Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Rikat to nemel 221217Politicko podnikatelské prostředí si řeklo „Tak už dost“, po kauze BERETTA a VITKUN…

Z dopisu důstojníků PČR níže, ze dne 9.6.2016: … Žádáme Vás, pane ministře, abyste pozastavil tuto nelogickou a práci ohrožující organizační změnu.LN ZP Nove poradky 221217 Zveme Vás na náš útvar k diskusi na toto téma a jsme připraveni Vám předložit věcné argumenty proti stávajícímu návrhu a alternativní způsoby řešení boje s organizovaným zločinem. Nebráníme se změnám, bráníme se znásilňování. …

Soudce JUDr. Vojtěch Cepl ml. nechal proces proti justiční mafii přenášet přímým přenosem (dnes už soudí u KS ÚnL). Soudkyně OS Praha Západ Mgr. Jitka Drábková dovolila 21.12.2017 natočit na video pouze vynesení rozsudku, jeho zdůvodnění už nedovolila natáčet. Tentokrát se jednalo o policejní mafii. Kdyby soudní jednání sledovali v přímém přenosu všichni občané, museli by z této země utéct, nebo vyjít do ulic – bez cinkání klíčky! Povstal jsem a zatleskal plk. Komárkovi po skončení jeho otřesného svědectví o stavu zkorumpované policie České republiky. Potlesk si stejně zasloužil i plk. Šlachta (nechtěl jsem ohrozit vykázáním ze soudní síně) pořizování zvukových záznamů. Níže přináším zvukové záznamy všech vystoupení (vyjma čtení listinných důkazů). Obhájce plk. Komárka dr. Petr Kočí odvedl skvělou práci. Soudkyně se často potutelně smála a žasla spolu s veřejností. Proč vynesla takový rozsudek? Politické zadání? Málo odvahy? Na každý pád se snažila jak nejlépe uměla říci, že by ráda, ale že nemůže…

Plk. Jiří Komárek – jak PČR slouží politikům a podsvětí, o Berettě, Vidkunu, Rathovi, Rittigovi a dalších

Policejní president Tomáš Tuhý – upovídaný úředník

Robert Šlachta – proč bylo nutné jeho útvar ÚOOZ (Útvar na Odhalování Organizovaného Zločinu) rozpustit

Policista Palouch – nevzpomínám si, ale náš poslušný útvar dostal přidáno, na rozdíl od „neposlušného“ ÚOOZ

Jiří Hynek ČT – jak pracuje reportér

Státní zástupkyně Oslejšková – svědčila ve prospěch plk. Komárka

Státní zástupce Šereda – svědčil ve prospěch plk. Komárka

Závěrečné řeči: SZ Pavel Prubl, obhájce Tuhého, Petr Kočí, Jiří Komárek – skvělý dr. Petr Kočí

Mgr. Jitka Drábková - rozsudek – je mi líto, ale nemohu si dovolit rozhodnout jinak. Během čtení rozsudku plk. Šlachta opustil soudní síň, musel jsem bohužel natáčet…

V současnosti pracuje plk. Jiří Komárek na GFŘ (Gen. Fin. Řed.). Má snížený plat na cca 80%, postaven mimo službu a nedostává ani policejní výsluhu. Pobírá 19.000,-Kč. Je nucen si přivydělávat. Troufám si tvrdit, že jako policista odvedl více práce, než celé Policejní presidium dohromady, pokud se u PP vůbec o nějaké práci dá mluvit?!

* * *

Babiš: Kauzu Čapí hnízdo zorganizovala mafie

LN 1 MS Rana pro vysetrovatele CP 221217Jak myslíte, že to případně dopadne na vládu?

Já si hlavně myslím, že média vůbec nereferovala o tom, co řekl ve čtvrtek na soudu bývalý vysoký důstojník protimafiánského útvaru Komárek. Ten popsal, že loni v květnu během kauzy Bereta, kdy došlo i na zatčení elitních policistů, tak David Michal, právník lobbisty a kmotra Rittiga, se zajímal o to, jestli mezi zadrženými byl i policista Nevtípil, který vyšetřuje Čapí hnízdo. Když se dozvěděl, že zadržený nebyl, tak Michal do telefonu řekl, že si oddychl, protože pro ně byl kvůli Čapímu hnízdu klíčový.

Ptal jsem se ale na vládu a vaši budoucnost...

Toto je ale klíčové. To totiž jednoznačně potvrzuje moji domněnku, že pan Nevtípil byl napojen na právníka kmotra Rittiga, že plnil něčí zadání a že celou kauzu zorganizovala na mě nějaká mafie. Místo toho média hrají jen zprávu OLAF, ale když někdo u soudu řekne, že si někdo objednal moje stíhání, pak o tom tatáž média nenapíší. Na tom je vidět, jak novináři veřejnost selektivně informují.

* * *

LN 2 MS Rana pro vysetrovatele CP 221217Andrej Babiš řekl kdysi přibližně toto: "Nechtěli jsme komunismus, zacinkali jsme jen klíči a teď se divíme kapitalismu." Totalitní mafie, které komunismus nezajímal jako většinu, se bez odporu etablovali v demokracii, kterou stejně klientelistickým propojením využívají ke krádežím a podvodům v řádech stovek miliard ročně.

Podívejte se na první dva příspěvky v Událostech ČT dnešního dne: Personální změny na ministerstvech a Schůze vlády. Porovnejte věcnost vyjadřování premiéra a nových ministrů s vyjádřením opozice. Bývalý ministr vnitra Chovanec je usvědčený podvodník, přesto dostává ve veřejnoprávní ČT prostor k výrokům hodným sociopata, či zlojeda, jak takové lidi výstižně nazývá Karel Janeček. Neznají studu, hanby, zcela bezcharakterní, všehoschopné osoby.

V postatě naši zemi dokonale ovládly mafiánské struktury, které si v mnohém vůbec nezadají s praktikami a metodami StB – ovládají nemalou část justice, policie, státních orgánů a institucí, Parlamentu, médií a neziskových organizací, kdy by se od nich v mnohém mohla StB učit. Pouze už nezabíjejí (alespoň veřejně), ale likvidují nevinné existenčně, berou jim životy zaživa!

StB byla produkt zločinné ideologie. Dnešní situace je produktem komunistického, soudružského klientelismu. Bez odporu a překážek přešel a zmutoval do „demokratického“ klientelismu. Komunismus mu byl ukraden, jen prostředkem k bezpracnému obohacení, získání moci a beztrestnosti. Stejně jako dnes zneužívají tyto posttotalitní mafie demokracii. Beztrestně kradou na účet nás všech a naší země a instinktivně ničí vše co je ohrožuje přímo či nepřímo. Rozšířil se v naší zemi jako mor, který hrozí zničit všechny a všechno, pokud budeme opět jen nečinně přihlížet jako v roce 89 a čekat na Godota, který to udělá za nás!

Máme co si zasloužíme jen díky své naivnosti, nečinnosti a neochotě bojovat, obětovat, riskovat – umíme být „pohodově“ aktivní jen v kritice těch, co se snaží, za velkých obětí, situaci změnit a napravit! Je na čase, abychom změnili sebe, nebo budeme zase poslušnými otroky moci. Držme palce nové vládě!

BEZ OBĚTI A UTRPENÍ NENÍ DOBRA!


 

Jan Šinágl, 22.12.2017

* * *

Komárek za obvinění policejního šéfa z úniku informací dostal podmínku

* * *

EK: ČR vyňala farmu Čapí hnízdo z projektů spolufinancovaných EU

Podle Evropské komise české úřady vyňaly farmu Čapí hnízdo z projektů spolufinancovaných z evropských fondů. ČTK to sdělila bez dalších podrobností mluvčí komise. Uvedla rovněž, že EK posuzuje zprávu Evropského úřadu proti podvodům (OLAF) o financování farmy. Kvůli padesátimilionové dotaci na farmu bylo obviněno 11 lidí, mezi nimi i premiér Andrej Babiš (ANO) a předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Policie po volbách opětovně požádala o vydání obou k trestnímu stíhání, Sněmovna o žádosti dosud nerozhodla. Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády řekl, že neví, proč by měl sám dostat zprávu OLAF. Na dotaz, jak se staví k dřívějším informacím médií, podle nichž OLAF došel k podobným závěrům jako česká policie a našel nesrovnalosti ve financování farmy Čapí hnízdo, řekl, že otázka je nesmyslná. Státní zastupitelství se k informacím o vyšetřování OLAF nechtělo vyjadřovat. "Nic jsme neobdrželi, tudíž se nebudeme nijak vyjadřovat," řekla ČTK mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. ČRo, 22.12.2017

* * *

ÚOOZ Chovancovi: Stopněte přestavbu policie, konceptu nevěříme

Temná smrt plukovníka Záhorského ve světle „zvláštních“ metod „policejního“ redaktora Kroupy

Text otevřeného dopisu vedení ÚOOZ ministru Chovancovi

Vážený pane ministře,

my, vedoucí odborů a expozitur Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování, již nemůžeme mlčet k chystaným záměrům vedení Policie ČR, které mají vést k zásadním organizačním změnám uvnitř policie. Dnes v odpoledních hodinách jsme se zúčastnili jednání s vedením policejního prezidia, kde nám konečně byla tato vize představena.

Vedení Policie ČR nás v žádném případě nepřesvědčilo o připravenosti veškerých chystaných změn. Nebylo nám schopno zodpovědět konkrétní dotazy týkající se základního chodu nového policejního útvaru vznikajícího od 1. července 2016. Na veškeré naše dotazy jsme dostali pouze jedinou stále opakující se odpověď, že vše bude řešit jakýsi blíže nespecifikovaný přípravný výbor.

Jediná konkrétní věc, kterou jsme se dozvěděli z úst policejního prezidenta, bylo konstatování, že k 1. červenci 2016 ke změně dojde a pro policisty obou útvarů je připraven motivační program v podobě zvýšení platů. Toto zvýšení doplnil slovy, že bude následovat, pokud k této změně dojde, "jako že k ní dojde".

Přímo na místě z naší strany zaznělo vyslovení nedůvěry vedení policejního prezidia a někteří z nás, včetně samotného ředitele útvaru plk. Šlachty a jeho 1. náměstka, oznámili policejnímu prezidentovi, že na tomto projektu se odmítají podílet a předloží žádost o uvolnění ze služebního poměru.

Překotná rychlost, nepřipravenost, absence jakékoliv analýzy dopadů na trestní řízení nás vede k jednoznačnému závěru. Za těchto okolností musíme konstatovat, že nedůvěřujeme celému tomuto konceptu a nedůvěřujeme vedení Policie ČR, že tyto záměry jsou vedeny čistě snahou o zlepšení a zkvalitnění práce na poli boje s organizovaným zločinem. Za stávající situace jsme přesvědčeni, že tímto krokem budou zásadně ovlivněna probíhající trestní řízení.

Žádáme Vás, pane ministře, abyste pozastavil tuto nelogickou a práci ohrožující organizační změnu. Zveme Vás na náš útvar k diskusi na toto téma a jsme připraveni Vám předložit věcné argumenty proti stávajícímu návrhu a alternativní způsoby řešení boje s organizovaným zločinem. Nebráníme se změnám, bráníme se znásilňování.

Praha 9. června 2016

plk. Mgr. Fiala Luboš, plk. Ing. Foglar Marek, plk. Mgr. Žebro Martin, plk. Ing. Vopršal Petr, plk. Ing. Dreksler Jiří, plk. Mgr. Kwasniaková Vendula, plk. Mgr. Pele Jaroši, plk. Mgr. Ráž Jiří, plk. Mgr. Plíva Roman, plk. Mgr. Hanták Pavel, plk. Mgr. Kudrle David, plk. Mgr. Kincl Michal, plk. Mgr. Janás Jan, plk. Mgr. Jirásek Roman, plk. Mgr. Ohnoutka RÍQ, plk. Mgr. Komárek Jiří, plk. Mgr. Nezbeda Radek.

* * *

P.S.

Takovéto jednání je plně podpořeno čl. 23 LPZS, která je součástí Ústavy České republiky:

„Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

* * *

Laskavější, jemnější Šuman

Jednou z největších záhad posledních měsíců vlády Bohuslava Sobotky byla identita skupiny Šuman, která používala svůj twitterový účet k šíření kompromitujících nahrávek a informací z bankovních účtů o Babišově investici do Čapího hnízda, jeho údajném zneužívání daňové správy ke „kleknutí“ na obchodního konkurenta a o vlivu na jím vlastněná média, o nichž tvrdil, že do jejich chodu nebude vůbec zasahovat. Někteří investigativní novináři mluvili o tom, že se blíží odhalení zdroje, od kterého informace unikají. To je skoro jako blížit se odhalení jehly v kupce sena. Šuman zůstává přízrakem, ale v období po volbách zmírnil tón a uveřejňuje informace, které se vejdou do mantinelů běžné politické soutěže. Šumanovi nemůže nikdo vyčítat, pokud náhle znejistěl. Andrej Babiš brzy převezme tajné služby, ministerstvo vnitra a ČEZ, tedy logické podezřelé. Nedá se tak vyloučit, že se najde nějaký odpadlík ze skupiny Šuman, který bude Babiše žádat o odpuštění a přízeň.

* * *

Jana Lorencová

22 prosinec v 12:07 ·

Snad nejabsurdnějšího divadla v historii polistopadového soudnictví se veřejnost dočkala včera odpoledne u Obv. soudu pro Prahu 1. v Karmelitské. Dva dny před Vánoci přesvědčila soudkyně veřejnost, jak se také dá vykládat v praxi "nezávislost" soudů, resp. soudců a jak vypadá spravedlnost v těch "správných rukách". Za zveřejnění neoddiskutovatelně pravdivých faktů o poměrech v policii, byl odsouzen bývalý elitní detektiv Komárek k deseti měsícům (podmíněně). Co na tom, že výpovědi svědků jednoznačně potvrdily pravdivost Komárkova přesvědčení, že jde přinejmenším o podezření z brutálního úniku informací v souvislosti s osobou policejního prezidenta (pusťte si znovu Kauzy Jaromíra Soukupa), co na tom, že veřejnost má plné právo to vědět, konec konců i policie je placená z našich daní (!) . Marně pátrám v paměti po podobné frašce, jako byla ta včerejší. Jak moc si vážíme našich soudů a soudců dala najevo veřejnost téměř hromadným opuštěním jednací síně ihned po vyhlášení rozsudku. Neumím si představit "brutálnější" vyjádření "pohrdání soudem", než by byla téměř prázdná jednací síň, do níž by přednášela paní soudkyně jeho zdůvodnění....

* * *

Emauzy 16.12.2017: 30. výročí Desetiletí duchovní obnovy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #13 Oldřich Musil 2017-12-31 13:34
Cituji Alexander Pleskot:
Pokud neuvěříte, lidičky, v Pána Ježíše Krista a připravíte se tak o věčný život, nic Vám nebudou platné na smrtelné posteli kecy o demokracii a křesťansko-židovkých tradicích Evropy ani Babišův skvělý výběr daní. Tím jen odvádíte své bližní od možnosti spasení, která je - třebas nejcennejší - zdarma. "O své měšce jen se třesou, jazykem svým prdel pasou" pravil o Vás Jan Hus a ten dokázal, že za pravdu se hoří.
Křesťan nemůže být demokrat, o slovech Písma a Božích přikázáních se nehlasuje.
Osud Sodomy a Gomorry - když už se Pán Bůh na tu liberální demokracii, co tam vládla nemohl dívat - budiž Vám výstrahou!

Krásná demagogie.Takže vypišme referendum o tom,jestli je třeba platit daně,jestli je špatné krást či zabíjet.A pokud se většina demokraticky vyjádří že ne,tak...?
-2 #12 Alexander Pleskot 2017-12-30 18:11
Pokud neuvěříte, lidičky, v Pána Ježíše Krista a připravíte se tak o věčný život, nic Vám nebudou platné na smrtelné posteli kecy o demokracii a křesťansko-žido vkých tradicích Evropy ani Babišův skvělý výběr daní. Tím jen odvádíte své bližní od možnosti spasení, která je - třebas nejcennejší - zdarma. "O své měšce jen se třesou, jazykem svým prdel pasou" pravil o Vás Jan Hus a ten dokázal, že za pravdu se hoří.
Křesťan nemůže být demokrat, o slovech Písma a Božích přikázáních se nehlasuje.
Osud Sodomy a Gomorry - když už se Pán Bůh na tu liberální demokracii, co tam vládla nemohl dívat - budiž Vám výstrahou!
-2 #11 Jan Šinagl 2017-12-29 09:58
No nevím pane anonyme PZ, zda "mnoho" je ten pravý argument? Nikdy nemám problém změnit názor či postoj, pokud se objeví nezpochybniteln é skutečnosti a jsou potvrzeny případně i nezávislým soudem. Zrovna tak neměním postoj jen kvůli mediálním manipulacím, kterým podléhá většina. Třeba Vám pomůže tento odkaz více přemýšlet a sdělovat okolí více rozumného, nikoliv nevyspělého či hloupého - berwidbuquoy.blog.idnes.cz/... /
-1 #10 K. Mrzílek 2017-12-29 01:50
Takhle byli z různých důvodů po roce 1945 odbouráváni z vlivných míst lidé, kterých se nastupující totalitní strana potřebovala zbavit. Na tato místa dávala své uvědomělé slouhy.
-1 #9 Pepa Zdepa 2017-12-28 15:55
Nu nevím,pane Šinágl,-hodně lidí tu říká spíš o Vás,že nejste z principu ochoten připustit jiný,než Váš vlastní názor..ale nechci to vést do os.rovin.
Závažnější témata jsou však 3: 1.je to, co jsem svým názorem vyjádřil v 11:22 a 11:23; -Budiž, bez adekvátní reakce.
Druhé je vyjádřeno tím, co jsem poodkryl stran zprávy OLAFu; -Budiž, též bez adekvátní odezvy;
A třetí: poslední možnost (ale daleko víc nezbytnost), aby pan ing.B. srozumitelně vysvětlil národu, proč se stran Čapího hnízda stalo to, co se stalo, a to tím: na jakém právním substrátu bylo legitimní tak, jak jednal.
Tak to vše jak vidno vyšumělo u Vás doztracena.
Třeba si to ale pan ing.B. přečte aspoň tady, když už buď nevyslyšel jednoho svého senátora a ministra, anebo se baví jen s charismatickými , mediálně profláknutými právníky ;-)).
Nu a úplně nakonec: že názory jsou hezká věc, ale pravda v materiálně-filo sofickém pojetí, bývá bohužel jen jedna jediná... Hezký Nový Rok 2018, pane Šinágl
-3 #8 Jan Šinagl 2017-12-28 14:55
Pane "Pepo Zdepa", hodnotím především Váš postoj. Stýská se Vám snad po dobách jediného názoru, postoje a jediné "pravdy"?
+1 #7 Miroslav Pražák 2017-12-28 14:45
Ve stylu novináře pana J. Hynka si dovolím problém trochu odlehčit třeba obavou o zátěž pana pol. prezidenta:Mohl by prosím někdo ze zasvěcených ověřit, kolik metálů navíc zatěžuje hruď pana Tuhého kupř. od doby kdy se na půdě PS pár týdnů před ofic. vyhlášením reorganizace vyjádřil slovy: "Š7v63xlachte se musí řešit!"
0 #6 Pepa Zdepa 2017-12-28 14:10
sorry, -errata:
....kritizujete můj názor....
+1 #5 Pepa Zdepa 2017-12-28 14:08
Pane Šinágle, nemám Vám ani za zlé, že kritizujeme můj názor. Pravdu tím ale nezměníte; ta je vepsána v mém příspěvku. A dá se tesat do kamene.
A to si ještě počkejte na "vyplutí na zemský povrch" celé zprávy OLAFu!! Řeknu Vám, kdy vyplave: dle mých informací tak nastane v pondělí, 8.ledna, příp. o den později.
A uvidíte, že to bude mít zásadní vliv na pohled na pana ing. Babiše od nejmasivnějšího penza voličů.
Víte, já jsem na rozdíl od Vás právník. S mnohaletými zkušenostmi. A s vědomostmi o psychologii jednotlivce i davu. S panem ing. B. jsem se mimochodem pokusil přes jednoho našeho společně známého senátora, a poté ještě přes jednoho "spravedlnostní ho" ministra spojit; a vysvětlit mu, kde a v čem je jeho jediná šance, když už mu to nedokázaly vysvětlit štáby jeho (-v tomto směru politováníhodný ch) právníků. Nu, buď se to k Vašemu chráněnci vůbec nedostalo, nebo vzkaz ignoruje... K své škodě. Nevěříte?
Radši tentokrát věřte. Vy, pane Š., i pan ing. B.
-2 #4 Jan Šinagl 2017-12-28 12:31
Zkuste pane "Pepo Zdepa" připustit i myšlenku, že nechat se přejet tankem nic nevyřeší, ale že je třeba přípravy získat sílu na jeho odstranění? K tomu je třeba i odvahy. Ten, kdo se pod svůj názor nepodepíše odvahou moc neoplývá. Spíše bude vyčkávat, kritizovat druhé, než sám něco dělat, obětovat, riskovat a pomáhat tak druhým k řešení. Bohužel je takových stále dost, kteří tak umožňovali vládu zla. Naštěstí stále více lidí drží palce Babišovi jako jedinné naději danné současným stavem společnosti. Podobné komentáře mu moc nepomohou. To by bylo jiné téma - o českém charakteru...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)