Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSHK 6 Rudinska a spol 210318Advokátkou Černíka je JUDr. Daniela Pitínská z Kunratic, bývalá soudkyně a pak i bývalá komunistická tajemnice Filmové fakulty na FAMU z let 1985 až asi 1991.Wonka Nejspíše byla Černíkovi doporučena filmařkou Rudinskou. Ta na FAMU r. 1993 - 1999 studovala. Pitínská dnes působí jako advokátka na autorské právo. To je typ advokáta, kterého Libuše Rudinská už delší dobu akutně potřebuje po svém katastrofálním selhání s filmovým dokumentem „Pavel Wonka e zavazuje“.

Odsouzený Václav Černík si s Libuší Rudinskou tykají. Takováto smyšlená konverzace proto nemusí být daleko od pravdy: „Do čeho si mě to namočila, já ti vyprávěl do tvého filmu špínu na Pavla Wonku a teď mě za to Jiří Wonka žaluje“. Vystrašená Rudinská svému kamarádovi, který tak smyšleným svědectvím „podložil“ její film, musela urychleně zajistit advokáta na autorské právo - z Prahy 4?! Kde by jinak k němu mimopražský alkoholik Černík z Třebechovic 120 km daleko od Prahy přišel? Kruh se logicky uzavírá. Perlička - v době 1985 - 1989, kdy soudružka Pitínská byla tajemnicí FAMU a dohlížela na zdárný komunistický vývoj budoucích komunistických filmařů, bojoval Pavel Wonka proti diktatuře její strany. Stále se tak potvrzuje rozložení stran v osudovém boji. Jiří Wonka pokračuje dnes v boji, který začal společně se svým bratrem, proti přežívajícím starým strukturám z dob KSČ a StB. Ruské kořeny předků Rudinské a její studium v Rusku to jen umocňují, včetně používaných praktik - podplacení, nevěrohodní svědci s narušeným intelektem…

* * *

Hlavní aktér filmového dokumentu Libuše Rudinské odsouzen za pomluvu!

Magazín Pochodně 14.4.1990: Osud politického vězně

Pochodeň 29.4.1990: Proč Pavel Wonka musel zemřít

Opis: Dopis a stížnost Pavla Wonky Generální prokuratuře ČSSR 7.4.1988

* * *

Mimochodem alkoholik Černík, který se chová prokazatelně jako člověk nezvládající sebe sama a je nebezpečný svému okolí, byl (resp. možná stále ještě je?) majitelem zbrojního pasu?! Přitom  byl dle psychiatrického nálezu z léčebny označen jako neschopný vojenské služby...!  Bude mu zbrojní pas po tomto zjištění (a i po projevech neonacismu schvalováním genocidy Židů) odebrán...? 

Další výtečník a „filmová hvězda“ Rudinské Dušan Perička, má nyní žít s bývalou údajnou komunistkou a dcerou bývalého velitele LM (komunistické Lidové Milice, obdoba nacistické SS) v elektrárně Trutnov?! Měla mít přezdívku „Rudá p…“? Jeho bývalá manželka Ivana Peričková odmítla pro Rudinskou pošpinit Pavla Wonku. Její manžel ji připravil o dům. Je dalším žadatelem na ocenění příslušníka III.odboje

Na fotografii vlevo po skončení jednání OS Hradec Králové dne 21.3.2018: zprava – Rudinská, Černík, Pitínská, Perička, jeho družka Dana (dcera velitele LM), Jüptnerová a prof. Francouzštiny Milan Jirout, kdysi kamarád Pavla Wonky, za kterého se v roce 1990 zasazoval a na něhož je vedena složka „Agenta vnitřní ochrany“... Takto psal PhDr. Milan Jirout o Pavlu Wonkovi 21.4.1990

Životopis JUDr. Daniela Pitínová - tajemnice filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze

roz. Kafkovská, 39 let (nar. 26. 12. 1951), vdaná, národnost česká, st. příslušnost ČSFR, vzdělání: právnická fakulta UK v Praze, nyní bez politické příslušnosti (členka KSČ od roku 1985 do listopadu 1989).

Po dokončení studia na právnické fakultě nastoupila jako justiční čekatelka k městskému soudu v Praze. V roce 1976 byla zvolena soudkyní z povolání obvodního soudu pro Prahu 1. Působila na občanskoprávním úseku a vyřizovala zejména agendu pracovněprávní a rodinného práva. Prokázala velmi dobré odborné znalosti a postupně získala potřebné pracovní zkušenosti. Byla hodnocena jako výkonná expeditivní soudkyně. Ve funkci se plně osvědčila.

Při své soudcovské práci plně respektovala zákonnost a rozhodovala nezávisle podle zákona a v souladu se svým právním vědomím. Koncem roku 1984 na vlastní žádost z důvodu péče o malé děti z justice odešla. Od začátku roku 1985 pracuje na filmové a televizní fakultě AMU v Praze jako tajemnice fakulty a pedagog na katedře produkce. Přednáší zde občanské, pracovní a autorské právo. Zaměstnavatelem je hodnocena jako spolehlivá odborně zdatná pracovnice, která důsledně dbá na dodržování právních předpisů. Její pedagogická činnost je hodnocena rovněž kladně.

V současné době projevila zájem o návrat do justice s tím, že zde existuje pro ni lepší možnost odborného uplatnění. Učinila písemné prohlášení, že nespolupracovala s bývalou Státní bezpečností a že souhlasí s lustrací.

Kolektiv soudců obvodního soudu pro Prahu 10 projednal kandidaturu i charakteristiku JUDr. Pitínové bez námitek se závěrem, že s kandidaturou souhlasí. Od roku 1985 do listopadu 1989 byla členkou KSČ. Žádnou funkci nevykonávala. Pro výkon funkce soudkyně z povolání obvodního soudu pro Prahu 10 splňuje zákonem stanovené předpoklady.

www.psp.cz/eknih/1990cnr/tisky/t0184_02.htm

* * *

Jakoby se Libuše Rudinská za neúspěch svého filmu o Pavlu Wonkovi po letech snažila pomstít? Dostala svojí verzi a spekulaci do tisku, založenou ve většině na sporných svědcích a podkladech. Byl jím i článek dnes levicově zaměřeného redaktora LN  Petra Zídka v LN, v příloze Orientace ze dne 25.2.2018 s názvem „Život a smrt Pavla Wonky“. Informace o vyjití článku byla na Pressreader dne 24.2.2018 dvakrát – POPRVÉ a PODRUHÉ.

Výpis z úvodníku :

- od r. 1968 údajně spolupracoval s tajnou policií (kriminálka SNB?)

- roku 1972 údajně udal (na VKR?) plán známého na emigraci, ten dostal dva roky

- roku 1981 údajně udal řediteli továrny protistátní řeči svých spolupracovníků

- roku 1973 údajně udal na StB detaily oslavu Olgy Havlové

Zbytek článku na internetu není. Jen v tisku.

Je zde i Facebook Petra Zídka, kde svůj článek už propaguje:

Pozor reklama: V zítřejší příloze LN Orientace otvíráme článkem o Pavlu Wonkovi, který dostane v pondělí osvědčení účastníka odboje a odporu proti komunismu, přestože spolupracoval s StB - donášel mimo jiné na Václava Havla (Petr Zídek) - citace: Petr Zídek, 23.2.2017 Včera v 18:12 hod.

Dole je souhlasný komentář: Libuše Rudinské – „Konečně to říká někdo jiný než jenom já.“

Dne 30.1.2018 vyšel v LN článek Jana Horáka „Komunisté ho ve vězení týrali, nakonec ho nechali umřít. Disident teď dostane medaili“, kde je Pavel Wonka hodnocen opačně. Cituji ze článku:

"Ministerstvo obrany posuzovalo zásluhy obou mužů od roku 2011. V případě Pavla Wonky nechalo prověřit na desetitisíce stran dokumentů, v nichž jsou jeho aktivity zaznamenané. Resort se také musel postavit k nařčení, že Pavel Wonka spolupracoval s StB. Sepětí s StB by přitom vydání osvědčení vyloučilo. Informace o těchto kontaktech vzešly z prostředí bývalých příslušníků StB, ve svém dokumentu je navíc tematizovala i filmařka Libuše Rudinská. Všechno ale zůstalo v rovině spekulací, protože údajné spojení Pavla Wonky s StB nikdo neprokázal. „Nenašel se žádný konkrétní dokument, který by dokládal jeho udávání. Nebyla tak žádná překážka k udělení osvědčení, je zcela na místě,“ poznamenal k tomu historik Blažek."

* * *

Socialistický závazek Pavla Wonky ze dne 7.srpna 1984

* * *

Někteří tzv. „bojovníci proti komunismu“ a Pavlu Wonkovi, tak postupně sami odhalují svoji komunistickou minulost a propojení na tzv. „staré struktury“. Odhalují se tak tyto struktury i v samotné KPV ČR, kdy pobočka KPV Hradec Králové Rudinskou a Černíka podpořila. Možná je to jen neznalostí skutečných okolností, kdy podlehli pomlouvačnému dopisu Václava Černíka zaslanému do KPV a pravdu nezkoumali.

Je znepokojující, když takováto bezcharakterní a všehoschopná osoba jakou Rudinská bezpochyby je, měla možnost tolik let studovat v zahraničí po roce 1989?! Kolik takových asi bylo? Jak kvalitní práci odvedli? Kolika skutečně schopným zabránili ve studiu v zahraničí a získání tolik potřebných zkušeností daleko schopnějším a nadanějším? Rudinská studovala v Rusku na univerzitě ve Voroněži, kontrolované zemskou centrálou KGB/FSB, která sídlí naproti univerzitě a která podle svědků zde studujících provádí na této škole nábor zahraničních studentů do tajných služeb Ruska proti evropským demokraciím.

O tomto temném pozadí by se měl natočit dokument, který by toto propojení minulosti do současnosti odhalil. Není divu, že tato podivná společenství podivných lidí tak nenávidí Pavla Wonku, který jim a jejich bezcharakternosti stále nastavuje zrcadlo. Proto jej chtějí za každou cenu pošpinit i po jeho mučednické smrti. Obávají se jej dodnes.

Zvu širokou veřejnost na Seminář do Hradce Králové, pořádaném ke 30.výročí mučednické smrti Pavla Wonky dne 26.dubna 2018 s názvem: „Podmínky politických vězňů v období pozdního socialismu.“Těžko bude „dokumentaristka“ Rudinská tento seminář natáčet. Obávám se, že ani veřejnoprávní ČT. Ta se alespoň zmohla na to neodvysílat tento filmový „dokument“ v prosinci 2016, na který finančně přispěla. Do dnešního dne nepožadoval ani jeden ze sponzorů navrácení finančních prostředků pro jejich prokazatelné zneužití, jak ze stran organizací, tak jednotlivců.

Samozřejmě, že byli pozvaní i bývalí přátelé a kamarádi Pavla Wonky. Dušan Perička měl odpovědět, že nikam nepojede, že ho Wonka nezajímá a nechce s ním mít nic společného. V pomlouvačném filmovém dokumentu ho Pavel Wonka zajímal. Pravda cestovné a účastné mu těžko pořadatelé proplatí…

Nutno připomenout, že prostřednictvím paní Tetenkové, tchýně Jiřího Wonky, obdržela Rudinská tři tašky plné fotografií a rodinných dokumentů Wonků, které ji osobně vozila do Prahy. Rudinská později tvrdila na PČR, že žádné materiály neobdržela a že tchyni Jiřího Wonky paní Tetenkovou vůbec nezná?! Normální zlodějka, zcizila a ukradla! Podobně jsem Rudinské předal závažné dokumenty za přítomnosti svědků na jedné z demonstrací za Pavla Wonku před OS Trutnov ve víře, že je ve prospěch Pavla Wonky použije. Nepoužila a později také tvrdila, že nic ode mne neobdržela. Pokud takovéto bezcharakterní osoby dostávají veřejné peníze, nedivme se, že jich zneužijí a „produkují“ podobné „dokumenty“. Bezcharakterní dělají z charakterních to, co jsou samy!

Naše země neměla nikdy moc hrdinů a pokud je ctila a slavila, hrdinové to většinou nebyli. Zato vyvinula často velké úsilí, aby naši skuteční hrdinové zůstali v utajení – ať už byli popraveni, nebo nuceni opustit svoji rodnou zemi. Nedivme se proto, že když hrdiny potřebujeme jako vzory a jako bojovníky na „všech frontách“, tak nejsou. Umíme jen naříkat, lkát a zoufat si, proč nám nikdo nepomůže. Taková země si svobodu nezaslouží, jen neustále nové formy otroctví. Tuto výzvu k boji za svobodu je nutno přijímat každý den těmi, kteří cenu svobody znají!

Připomínám, že Pavel Wonka byl 12 let bez příjmů, jeho žena byla opakovaně vyhazovaná z práce kvůli příjmení Wonková. I proto byl jeho bratrem založen Výbor na ochranu Pavla Wonky, který se svým členstvím v KSČ snažil vážnou situaci celé rodiny zmírnit.

 

Jan Šinágl, 26.3.2018

* * *

Tento článek jsem nabídl LN a studentskému Babylonu

Rozsudek za pomluvy Pavla Wonky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #2 Jan Šinagl 2018-04-04 14:58
Na rozdíl od bratří Wonků neskončila paní Pitínská v kriminále, naopak pomáhala zločinný režim budovat. Jiří Wonka byl, včetně zkušební lhůty v KSČ 11 let. Samozřejmě jsem o tom psal. Bylo to na doporučení německé tajné služby, aby mohl Pavel Wonka studovat práva a zmírnila se stoupající šikana a pronásledování rodiny Wonků. Jiří Wonka byl ze strany vyloučen v roce 1985 jako tzv. "protisocialist ický živel" a následně odsouzen na 1 rok nepodmíněně. To vše věděl prezident Zeman i MO, přesto Jiřího Wonku vyznamenali. Jak Vy jste, pane Nohejle, bojoval proti komunistům? Také jste byl vyznamenán jako příslušník III.odboje?
+5 #1 Nohejl 2018-04-03 20:56
Advokátka Pitínská byla 4 roky v KSČ. A že J. Wonka byl straníkem 11 let, to už na napíšete co? Na každého jiný metr, koukám.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)