Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kubisova soul avers „Neoblomné a plíživé oslabování schopnosti jedinců stát se démem a prosadit změnu, jejíž legitimnost plyne z představ o životě sdílených většinou, je v současnosti největším ohrožením demokracie.“ - O hodnotách mluví kdekdo, ale kolik z nás jimi dnes skutečně žije? Kde je svornost, spojit se ve jménu vyššího přes všechny osobní rozepře? Naše duše vypadají jako naše lesy, plno nahromaděných „odpadků“, které brání zdravému, normálnímu růstu.

Vzpomeňme, jak Západ vítal naši „sametovou revoluci“, jak jsme se „odvděčili“ krádežemi v západních obchodech? Naše mládež „vyniká“ v EU v konzumu cigaret, alkoholu, drog. V EU vedeme v nakupování ve slevách, rveme se o poslední lahve levného rumu či vajíček - a nestydíme se za to! To je ten náš egoismus, myslíme především na sebe. Brání tolik potřebné svornosti. Mohou se potom politici chovat jinak? Jsme vytrvalí v utrpení, ne v úsilí o lepší, ochotni bojovat, riskovat, obětovat. Sejít se jednou za čas na náměstích nepomůže. Máme na co navázat a být hodni našich slavných předků Jana Husa, Karla IV, J.A.Komenského, TGM, bratří Tomáše a Jana. A.Baťových, Věry Čáslavské a dalších. Kdo z těch, kdo dnes demonstrují na Václavském náměstí v Praze vyvěsil na svém domě či za svým oknem vlajku České republiky?

Poslechněte si MODLITBU č. II. Marty Kubišové – její skvělé CD SOUL je darem nám, naší zemi a novodobou výzvou, tak jako MODLITBA č. I. v roce 1989!    

 

 

"Většina věcí se naplnila. Je skvělé, že máme svobodu, svobodu slova, což je vidět všude kolem. Na druhé straně si myslím, že lidé čekali další věci a nečekali, že společnost bude tak rozdělená, tak polarizovaná, že v ní bude tolik nenávisti. To je dneska náš velký problém." Andrej Babiš 17.11.2017

* * *

„Neoblomné a plíživé oslabování schopnosti jedinců stát se démem a prosadit změnu, jejíž legitimnost plyne z představ o životě sdílených většinou, je v současnosti největším ohrožením demokracie. Chci jen charakterizovat variaci na heslo slavného majálesu mé generace z roku 1965 – když nefunguje elektrický proud, je zbytečné vyměňovat žárovky. Neoliberální verze by mohla znít takto: když funguje elektrický proud, lidé smějí jen vyměňovat žárovky, ne zpochybňovat dodavatele!“

Václav Bělohradský v článku „To co sledujeme je Velký regres levice.“ (LN, 4.11.2017)

Kubisova soul reversDnešní svět se spojuje, my se snažíme jej rozdělovat a nechápeme, že škodíme především sobě, své zemi a její budoucnosti. Karel IV i Jiří z Poděbrad moudřeZebrak 171117 podporovali myšlenku spojené Evropy. V roce 1918 jsme ji nepodpořili a s neblahými následky se potýkáme dodnes. Pokusme se na jejich odkaz navázat. To je nadčasový, trvalý odkaz z listopadu 89 - každému z nás a výzvou pro každý den, kdy svoji prací a chováním můžeme každý přispět dle svých možností a schopností! Není podstatné kdo kolik udělá, ale aby každý udělal maximum toho co může a zmůže!

Na podiu v Hlávkově koleji byl dnes nápis: KDO, KDYŽ NE MY? KDY, KDYŽ NE TEĎ? Správné by bylo: KDO, KDYŽ NE TY, JÁ, KAŽDÝ DEN!

 Otakar Motejl: "Lid nemá mozek, jen člověk." Demokracie není jednou za rok si zademonstrovat, potom odjet na chatu, do supermarketu, nebo do hospody, či sedět za PC s pocitem „tak a mám splněno“...

Rozkaz MO Vacek rahabilitovani vojaci 1968 100190Mimochodem v tom moři zpráv zaslechli jste někde zmínku o okupaci z roku 1968?! Cca 12.000 vojáků bylo vyhozeno z armády, tisíce lidí bylo vyhozeni z práce – od dělníků, techniků až po učitele a profesory! Byli nuceni vykonávat podřadné práce, statisíce lidí opustily rodnou zemi… Kdo dnes vzpomene obětí okupace vojsky Varšavské smlouvy… V bohatě zaplněném plánu akcí GŠ AČR na rok 2018 se nenašlo žádné místo pro připomenutí vyhozených a perzekuovaných vojáků po roce 1968… Vzpomínáme jen obětí nacismu, ale komunismu stále méně, pokud vůbec!

Vlevo rozkaz náčelníka gen. štábu čs. armády Miroslava Vacka ze dne 10.1.1990. Bohužel dodnes zůstalo jen u rozkazu…

Kdo si jen povídá a „mudruje“ o demokracii, ztratí ji a nakonec přestane i „mudrovat“ – a začne poslušně zase kolaborovat, ustrašeně sloužit a nadávat jen doma…

 

Jan Šinágl, 17.11.2017

* * *

České Budějovice 1.11.2017: Nádherný poslední koncert Marty Kubišové ve svém rodném městě, v den životního jubilea

* * *

Praha 17.11.2011 - Jungmannovo náměstí

P.S.

V rozhovoru v LN (18.11.2017) „Objektivní historická pravda není“, uvádí historik Vilém Prečan zločiny, kterých se dopustila sovětská armáda v roce 1968 – celkem 137 obětí !!! Kolik z nich bylo vzpomenuto na Národní třídě, Václavském náměstí?! Kolik z nich má pamětní desky na místech, kde byli zastřeleni či přejeti okupačními vozidly a tanky…?!

* * *

Proč ještě nezveřejnily Parlamentní listy rozhovor o korupčních poměrech ve vedení ČSSD, který si objednaly před 12. dny?!

Godfrey Bloom člen EP – kdo s jeho slovy nesouhlasí?

Putinova propagandistická válka v Praze

Každý režim v minulosti i současnosti někam směřuje

* * *

     

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 K. Mrzílek 2017-11-17 23:35
Stačí mít svobodu slova? Je třeba mít také posluchače, kterým nechybí jejich obsah použít v činech.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)