Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ED verejnost 221117Měl jsem trochu problémy se zúčastnit, údajně nebylo místo (bylo známý, který se nemohl dostavit a jemuž byla účast potvrzena, se pro onemocnění nemohlED volna mista 221117 dostavit a nabídl mi své). Nakonec demokracie zvítězila i když jsem musel jednat poněkud nedemokratickyJ Níže se můžete podívat na video z celého večera. Vstoupil jsem do diskuse od 43. min. Ano sociální sítě jsou svým způsobem neštěstí. Proč takové útoky na Babiše, nedá se koupit a zná systém, troufne si jen ten, kdo má vědomosti a sílu – to nedokáže milion nespokojených lidí. Změna je o činu, ne slovech. Je třeba narovnat podnikatelské prostředí jako základ funkční, demokratické společnosti! Spoustě uměle zaměstnaných „aparátčiků“, kdy stranám docházejí finance, byli preventivně přesunuti na úřady, kde je opět za neschopnost platí stát. Bohužel většinu z nich ochrání služební zákon… Politické strany si u nás hráli na demokratické, ve skutečnosti si na demokracii jen hrály a „státně“ podnikaly bez rizika a trestu, kdy „kontrolní mechanismy“ u PČR a justice měly pod svoji kontrolou. Je třeba obnovit normální, zdravé, přirozené sociální vazby, které FB, resp. internet narušil a umožňuje mnohem snadněji manipulovat s lidmi, bohužel i negativně.

 

LN MZ kadrovaci 201117Do Jindřicha Šídla „šiju“ už dlouho. Nemusíme spolu souhlasit, ale to neznamená, že se nebudeme respektovat. O tom je demokracie, zachovat respekt k jinému názoru a jeho nositeli, byť s ním nemusíme vždy bytostně souhlasit. Jen tak se můžeme někam dopracovat. O to více oceňuji, že jsem od něho na konci obdržel hrníček za nejlepší dotaz. Nebylo na něj reagováno, takže zřejmě tak špatný nebyl. Lidsky jsme se sblížili, ne názorově. Naštěstí dobu jednoho názoru máme snad už konečně za sebou.

Diskuze je přínosná, pokud je věcná, bez přímých či nepřímých osobních injektiv. Život je o naději, ne jistotách předem. „Lid nemá mozek, ten má jen člověk“, řekl kdysi ombudsman Motejl. Emoce a city lidi lze snadno využívat v jejich zájmu, ale i zneužívat proti jejich zájmu. Pochopil to i „lid“, který si dokázal zachovat zdravý rozum a dal to ve volbách najevo. Volby nerozhodl FB, ale zdravý rozum, hlavně starších lidí, kteří podpořili ty, kdo chtějí situaci zdravým rozumem řešit. To může jen ten, kdo systém dobře zná a nenechá se jím koupit. Lidé už si nepřejí, aby se pokračovalo v krádežích za „posvěcení“ stále stejných politických stran a jimi vytvořeného korupčního klientelismu, jako tomu bylo za posledních 28 let. Převzal zvyky a spojení z totalitní minulosti, beztrestně a sofistikovaně je pomocí demokracie ještě efektivněji využíval, zneužívá a stále zneužívá. Většina lidí vnímá Babiše a Hnutí ANO jako nadějí. Tu je třeba hlídat, aby nepodlehla svodům moci. Od toho máme parlamentní demokracii, která funguje jen když ji plně občané využívají a ne jen politici!

Půjde o to, zda Babiš „poslouží“ korupčníkům svým odstraněním zkorumpovanou policií a justicí, nebo bude sloužit zemi jako to dosud nikdo nedokázal. O druhé variantě jsem skálopevně přesvědčen, protože věřím ve zdravý rozum a demokracii, tolik pokřivenou zkorumpovanými politiky a jejich stranami po listopadu 89. Bude to ten nejlepší dárek ke 100. výročí založení naší země v roce 1918 – i k nadcházejícím svátkům Vánoc všem rozumným občanům.

 

Jan Šinágl, 26.11.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)