Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pavel Wonka svatebni foto„Jediné místo kde se dalo slušně žít v komunistické zemi, bylo vězení.“ Martin J. Jirous

Komunistický metanol:Rok 1988. Pohřeb nadaného a statečného pana Wonky. Bůh mu žehnej a dopřej klidu alespoň na hřbitově. Biskup Malý v projevu: "Jsme zneklidněni". Rok 2018: S komunisty jedná ČSSD jako s lidmi jejichž názory bere vážně!!“ K.Mrzílek – „Komunisté nemohou být voleni do odpovědných míst, kde se rozhoduje. Jejich příslušnost ke Komunistické straně PŘEVYŠUJE jejich zájmy nad povinnostmi, za které jsou placeni.“ R. Reagan.

Wonka zdravy a mrtvy

Pohřbu Pavla Wonky ve Vrchlabí se dne 6. května 1988 pod dozorem Státní bezpečnosti zúčastnilo kolem 2000 lidí – mj. signatáři a mluvčí Charty 77, členové Jazzové sekce, Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných, zástupci osmi velvyslanectví (Austrálie, Británie, Francie, Itálie, Kanady, Německa, Nizozemska a USA) a štáb německé veřejnoprávní televize ARD. Slova Vlasty Chramostové by se měla tesat do kamene!

Níže další videa, zvukové záznamy, fotografie, dokumenty, odkazy na články, postřehy a komentáře o hrůze minulosti, která i tentokrát zůstala bez zájmu veřejnoprávních médií…

Hradec Králové 26.4.2018: Seminář ke 30. výročí tragické smrti Pavla Wonky. Podmínky politických vězňů v období pozdního socialismu!

Wonka vysetreni pred pitvou 270408Na semináři mj. zaznělo: Vyšetřovací komise po listopadu 89, by měla být vyšetřována pro bránění vyšetřování.  Byla chyba, že byla ustavena tak brzy - Hlavní vinu na smrti Pavla Wonky (PW) nese MUDr. Pek a měl být souzen i jako veřejný činitel - Na řitním otvoru US SD PW 290488PW nalezli lékaři z USA oděrky, jako následku možného znásilnění. Škoda, že byli až druzí po českých lékařích. Jeden z dvou Romů (Balasz) na cele s PW, měl diagnostikovánu agresivní homosexualitu. PW byl fyzicky silně oslaben, ale sílu vůle si uchoval neuvěřitelně dlouho. Společenská spodina mu byla zřejmě dána na celu záměrně, aby se zlomil i jeho psychický odpor. Tak mu byla vzata poslední možnost bránit se. Na dr. Peka navázal obhájce PW dr. Jelínek (agent StB), který neinformoval včas rodinu PW o jeho zdravotním stavu, kdy bylo ještě možné PW zachránit. Soudkyně OS Trutnov JUDr. Marcela Horváthová už jen zasadila smrtelnou ránu rozsudkem nad těžce nemocným člověkem, který byl dovezen do soudní síně na invalidním vozíku - PW hodně přispěl k listopadu 89. Mnoho zástupců velvyslanectví se zúčastnilo jeho pohřbu -  Walter Kania a František Weiss byli díky PW a strachu komunistů předčasně propuštěni - Kniha o PW od Petra Blažka bude a je dobře, že vyjde až později, protože bude obsahovat i závažné dění posledních let, měsíců a dní..

Pietní akt u pamětní desky

Úvodní slovo Mgr. Lenky Jaklové

Hovoří Jiří Wonka

Zvukové záznamy vystoupení panelistů a část závěrečné debaty:

(doporučuji č. 1+2+5+6+9+10 – zejména poslední Bc. F.Stárka stojí za poslech!)

1) Úvodní slovo Mgr. Lenky Jaklové

2) Projev Ing. Anny Maclové, náměstkyně primátora Hradce Králové pro kulturu.

3) Dr. Lukas Kaminsky, Platforma evropské paměti a svědomí

4) Mgr. Klára Pinerová Ph.D., ÚSTR - necelá

5) Radek Schovánek, MO ČR

6) PhDr. Petr Blažek, Ph.D., ÚSTR – Ústav pro studium totalitních režimů

7) PhDr. Prokop Tomek, Ph.D., VHÚ – Vojenský historický ústav

8) Aleš Březina – Kanada, Satelite 1-416

9) Bc. František Stárek

10) Závěrečná debata - necelá

* * *

FOTOGALERIE

* * *

Havel Pavel Wonka 080408Žádní představitelé politických vězňů ani politici se nedostavili. Soudkyni Horváthové jsem se pokoušel volat – marně, telefon nikdo nezvedal… Omlouvám se za některé nekompletní zvukové záznamy. Šetřil jsem baterku záznamníku a vypínal při nezajímavém. To se Wonka Medek 1289netýkalo závěrečné debaty, které bych se rád zúčastnil, ale musel jsem odjet do Prahy na další akci (Americké centrum „Debata o médiích“ a večer pozvání na koncert v Katedrále sv. Víta k „75“ kardinála Dominika Duky).)

Věnuji se PW poslední roky mediálně i jinak asi nejvíce. Měl bych jistě také co říci i jako panelista, připomenout jeho právnické dílo a mé boje s ČT ve věci pomlouvačného dokumentu Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“, kdy veřejnoprávní ČT, která se na dokumentu finančně podílela, ztratila odvahu jej odvysílat a místo toho na poslední chvíli odvysílala v prosinci 2016 pořad o Mikuláši… Na druhé straně jsem se mohl plně věnovat zdokumentování tohoto semináře. Děkuji tímto všem pořadatelům, zejména panu Mirku Petrovi, který odvedl kus obrovské práce. Samozřejmě se Libuše Rudinská na seminář nedostavila.

Poznámka na okraj: Je smutné, že známí novináři, mající přístup do médií, mlčí? Např. Petruška Šustrová (můžete ji vidět na videu z pohřbu PW). Publikuje v LN, na lživý článek Petra Zídka v LN na celou stránku vůbec nereagovala, zato v dnešních LN má velký článek „O obraně nespravedlivé stíhaných“ – ani slovo o Pavlu Wonkovi? Na seminář, stejně jako další z dosud žijících známých osobností, které jsou na videu z pohřbu, se paní Šustrová nedostavila. Divná doba, divní lidé…

Stále ještě jsme postkomunistickou zemí. Kdyby tomu tak nebylo, seminář by pořádal ÚSTR, vydával publikace a veřejnoprávní média informovala veřejnost tak jak má dle zákona. Díky tomu stále ještě veřejnost neví, že až do listopadu 89 bylo v provozu nejděsivější vězeňské zařízení Minkovice - Minknau, přesněji komunistický koncentrák, ze kterého šla hrůza a který byl nejhorší v zemích východní Evropy. Na jeho místě by mělo být za stamiliony zřízeno „Muzeum totality“ a ukázat hrůzu, jaká se děla aniž by veřejnost tušila a věděla – stejně jako Památník Lety, který připomíná stejně zrůdný nacistický režim a na který se stamiliony korun našly…

 

Jan Šinágl, 28.4.2018

* * *

Tisková zpráva 25.4.2018: Podmínky politických vězňů v období pozdního socialismu a k 30. výročí tragické smrti Pavla Wonky

NEJVĚTŠÍ VRCHLABÁK PAVEL WONKA BYL POSLEDNÍ OBĚTÍ KOMUNISTICKÉHO REŽIMU

JÁ WONKU NEZABILA, TVRDÍ TRUTNOVSKÁ SOUDKYNĚ MARCELA HORVÁTOVÁ

Před 30 lety zemřel poslední vězeň komunistického režimu. V Hradci Králové vzpomínali na Pavla Wonku

Před 30 lety komunistický režim zabil Pavla Wonku. Jeho soudkyně stále soudí

TAK DOST! Smrt Pavla Wonky byla konec režimu

Tento článek jsem nabídl LN a studentskému Babylonu

* * *

Dokumentační portál o Státní bezpečnostiiBADATELNA

* * *

Satellite 1-416“, Kanada, str. 6+7, Aleš Březina: May 10, 2018 Fešácké kriminály: Pankrác, Libkovice a Bory Srovnávací úvaha

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)