodce před poštou a před řeznictvím pana Frýberta, žádné elektronické tabule nejsou. Zato je před křižovatkou u MUZ 6 Zebrak 2 prechod Mojzis 240917Mojžíšů umístěna značka přechodu pro chodce, kterou řidič přijíždějící od Hořovic nevidí – až posledním momentě, kdy musí zastavit a sledovat provoz na křižovatce, ne se dívat bokem přes sklo pravých dveří automobilu na dopravní značku upozorňující na přechod pro chodce… Z druhé strany, ze směru od Zdic, řidič nejprve vidí ukazatel na dálnici, zakrytou značku pro přechod pro chodce už těžko zaregistruje, kdy se musí dívat na přechod pro chodce, těsně vedle ní…

U pošty je také označení přechodu přímo u něho ve výši cca 4 m?! Jedinné správné označení je ze směru od Zdic u kostela s upozorněním, že přechod je vzdálen 35 m. Kdysi za takový šlendrián byli odpovědní mácháni ve Vltavě, zavíráni do šatlavy či upoutáni do pranýře, v tom lepším případě…  

MUZ 7 Vosatko znacka 150 300917Neschopných vedení radnic ubývá, ale je jich stále ještě dost. Mimochodem dopravní značka zákaz odbočování vpravo, poblíž mého domu v Ulici bratří Nejedlých, má spodní MUZ 8 Prechod 2 Tocnik 110917okraj 150 cm nad zemí?! Musíte se jí vyhnout, nechcete-li ji poškodit, nebo poranit sebe…? Jakoby neexistovaly závazné předpisy a zákony pro jejich umístění. Jistě může být někdy problém s jejich umístěním, ale umístit by šly jistě lépe. 

Malé město činí opatření jako by bylo velkoměsto? Můžeme jen spekulovat, zda se jedná o neschopnost, hloupost, nebo za vzájemně výhodnou službu někomu za něco, jak je často zvykem od komunální politiky, přes kraj, parlament až po vládu…?  

Je to další zbytečná investice a mrhání penězi, stejně jako vybudování „dřevěného opevnění“ na radnici údajně na „ochranu úředníků před občany a klidu pro práci“. Zajímavé, že bylo vybudováno krátce po zákeřném fyzickém a následném napadení občana pepřovým sprayem prchlivým úředníkem ing. Bohdanem Šimečkem. To potvrdil svým rozhodnutím KÚSK. Úředník už podal výpověď, ale „opevnění“ zůstává. Pokud bude ve výběrovém řízení vybrán opět podobný výtečník, tak občané nebudou jistě nic namítat, aby i nadále byli „opevněně“ chráněni před nebezpečnými úředníky…

MUZ 9 znacka kostel 151017Nadcházející volby budou odpovědností každého voliče, zda si přeje z nevědomosti pokračování těchto praktik, nebo umožní, aby je začal řešit ten, kdo se nedáPrechod Tocnik Euroznak firma 110917 koupit a už se na to třicetileté rozkrádání země a okrádání občanů nemůže dívat. Přeji DOBROU VOLBU i občanům-voličům Královského komorního města Žebráku. Mohou  jí vyjádřit, že jsou hodni být občany města s tak bohatou a vlasteneckou tradicí.    

 

Jan Šinágl, 15.10.2017

* * *

Není kouř jako kouř…?!

KÚSK uznal plně vinným úředníka MÚ Žebrák ing. Bohdana Šimečka z fyzického napadení občana, následného útoku pepřovým sprayem a z chování neslučitelného s etickým kodexem úředníka

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)