Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Troska a deti„Zasilatel Troška: Režisér Troška svými (obskurními, mravně závadnými, podřadnými) filmovými „díly“ pomáhá českou společnost posílat do hlubokéhoZantovsky a Klaus morálního suterénu. Ti, kteří mu poskytují peníze vědí proč to dělají. Už Lenin říkal, zničte národu morálku a můžete si s ním dělat co chcete - Je to jenom zeman z Hradu – Nohavica je splachovací jako Gott.“ K.Mrzílek, 30.10.2017 – „…Pro tuto chvíli nechme stranou ocenění pro dal­ší zástupce jeho podporovatelů, jako je režisér slabomyslných ko­medií Zdeněk Troška nebo „ná­rodní poklad" Helena Vondráčková… - V tomto kontextu je pak další Žantovského předrevoluční majstrštyk, kdy v deníku Práce jeden den pochválil vystou­pení Joan Baezové jako vrchol festivalu Bratislavská lyra 1989 a den nato hodnocení popřel, ne­boť písničkářka koncert věnovala Václavu Havlovi a Chartě 77, jen směšná marginálie.“  LN, Ondřej Bezr, 30.10.2017

Český Hrad, jako papír snesou všechno: Přijít na Hrad je slušnost především tehdy jestliže tam jsou slušní lidé. Hrad sám je sídlo, které je krásné ale mlčí. Dělo se tam už mnohé co křičelo falší do celé Evropy. Poslouchat člověka, který nás hrubým a nevkusným způsobem dokopává na Východ ba ještě dál je odporné. Tak jako rodina zpěvačky, která měla být vyznamenána in memoriam, vyznamenání odmítla, podobně rektoři, i mnozí další odmítají poslouchat řeči od nečestného člověka. Jedna z možností je absencí projevit nesouhlas, svůj názor.

K.Mrzílek, 29.10.2017

LN Troska Forman 011117P.S.

Vlevo LN, 1.11.2017 J.Š.

* * *

Starosta Vídně Michael Häupl obdržel Řád bílého lva. Nestačil jsem se divit, když se v Událostech ČT od 19:00 hod. vyjádřil otevřeně ke stále živému tématu vyhnání českých Němců s poznámkou, že není důstojné tuto část dějin obou zemí probírat jen tak narychlo „mezi dveřmi.“ Chtěl jsem jeho slova doslovně citovat, ale opět zasáhla cenzura ČT a jeho vystoupení bylo už v iVysílání ČT odstraněno?! Už jenom za ten výrok si Řád bílého lva zasloužil.

Nemohu nepřipomenout výrok v Událostech ČT ministra obrany Martina Stropnického, kdy řekl, že je dobře, že pietní akt na Vítkově byl zkrácen, bylo chladno! Vydal by snad rozkaz vojákům ve válce: „Vojáci, je zima, dejte si pohov a počkejte až bude hezky?“ Diplomat byl snad dobrý, ale na ministra obrany patří silná, rozhodná a nezpochybnitelná osobnost, pro kterou jsou vojáci ochotni položit život stejně jako za vlast. Tento pietní akt bylo neuvěřitelné zneuctění památky našich hrdinů a ukázkou pokračující prázdnoty jeho obsahu. Už se stává čistě formální – podobně jako slavnostní večer na Hradu stejného dne! Jaký nebetyčný rozdíl v porovnání s atmosférou na Hradě ve dnech 28.října za presidenta Václava Havla

Máme svobodu a i pan Troška má právo točit co chce a jak chce a občan chodit na co chce. Pokud bude jediným měřítkem návštěvnost filmů, tak se můžeme jednou dočkat i ocenění autora pornografického „díla“. Je-li na Pražském hradu oceňován značně pokleslý mrav a bezcharakternost, je to jen další důkaz, jak hluboko společnost mravně klesla. Věřím, že si toho byla vědoma i většina přítomných ve Vladislavském sále. Je třeba smeknout před těmi, kteří z rukou prezidenta Zemana odmítli přijmout vyznamenání, či je vrátili. Stejně tak těch, co pozvání na Pražský hrad odmítli přijmout.  

Kde mizí dobré mravy, začne postupně mizet zákonitě i prosperita. Berme jako výzvu 100.výročí založení ČSR, nechceme-li opět padnout do područí zvyků a způsobů východu. Po II.světové válce jsme si komunisty dobrovolně zvolili. Chceme si snad tyto doby v jiné formě zopakovat? Chci věřit, že ovlivnit naše chování, způsoby a zvyky do takového stupně se komunistům nepodařilo. Jinak si svobodu a další demokratické hodnoty nezasloužíme. Ty si zaslouží jen ten, kdo o ně denně usiluje. Nebyly nikdy zadarmo. Jejich opakem je poslušnost, otroctví a konečná, zasloužená bída.

 

Jan Šinágl, 30.10.2017

* * *

Medaili má i žurnalistický oportunista

Není pochyb o tom, že část státních vyzname­nání, která Miloš Zeman udělil k 28. říjnu, byla parádními čísly jeho oblíbeného provokatérského koníčka. Pro tuto chvíli nechme stranou ocenění pro dal­ší zástupce jeho podporovatelů, jako je režisér slabomyslných ko­medií Zdeněk Troška nebo „ná­rodní poklad" Helena Vondráčková. Na úplný závěr vyznamenávacího aktu, jako devětatřicátou „osobnost", si Miloš Zeman po­nechal Petra Žantovského. Stal se nositelem Medaile za zásluhy I. stupně, za zásluhy o stát v ob­lasti kultury a školství.

Nevím, jestli každý ví, co to je a hlavně bylo za ptáčka. Nechám stranou to, že Petr Žantovský je pravidelným přispěvatelem dez­informačního propagandistické­ho webu Parlamentní listy. Nebu­du se vyjadřovat k jeho přinejmenším podivuhodnému pedago­gickému angažmá. Nebudu si dě­lat legraci z jeho neúspěšné hon­by za veřejnými funkcemi, napří­klad v Radě České televize, ve vedení Českého rozhlasu a Čes­ké tiskové kanceláře. A je mi ukradená jeho příchylnost k mo­mentálně mocným, tedy v mládí ke komunistům, pak dlouhá léta k Václavu Klausovi a ODS, dnes pro změnu k Miloši Zemanovi.

Co mi ale ukradené není, to je jeho angažmá v 80. letech, neboť se to týká oboru, v němž sám pů­sobím. A v něm, přestože s hu­dební publicistikou Petr Žantovský začínal, je přes třicet let persona non grata. Je dobré si připo­menout proč. V roce 1984 komu­nisté rozehnali redakci časopisu Melodie, neboť byla jedním z nemnoha ostrůvků relativně ne­závislého myšlení. Vyhodili šéf­redaktora Stanislava Titzla a re­daktory Františka Horáčka a Čestmíra Kose, spolu s nimi do Melodie přestaly psát největší ka­pacity oboru, například Jiří Čer­ný, Lubomír a Petr Dorůžkové, Ondřej Konrád nebo Jan Rejžek. Na šéfredaktorskou židli posadili nomenklaturního komunistu Mi­roslava Kratochvíla, který nebyl schopen časopis smysluplně vést. Jedním z nových spolupra­covníků byl právě Petr Žantovský. Ten v březnové Melodii roč­níku 1985 uveřejnil naprosto neu­věřitelný text, který Jiří Černý s odstupem velmi trefně nazval manifestem žurnalistického oportunismu a posrpnového kolaborantství. V něm publicisty, kteří si zachovali pevnou páteř, ozna­čil v podstatě za zbabělce (asi že neměli „odvahu" se podílet na psaní pochvalných článků o Mi­chalu Davidovi a hvězdách sovět­ské populární hudby) a prohlásil, že se vždycky najde tucet jiných, kteří tu odvahu mít budou. Ano, pár se jich našlo a dnešní držitel Zemanovy medaile byl - hrdě - jedním z nich. V tomto kontextu je pak další Žantovského předrevoluční majstrštyk, kdy v deníku Práce jeden den pochválil vystou­pení Joan Baezové jako vrchol festivalu Bratislavská lyra 1989 a den nato hodnocení popřel, ne­boť písničkářka koncert věnovala Václavu Havlovi a Chartě 77, jen směšná marginálie.

ONDŘEJ BEZR, redaktor LN, REPROBOX, 30.10.2017

* * *

Vidím Miroslava Wajsara, skromného, obětavého vizionáře, který založil první český hospic (Anežky České v Červeném Kostelci). Anebo takového borce jako je Vladimír Mařík, zakladatel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT a mezinárodně respektovaná autorita v oboru umělé inteligence. Tihle a další silní lidé, o které můžeme opírat svou národní hrdost, jsou ve Vladislavském sále vyznamenáváni spolu s těmi, o které by si člověk neopřel ani to příslovečné kolo. Třeba o neblahou normalizační figuru a tradičního sluhu všeho protičeského Petra Žantovského. Tak se zatemňuje a do jednoho guláše míchá všechno: pravda i lež, čest i hanba, letitá práce i věčné chytráctví. A ti, kteří jsou právem českými vzory, jsou tu rukojmím těch, kteří mohou sloužit leda jako příklad odstrašující.

Michal Horáček, 29.10.2017

* * *

Trestní oznámení pro pomluvu na Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové

* * *

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět: Laureát státního vyznamenání za zásluhy Zdeněk Troška
Datum: Mon, 30 Oct 2017 09:24:19 +0100
Od: Miroslav Václavek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pan prezident Miloš Zeman prostě ví koho vyznamenat!

Troska a deti

 

P.S.

Nemyslím, že jde o zmanipulované fotografie. Mohou naznačovat i lecos o sexuální orientaci pana Trošky… Na každý pád se autor presentuje podobně jako v jeho pokleslých filmech. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.70 (23 Votes)
Share

Komentáře   

+15 #16 Pavel 2017-11-22 10:27
Cituji Jan Šinagl:
...Děkuji Vám, že i nadále plníte úspěšně na tomto webu roli člověka s absencí minimální sociální inteligence, mám-li být slušným, byť anonymního, jak jinak, že...

Správně, hlásit se to musí a ještě přitom zaučíte do řemesla pár popletených dětí, win-win situation:-). Doporučoval bych si ještě přečíst pod videem, co si o vaší bohulibé činnosti myslí vaši spoluobčané. Ale děkuji, že jste ve svém postu zpětně změnil výraz "blb" za "člověk bez soc.inteligence ", být admin má své výhody, že... Zrovna o té vaší sociální integenci mj. svědčí i (zde dohledatelná) fanatická podpora např. pánů Uzunoglu, Fialy, Hučína a dalších (kteří vás měli za užitečného idiota a když vaše užitečnost vypršela, okamžitě vás kopli...víte kam...).
-18 #15 Jan Šinagl 2017-11-22 10:11
Ale pane Pavle, kde je ta Vaše údajná týdenní "desetiminutovk a"? Mimochodem "blbem" jsem si jen ověřil, že web sledujete i když nepíšete. Vaši reakci jsem očekával. Zřejmě má pro Vás rok 200 týdnů, aby Vám "desetiminutovk y" vystačili na týden. Pozor, abyste se "nepřepracoval" . Žebrák má 2000 obyvatel. Jistě jsou mezi kritiky i ti, kterým jsem svým oznámením znemožnil nadále zavírat okna a kašlat:-) Jste skutečný blb, v tom lepším případě. V demokracii má možnost vyjádřit se každý, tedy i blb a anonym, což vyjde často nastejno. Kritici "kouře" patří do stejné kategorie způsobů a chování jako Vy. Ano, pány Uzunogla, Hučína a Fialu jsem podporoval. Vy byste snad podporoval někoho, kdo Vás později zklamal a o kterém jste se dozvěděl negativní informace a fakta, které nebyly dříve známé, či dostupné? Potom jste jedinný, kdo ví předem co bude. Příště se Vás zeptám předem:-) V rámci ochrany dobrých mravů a etického kodexu tohoto webu jste už svoji roli bohatě naplnil. Budete si muset vytvořit nové, nebo použít jiné už Vámi používané - opět dočasně:-)
-16 #14 Jan Šinagl 2017-11-20 15:53
Dejte si pozor, ať nepracujete přesčas, pane "Pavle". Už jste dnes vysoko překročil Váš týdenní časový limit na "práci:-) Jen nenormální člověk nenahlásí nadměrný kouř, způsobený pálením plastů, zamořující celé sídliště, kdy lidé pokašlávají a jsou nuceni zavírat okna. Vy byste se taky asi nečinně díval na požár, aby z Vás nebyl "udavač" a byl schopen pomlouvat souseda, který by "udal" hasičům, že hoří Váš dům. Děkuji Vám, že i nadále plníte úspěšně na tomto webu roli člověka s absencí minimální sociální inteligence, mám-li být slušným, byť anonymního, jak jinak, že...
+15 #13 Pavel 2017-11-20 15:36
Cituji Jan Šinagl:
Pane Pavle alias Flashjack911, i Vy byste se s gustem zřejmě rád podepsal na těla nahých dětí ... udavač udává anonymně, "oznamovač" veřejně... jedinou náplní Vašich aktivit na tomto webu je pomlouvání mé osoby. Zkuste se polepšit ...tolik času věnujete mému webu...

Mno, pane Šinágle, na první poznámku je zbytečné reagovat, snad jen, že jste zářným příkladem toho, že moudrost se nedostavuje jaksi automaticky s věkem. Pokud jde o další, tak jste tradičně poněkud mimo:
1) udavačství (denunciace) je anonymní či veřejné obvinění (čili udání) osoby nebo skupiny osob, což je přesně váš životní koníček (ale i vy se můžete zkusit polepšit)
2) pomluva je z definice nepravdivá, já vycházím z toho, čím se nám tu sám chlubíte
3) vašemu webu věnuji cca 5-10 min týdně, což rád obětuji pro uvádění nesmyslů na pravou míru
4) takového udavače v akci může laskavý čtenář shlédnout např zde www.youtube.com/.../
-18 #12 Jan Šinagl 2017-11-20 13:36
Pane Pavle alias Flashjack911, i Vy byste se s gustem zřejmě rád podepsal na těla nahých dětí - "Proti gustu žádný dišputát". Mimochodem udavač udává anonymně, "oznamovač" veřejně. To už by zřejmě přesahovalo Vaši schopnost hodnocení mravních norem v normální společnosti. Můžete začít tím, že zkusíte napsat alespoň jeden pozitivní komentář k jednomu z tisíců článků na tomto webu. Jinak si budu muset nutně myslet, že jedinou náplní Vašich aktivit na tomto webu je pomlouvání mé osoby (byla by to příkladná, upřímná autodiagnoza). Normální, spokojený, nefrustrovaný člověk, nemá potřebu se takto chovat. Zkuste se polepšit - život je o naději, optimismu, budování, tedy smyslplné práci, ne destrukci, negaci. Pokud děláte něco smyslplného pro společnost, předem Vám gratuluji. Jen nevím jak byste to stíhal, když tolik času věnujete mému webu na jehož obsahu neshledáváte nic ceného a kdy Vás zajímá pouze má osoba.
+16 #11 Pavel 2017-11-20 11:27
Cituji Jan Šinagl:
Bohužel je stále dost lidí, kteří nerozlišují mezi udavačstvím a oznámením. Nikdy nepochopí, že někdo může konat z přesvědčení...

Pane Šinágle, že jste udavač z přesvědčení je obecně známé, to nemusíte zdůrazňovat, nicméně než zase jednou budete otravovat státní orgány (vydržované mj. i z mých daní, které vy jste zde -opravte mě, pokud se mýlím- nikdy neplatil), zkuste si jednou zjistit fakta (žurnalistika 1. semestr): jednalo se o 5 let starou akci, kdy se v Hošticích otevírala nudapláž a naháči si sami spontánně přišli k přítomnému Troškovi pro podpis. Můžete tak nanejvýš zkusit udat rodiče zobrazených dětí, podaří-li se vám je vypátrat, k čemuž vám samozřejmě přeji mnoho sil a zdaru.
-18 #10 Jan Šinagl 2017-11-20 10:53
Pan Kupský ví více než StB - V archivu USTR v Praze se nalézá operativní svazek č. 306, archivní číslo 31513, heslo "RADIO" (Jan Šinágl, 26.1.1922). Můj otec rezolutně odmítl spolupráci s komunisty (dle vyprávění mé mámy měl říci na nabídku spolupráce s StB: „Tak to mi dejte rovnou hlavu na špalek!“ V 50. letech. Byl na hodinu vyhozen z práce - jako vedoucí odbytu, byl velmi oblíben mezi dělníky, moje matka byla následně přinucena opustit kancelář, pracovala po celý život v lakovně, na jejím zdraví se to podepsalo). - Je vidět, že skuteční udavači a pomlouvači stále nevymřeli. Děkuji jim za vytrvalé uznávání mé práce nesmysly a lhaním.
+19 #9 Kupský 2017-11-20 10:16
Šináglův otec byl udavačem STB a jablko nepadá daleko od stromu se říká. Šinágl je prostě práskač, udavač, stukač. Má to v krvi a jiný nebude.
+18 #8 K.Dvořák 2017-11-19 16:17
Pan Godzila jednak není práskač jako pan Šinágl, jednak na vtipných komediích pana Trošky nic závadného či dokonce nezákonného není. Jednou se zalknete těmi svými nenávistnými, jedovatými slinami, plnými závisti, které vrháte na každého, kdo neskáče, jak pískáte!
-19 #7 Jan Šinagl 2017-11-19 08:30
Divím se, že pan Dvořák, alias pan Godzila, nepodá sám podnět SZ na pana Trošku? Tento zastánce dobrých mravů, který na obsahu tohoto webu nevidí nic pozitivního a jen kritizuje jeho majitele, zřejmě také oceňuje "dětskou práci" nositele vyznamenání za zísluhy o kulturu. Asi nemá čas trvalým sledováním autora a jeho takřka vždy okamžitou reakcí a kritikou, pravda na témata, která se nelíbí hlavně komunistům. Treba take dostane jednou ocenění "za zásluhy". Jenom nevím, jak by byl osloven, ale možná se zavede i oceňování "in anonymum":-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)