Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Připomínám, že tzv. vyhnání, byla de facto etnická čistka, tedy zločin, který odsuzuje i EU. Masakry proběhly před vydáním Benešových dekretů včetně „odsunu“. Vše „posvětila“ zpětně následná Postupimská konference svým souhlasným stanoviskem. J.Š.

Vážení spoluobčané!

V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR.

Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nebudou opakovat tragické události let 1938-39. Vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před  možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naši republiky odsunuti.

Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocnosti druhé světové války, budou postupem času prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou „tak zvaní češti vlastenci", kteří se budou sudetským Němci za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopustit. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najit vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapáni odkazu našeho prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národu.

Nezapomeňte, že mé dekrety se týkají i potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době.

Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

P.S.

Připomínám, že tzv. vyhnání, byla de facto etnická čistka, tedy zločin, který odsuzuje i EU. Masakry proběhly před vydáním Benešových dekretů včetně „odsunu“. Vše „posvětila“ zpětně následná Postupimská konference svým souhlasným stanoviskem. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #11 Guest 2011-03-04 11:29
Beneš: V roce 1919 organizoval první drastické znárodňování.V zájmu češství a rovnosti bylo voličům těch správných stran za úplatu přerozděleno 40% plochy ukradené orné půdy a 70% lesní půdy. Veteránům války bylo zakázáno nosit jiná vyznamenání, než ta, která byla získána v boji za republiku.Hrdin ství přestalo být hrdinstvím objektivně, ale začalo být podmíněno správnou ideologií hned, nikoliv až po únoru 1948. Rozmohla se korupce a zbytněla byrokracie. Navzdory vládě a parlamentu se vše podstatné rozhodovalo mezi prezidentem a několika předsedy největších stran. Protože druhým největším státním národem zůstali Němci,byl vytvořen umělý národ Československý, jen aby se ostatní národy mohly stát menšinami. O strachu z trestu a viny svědčí nepřerušená kampaň, v níž se generacím cpala do hlavy obohacená obrozenecká klišé o třistaletém úpění, Bílé Hoře, žaláři národů, slavné husitské epizodě a nikdy nepřerušeném zápasu mezi Germány a Slovany. Kampaň jednostranná, postavená na zamlčování, zkreslování a lžích.Pohrdání zákonností a ústavností nabralo tragikomickou podobu. V roce 1938 odevzdal Beneš protiústavním aktem, bez souhlasu parlamentu, třetinu území státu nacistickému Německu. Poté abdikoval a odejel do zahraničí. V roce 1945 se vrátil jako prezident samozvanec ustavený bez voleb a znovu vlastizrádným aktem odevzdal cizí mocnosti Podkarpatskou Rus. Vládl dekrety bez ohledu na mandát a vůli občanů, podruhé znárodňoval jejich majetek, vyháněl milióny občanů státu dle principu kolektivní viny a v roce 1948 odevzdal moc ve státě komunistům.Pách al neuvěřitelné zločiny jménem národa a národ mu tleskal. Nikdy nebyl obžalován z vlastizrady, ačkoliv se jí zjevně dopustil několikrát. Dodnes po tomto šarlatánovi pojmenováváme ulice a školy, a schvalujeme nesmyslné zákony o tom, že se zasloužil o stát. Zjevné pohrdání legitimitou, ústavností i zákony a pravidly jako takovými se českému národu natolik vžilo, že si je dnes již ani neuvědomuje.
-3 #10 Guest 2011-03-02 23:23
Cituji Jiri Nestler:
Edward Benes patri do odpadu dejin. Clovek, ktery vyhnal nemce a zatahl nas do kulturniho a moralniho marastu. Drive pry meli cesi problemy s nemci. Dnes mame problemy sami s sebou.. Neni to zvlastni?

Asi ano,nejspíš tam patří.Ale nikoliv za vyhnání Němců ale za rozpoutání teroru Andropoidy v Protektorátu z nízkých politických důvodů.
+3 #9 Guest 2011-03-02 23:18
Cituji Šinágl Jan:
Bohužel Vaše komentáře jsou stále ovlivněny nepravdami a neznalostí skutečné situace, příčin a následků, které zde komunistická propaganda cilenně šířila takřka 50 let. Území Čech a Moravy nebylo ani zdaleka obýváno a kultivováno po dlouhá staletí jen Čechy a Moravany. Vůbec neomlouvám zločiny a zvěrstva nacismu, ale víte o alespoň jedné demonstraci, kdy se Češi postavili masově na odpor proti Hitlerovi? Sudetští Němci to dokázali v Karlových Varech v počtu 70.000, jak jsme mohli nedávno vidět v televizi. My jsme dokázali udělat největší demonstraci v dějinách VN, kdy jsme zpívali "Kde domov můj" - a hajlovali. Vyjádření skutečného vztahu k zemi, kde po staletí žili čeští Němci, byla ona demonstrace v KV. U piva a na hokeji je to mnohem snadnější - a bez risika. Polský vtip: "Víte jak se pozná, že skončila II. světová válka? V Praze začalo povstání." Přiznejme si konečně jací jsme a pokusme se s tím něco udělat - i za pomoci našich bývalých spoluobčanů či jejich potomků.

Tak to mi nějak uniklo,že Němci v Karlových Varech neměli radost z osvobození Wehrmachtem.
-1 #8 Guest 2011-03-02 11:36
Edward Benes patri do odpadu dejin. Clovek, ktery vyhnal nemce a zatahl nas do kulturniho a moralniho marastu. Drive pry meli cesi problemy s nemci. Dnes mame problemy sami s sebou.. Neni to zvlastni?
-2 #7 Guest 2011-03-02 10:44
Dále bych navrhoval zavést němčinu druhou úřední řeč - když může mít velmi malá švédská menšina ve Finsku švédštinu jako druhou úřední řeč a několik desítek tisíc Němců v Belgii němčinu jako třetí úřední řeč (po francouzštině a nizozemštině), tak by v evropském kontextu byla jednoznačně uvítána naše velkorysost a tolerance.

Měli bychom se jednou pro vždy vypořádat s faktem, že jsme po staletí s německy mluvícími spoluobčany žili, a vážit si toho a náležitě to ocenit i propagovat - nám to určitě přineslo po všech stránkách nesmírně mnoho - kulturně, hospodářsky i administrativně . Bez styku s německou menšinou bychom byli jako malý národ tam, kde je dnes Bělorusko, Ukrajina nebo Moldavsko.
-3 #6 Guest 2011-03-02 10:18
Problém s odsunem je nejméně dvojí, zaprvé se začalo nadivoko, bezprávně, již v květnu, tzn. do srpnového/zářij ového (historici upřesněte) rozhodnutí velmocí v Postupimi šlo o ilegální akci; zadruhé se to dělo paušálně, tj. odsunuti byli nejenom starci, děti a staré ženy, kteří měli smůlu, že měli německé pasy, ale dokonce i židi a političtí vězni, kteří se vrátili z německých koncentráků, lidé se smíšených rodin a němečtí sociální demokrati, křesťani atd. bojující proti nacismu, nebo alespoň neutrální - neboli po stalinsku a po totalitním způsobu se kácel les a létaly "třísky" - bezpráví se navíc chytla lůza a samotní kolaboranti, kteří jako pověstný zloděj křičeli chyťte zloděje, aby odvrátili pozornost od svého másla na hlavě. Navíc jsme ztratili přes tři miliony vzdělaných, kulturních a řemeslně a obchodně zdatných spoluobčanů a obrovské oblasti naší krásné země byly zpustošeny bandami lůzy a zlatokopů, pak byla zkáza dovršena železnou oponou a naší armádou, která často bořila a ničila, co ještě nebylo zbořeno a zničeno, takže při pohledu na předválečnou historii všedního dne v sudetech a ve srovnání s dneškem je člověku trudno. V neposlední řadě jsme ztratili mezinárodní kredit a úctu a čest zejména s našimi nejbližšími sousedy, Rakouskem a Německem, takto velká etnická čistka byla naprosto zbytečná, kontraproduktiv ní a ostudná, velká skvrna na našem štítě, kterou by měl někdo odstranit - navrhuji: vrátit všem odsunutým české občanství zpětně a rehabilitovat je, nabídnout jim nazpět alespoň jejich pozemky, pokud stojí na státní půdě, nebo jim dát určitou náhradu podle našich dnešních odhadních českých cen, které nejsou veliké, takže by nás to moc nestálo; dále by chom měli z historicko-kult urního hlediska být pyšní na naši společnou historii a ve všech městech a vesnicích, které byly před válkou s německou většinou, automaticky zavést dvojjazyčné nápisy obcí - nic by nás to nestálo a celá Evropa by smekla před naší reflexí a naším uznáním historické pravdy.
+1 #5 Guest 2011-03-02 09:30
Bohužel Vaše komentáře jsou stále ovlivněny nepravdami a neznalostí skutečné situace, příčin a následků, které zde komunistická propaganda cilenně šířila takřka 50 let. Území Čech a Moravy nebylo ani zdaleka obýváno a kultivováno po dlouhá staletí jen Čechy a Moravany. Vůbec neomlouvám zločiny a zvěrstva nacismu, ale víte o alespoň jedné demonstraci, kdy se Češi postavili masově na odpor proti Hitlerovi? Sudetští Němci to dokázali v Karlových Varech v počtu 70.000, jak jsme mohli nedávno vidět v televizi. My jsme dokázali udělat největší demonstraci v dějinách VN, kdy jsme zpívali "Kde domov můj" - a hajlovali. Vyjádření skutečného vztahu k zemi, kde po staletí žili čeští Němci, byla ona demonstrace v KV. U piva a na hokeji je to mnohem snadnější - a bez risika. Polský vtip: "Víte jak se pozná, že skončila II. světová válka? V Praze začalo povstání." Přiznejme si konečně jací jsme a pokusme se s tím něco udělat - i za pomoci našich bývalých spoluobčanů či jejich potomků.
+3 #4 Guest 2011-03-02 08:58
Vetsina sudetskych Nemcu se dopustila vlastizrady ci ji schvalovala ("Wir wollen heim ins Reich!", "Endlösung", atd.), tudiz odsun byl zcela adekvatni reakce. Ano, doslo pritom k rade nepravosti, nezakonnosti a krutosti, ktere je treba odsoudit a pripadne se za ne i omluvit.

Ale jeste nez se zacneme omlouvat, mejme na pameti, ze desetitisice Cechu bylo po Mnichovu sudetskymi Nemci prinuceno k uteku z pohranici a dalsi desetitisice byly vysidleny ze svych domovu v prubehu valky. A hlavne, behem let 1939-1945 zavrazdili Nemci jen na uzemi Protektoratu pres 100.000 Cechu!
+4 #3 Guest 2011-03-01 20:18
Hezky to prezident Beneš tenkrát řekl. Je třeba si uvědomit, kdo způsobil hrůzy 2. světové války, jaké prasečiny provedl atd, atd. Dnes a denně se setkáváme se snahami o revizi výsledků 2.s.v. Válečné hrůzy jsou připisovány pouze několika šílencům typu Hitlera a spol. Copak tyto šílence nepodporoval CELÝ německý národ (až na světlé výjímky) - včetně Němců v Československu? Netvrdím, že se nestala zvěrstva při OPRÁVNĚNÉM odsunu Němců, ale je třeba znovu a znovu opakovat, co Němci všechno způsobili. A svou neodolatelnou touhou vládnout celé Evropě si sami způsobili ono pakatelní utrpení při odsunu. Bohužel dnes dochází na Benešova slova, kdy Němci opět začínají Evropě vládnout. A jestli si někdo myslí, že se zastaví, mýlí se, s jídlem totiž roste chuť.....
+1 #2 Guest 2011-03-01 19:24
Co s tím má co dělat EU?To se stalo dávno před tím,než nějaká EU vůbec byla.
A podle křesťanských zásad se jim stalo jen to,co oni činili nám.Vlastně by měli být rádi,že jsme je neposlali na Východ,postavit alespoň část toho,co tam Němci rozbili.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)