Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kandidati president 2018

326 795 Čechů si vybralo svého prezidenta

Vzkaz Pavla Fischera před volbami

„M.Zeman má nehynoucí zásluhu na tom, že se česká společnost projevila takovou jaká je: tedy jako společností normalizační. Normalizace v tomtoFischer na Hrad 2018 smyslu byla sociálním výtahem pro ty méně schopné a neschopné a v důsledku vytvořila systém společenských vazeb a hierarchií, které odpovídají silně kriminalizovanému prostředí. Tedy za Zemana, s Klausovou předchozí pomocí, se slupka spojila s obsahem. Díky tomu mohl Menzl posmrtně radit Třískovi, že neměl být disidentem a mohl být velkým hercem. V tomto prohlášení je zakotvena všechna absurdita normalizační, a dnešní české společnosti.  Realita je taková, tomu odpovídají i preference na prezidentské kandidáty. Je však jistě lepší volit toho kdo má reálnou šanci být zvolen, neboť u něj je větší míra pravděpodobnosti odklonu od zjevně kolaborantské politiky ruské a oligarchické kliky se všemi sovětskými zvyklostmi M.Zemana a spol., spíše místodržitele než prezidenta, což otevře prostor pro další drobné posuny. Od 70.-80. let nic nezměnilo." A.Bačkovský

Pro normálního občana je těžké orientovat se v „mediálním moři“ informací a dezinformací. Pokud existuje nepřerušená tradice jako např. ve ŠvýcarskuFischer 52 050118, pravděpodobnost zvolení nejlepšího kandidáta je vysoká. V dnešní době, kdy narušenou tradici nahradila média, je zvolení nejlepšího kandidáta u nás o to těžší. „Hlavu a srdce“ už nerozhodne osvědčená tradice, jako je tomu ve vyspělých zemích, ale média, která u nás z velké části působí negativně, resp. zastupují mnohem více zájmy těch, které jsou v rozporu se zájmy země a jejího obyvatelstva. Nelze vůbec vyloučit, že nás do voleb čekají pokusy znevěrohodnit některé kandidáty, jejichž preference „nebezpečně“ stoupají a ohrožují „vyvoleného“. Níže následují informace, které mohou pomoci usnadnit volbu těm, kteří ještě neví a nejsou ještě zcela přesvědčeni a správnosti své volby. Za 15 let nepřetržité mediální a další veřejné činnosti pro naši zemi mohou voličům mé zkušenosti pomoci – nabízím, nevnucuji. Je na každém a jeho odpovědnosti, jak a zda je použije, resp. využije.    

* * *

Mám obavy ze Zemanovy kohorty panošů, Ovčáčka by měli na hodinu vyhodit, říká šéf Ústavního soudu Rychetský

Je vidět, že zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se v poslední době zhoršil, míní předseda Ústavního soudu a někdejší místopředseda Zemanovy vlády Pavel Rychetský. Ve velkém rozhovoru pro server iROZHLAS.cz se pustil i do prezidentových spolupracovníků. Okomentoval také hlasování o důvěře pro vládu Andreje Babiše, svoje další plány v setrvání v čele Ústavního soudu či blížící se volbu prezidenta. V ní postrádá osobnost se silným příběhem.

Exkluzivní​ ​rozhovor s kandidátem na prezidenta ​Milošem ​Zemanem​, který nepřišel.

DVTV dala prostor všem kandidátům na prezidenta v dvacetiminutovém rozhovoru. Tady je dvacet minut pro Miloše Zemana, který mandát obhajuje.

Pavel Fischer: S Babišem bych spolupracoval, je to profesionál

Kdo se vyhýbá přímému střetu názorů, opovrhuje soupeři, nebo nemá argumenty. President demokratické země to jen vítá - z úcty k demokracii a z úcty ke svým voličům.

Tajemství luxusních nemovitostí Mirka Topolánka

Mirek Topolánek se svojí ženou formálně vlastní pouze novostavbu u Kutné Hory. Další dvě nemovitosti ale mají ve společné firmě a způsob jejich pořízení zasluhuje pozornost…

Prezident ČEZké republiky

Bývalý premiér Mirek Topolánek včera ohlásil kandidaturu na prezidenta a Česká televize mu věnovala dvě a půl minuty v hlavní zpravodajské relaci. Topolánek čas využil k tomu, aby obvinil Miloše Zemana a Andreje Babiše z nestandardních neústavních kroků v procesu sestavování vlády a dodal, že může být silným politickým kandidátem, který zatím v soutěži chybí. Česká televize ale ani přes značný prostor, který jeho kandidatuře věnovala, nezmínila to nejpodstatnější - expremiér pracuje pro Daniela Křetínského a jeho energetický a mediální konglomerát EPH. Křetínského holding má nejasnou vlastnickou strukturu a velké peníze vydělal díky vazbám na ČEZ. Topolánek je politickým kandidátem pouze v tom smyslu, že je bývalým politikem. Jinak jde o byznysového kandidáta EPH a ČEZu. Tento vývoj se dá vykládat i tak, že Jiří Drahoš byl velkým zklamáním pro obchodní zájmy, které se teď přesunou směrem k Topolánkovi. 

Topolánkův televizní deficit

Mirek Topolánek příliš nevěří průzkumům veřejného mínění (kdo taky ano?) a má pro to konkrétní důvod. V dnešní MF Dnes vysvětloval, že jeden z kandidátů agenturu vedl (tím je myšlen Pavel Fischer a STEM), druhá agentura je z Akademie věd (narážka na Jiřího Drahoše a CVVM) a třetí patří nejmenované oligarchické struktuře (Médea Research Jaromíra Soukupa, který podporuje Miloše Zemana). Zatím dobré, Topolánek ale nezmiňuje Sanep, v jehož průzkumech má pravidelně o 10 procentních bodů více než v těch ostatních. Důležitější než průzkumy veřejného mínění jsou však televizní stanice. V tomto ohledu Topolánek ztrácí ještě víc. Zeman má za sebou TV Barrandov, TV Nova a TV Prima, Drahoš Českou televizi a na Topolánka zbyla jen TV Blesk (vlastněná jeho dřívějším zaměstnavatelem). Jakákoli zpětná analýza těchto voleb by se měla zaměřit nejen na to, jak předpojaté a nepřesné byly výzkumy veřejného mínění, ale také na důležitost spojenectví s televizními barony. 

Rozhodnutí o registraci kandidátní listiny nebo o odmítnutí kandidátní listiny

Zde si můžete zjistit kteří poslanci a senátoři které kandidáty podpořili – poučné čtení…

Holovská

Radost nám udělal Nejvyšší správní soud, an zveřejnil volební stížnost Terezie Holovské, úhledně a logicky sepsanou Janem Kalvodou. Argumenty v ní traktované jsou zhruba ty, které jsme nastínili před dvěma týdny: Holovská tvrdí, že by bývala získala podporu dostatečného počtu senátorů, ale ti její žádost s odkazem na možnost použít svoje nominační právo toliko jednou odmítli.

Dle názoru navrhovatelky je platná pouze první aplikace nominačního oprávnění; neřeší arci, jak určit, která to je, pokud má více podpisů stejné datum. Patrně by bylo nezbytné vyslýchat svědky, kteří by dosvědčili, v kolik hodin poslanec nebo senátor podpis na listinu umístil: Pane předsedo, já vážně nevím, v jakém pořadí jsme ty papíry podepisovali, byli jsme úplně namol: to víte, po náročném pracovním dnu v Senátu…

Nyní si tedy počkáme, jak budou loyalně nadskakovat a vrčet soudci NSS v čele se zpravodajem Josefem Baxou.

* * *

LN Drahos PPT 110118Podpořil jsem podpisem pana Drahoše, ale působí na mne více jako úředník, než silná osobnost. Nemá jasné názory, neumí mluvit, je potenciálně ovlivnitelný a manipulovatelný i když jde jistě o slušného člověka. Pan Horáček také nezvládá veřejný projev, nechá se snadno unést emocemi, gestikuluje, vypomáhá si rukama. Chtěl jsem ho zprvu podpořit, ale jeho vystoupení na Staroměstském náměstí 17.11.2016, bylo nedůstojné až trapné. Upřednostňoval sám sebe. Velmi zklamal odmítnutím oznámení na následný Pochod na Hrad. Pánové Hynek a Kulhánek mají mnohem blíže k byznysu než k lidu. Pan Hannig presidentem je představa s rysy mimo zdravý rozum…

Neustále hledáme chyby na druhých, negujeme, dobré, nadějné nehledáme? Z dosavadních zkušeností mne nejvíce oslovili pouze Marek Hilšer a Pavel Fischer. U prvního oceňuji, že by jako jediný vyznamenal odbojovou skupinu bratří Mašínů, ale současně by tak rozděloval společnost podobně jako prezident Zeman. Druhy by názorově rozdělenou a rozpolcenou zemi mohl začít spojovat - skvělé vzdělání, diplomatické zkušenosti, jazykově vybaven, nebyl v KSČ, neproblematická minulost, pracoval roky u presidenta Havla, život ho vystavil těžké zkoušce péčí o postiženého syna. S Babišem by mohli utvořit dobrý tandem. Jsou schopni pracovat nadosobně v týmu, v zájmu věci.

Nehledejme ideální, rychlá řešení – nejsou a ani být nemohou po tak dlouhé morální a mravní devastaci naší země, která začala rokem 1948. Hledejme a podporujme realizovatelné, ne ideální, vzhledem k danému stavu společnosti, její rozpolcenosti a neschopnosti spojit se v zájmu toho, co si jistě přejí všichni slušní obyvatelé naší země. Bez lídrů, mající potenciál to změnit, k životně potřebným změnám, nelze dospět. Společnost mravně onemocněla a životně nutně potřebuje schopné lídry, aby nezničila sama sebe, než se s jejich pomocí z této krize dostane.

Doba neustálé kritiky všeho a všech, konstatování problémů a jejich neřešení, vyhovující zkorumpovaným polistopadovým politickým stranám, nemalé části justice, policie a státní správy, musí skončit, jinak se nám minulost bude stále vracet s patřičnými následky pro naše životy a naši zemi. Ani sebelepší lídr to sám nemůže dokázat bez podpory občanskou aktivitou většiny a jejího zájmu o věci veřejné.

Ve SRN je Bundestag natolik vyspělý, že se na kandidátovi na presidenta dokáže důstojně dohodnout a zvolení kvalitního presidenta je už jen formalitou. Co dokáží naši politici nám předvedli při zvolení Klause. Berme nadcházející volbu jako nutnou cestu, abychom v budoucnosti volili svého presidenta opravdu důstojným způsobem, jako vyspělá země.

Žijeme v postkomunistické zemi. Z toho je třeba vycházet. Nejsou černobílá řešení, pouze smyslplná, realizovatelná, daná současným stavem společnosti. Konečně bychom měli přestat hledat řešení "ode zdi ke zdi" a být tak stále na začátku.

Bude-li náš zájem o věci veřejné končit na prahu našich domovů, najdou si narůstající, neřešené problémy naší země cestu i za tento práh. Potom už bude pozdě. Život není o jistotách předem, ale o NADĚJI! Tak pro ni také něco sami dělejme a podpořme ji – DOBROU VOLBU!    

 

Jan Šinágl, 8.1.2018  

P.S.

Tajná a veřejná volba má své úskalí, zvláště v nevyspělé společnosti. Osobně bych uvítal, kdyby důvěra vládě proběhla tajným hlasováním, ne stranicky, kdy poslanec svůj slib porušuje a veřejně „poslechne“ názor své strany.

* * *

Prezidentské volby

Začínají připomínat propagaci pracích prášků. Také se všichni doporučují, zdůvodňují svoje kvality a zvítězí-li budou ještě více čistší než před použitím. Jeden jako druhý je nejlepší. Ten nejdražší, nemusí být nejlepší. Některé skvrny nelze vyčistit bez porušení podstaty látky.

K.Mrzílek, 8.1.2018

* * *

Volba presidenta ukáže, zda se země už probouzí z „totalitní narkózy“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.45 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #7 Jan Šinagl 2018-01-14 11:23
Dovoluji si pana "občana" upozornit, že referenda v CH se nikdy netýkají osob. Referedna v nevyspělé společnosti jsou vždy rizikem, že budou zneužita. Nedávno si Švýcaři odhlasovali, že si důchody zvyšovat nepřejí. Jak by asi dopadlo referendum v ČR? Kolik občanů by myslelo jen na sebe a kolik na veřejný zájem?
+4 #6 občan 2018-01-14 11:20
Osobně bych uvítal, kdyby většina rozhodnutí veřejných volených zástupců byla nadále veřejná. Občan Šinágl má samozřejmě právo na jiný názor a preferenci. Má snad něco proti obecnému, občanskému referendu? Pokud ne, tak je způsob volby presidenta u nás demokratický a rozhodně i důstojný. V tom skvělém USA tak hlavu státu volí stejným způsobem.
-2 #5 Bačkovský 2018-01-11 12:46
M.Zeman má nehynoucí zásluhu na tom, že se česká společnost projevila takovou jaká je: tedy jako společností normalizační. Normalizace v tomto smyslu byla sociálním výtahem pro ty méně schopné a neschopné a v důsledku vytvořila systém společenských vazeb a hierarchií, které odpovídají silně kriminalizované mu prostředí. Tedy za Zemana, s Klausovou předchozí pomocí, se slupka spojila s obsahem. Díky tomu mohl Menzl posmrtně radit Třískovi, že neměl být disidentem a mohl být velkým hercem. V tomto prohlášení je zakotvena všechna absurdita normalizační, a dnešní české společnosti.
Realita je taková, tomu odpovídají i preference na prezidentské kandidáty. Je však jistě lepší volit toho kdo má reálnou šanci být zvolen, neboť u něj je větší míra pravděpodobnost i odklonu od zjevně kolaborantské politiky ruské a oligarchické kliky se všemi sovětskými zvyklostmi M.Zemana a spol., spíše místodržitele než prezidenta, což otevře prostor pro další drobné posuny. Od 70.-80. let nic nezměnilo.
-7 #4 Jan Šinagl 2018-01-09 11:09
Příliš informací, rychle sdělených, nejsou v dnešní době přesycené informacemi, žádné informace. Ničemu nepomohou, leda nezájmu, pokud jsou v této formě nabízeny, která vyžaduje další úsilí.
-3 #3 Volba prezidenta 2018-01-09 10:30
Ahoj, udelal jsem program ( všechny verze jsou zcela zdarma v plné verzi) Otázka s více odpovedmi (OSVO)
pro volby prezidenta Ceské republiky 2018.

verze Lite:

www.youtube.com/.../

play.google.com/.../...

verze Basic:

www.youtube.com/.../

play.google.com/.../...


Chtěl bych vědět, co si myslíte. Děkuji předem.
+2 #2 Mirek Steiner 2018-01-09 08:26
Do volby se míchat nebudu. V hodnocení kandidátů si však dovolím poznamenat, že pan Drahoš je klasický byrokrat ve stylu V. Klause. V Bruseli má podporu, pomohli mu k funkci, což je jistě pozoruhodné.
Kolegové zase sdělují, že ač na publikované práci nemá nejmenší podíl, chtěl být koautorem- to je zase povahový rys, který slouží k zamyšlení.
Osobně jsem znal akademika Šorma, ten byl zcela jiný formát.
-2 #1 K. Mrzílek 2018-01-08 21:11
Jsou mezi námi občané, kteří když si myslí, že mají pravdu tak jim tu jejich nikdo nevyvrátí byť by důvody byly logické. Takový občan je umanutý svojí pravdou jako jiný uhlířskou vírou. Je přesvědčený a nedá si to vymluvit. Jsou jiní, kteří se zájmem naslouchají zdůvodnění a vedou diskusi a jsou schopni říct, mýlil jsem se máte pravdu. To rozhodně u nás není časté. Chce to vstřícnost, empatii k názoru druhého a uvažovat o tom. Bohužel v to společnosti se daří ji rozdělovat tam kde si to různé strany přejí a dělají v médiích všechno proto, aby se tak stalo. Konečně naše nedávné volby ukázaly na úspěch těch, kteří na rozpolcenosti kvalitně pracují. Slavík, který sladce zpívá a odlétá na východ není slavík, ale ruský trol. Jsoujich tu celá hejna.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)