Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gottwald a StalinDne 26.5.2018 přijal pozvání do kafírny "BÁRKA" pod hradem Točníkem prof. Vladimír Beneš st. (97 let), autor knihy  „Mozek nad mozkem“ a otec známého neurochirurga prof. Vladimíra Beneše ml. Doprovázela jej manželka Zdeňka. Gottwaldova MartaInformace o prof. Benešovi na tomto odkazu.

Prof. Beneš vydržel vyprávět přes 2 hod. aniž by působil unaveně. Abychom nezapomínali co to byl komunistický režim, připomenu malou část jeho vyprávění o „léčení“ Stalina, Gottwalda a Marty Gottwaldové, včetně neuvěřitelné zdravotní péče o soudruhy. Vyžadovali vysoce nadstandardní lékařskou péči s podmínkami i pro návštěvy rodinných příslušníků, o kterých se běžnému občanu ani nesnilo. Nedávno napsal prof. Beneš práci o tom, jak naši lékaři byli u úmrtí Stalina a Gottwalda. Volně přepsáno ze zvukového záznamu:

Benes Mozek nad mozkem avers„Když Stalin umíral, přišla se slzami v očích mladá kádrová rezerva z jednoho výzkumného ústavu v Brně, že umírá soudruh Stalin „My mu musíme pomoct. My máme takový přístroj na dráždění bráničního nervu, aby se obnovil dech. My tam musíme jet, už jsem to ohlásil na sovětském velvyslanectví“. Pro přístroj si přišli dva estébáci, zatímco Stalin umíral, kádrovali zaměstnance. Ministr Čepička dal aparát jednomu neurochirurgovi z Hradce, který předtím ukradli. Neurochirurg odjel do SSSR normální linkou. Přijel do Moskvy, ale Stalin mezitím zemřel, tak se vrátil domů i se „zázračnou bedýnkou“.

V Praze umíral Gottwald. V Brně byl ukraden další přistroj na „léčení“ Gottwalda. Tvrdilo se, že Gottwalda na pár minut oživili, ale není to pravda. Přítomen byl tehdy nejlepší chirurg prof. Kunc a všichni přední lékaři. Gottwald umřel za přítomnosti čtyřech chirurgů – Diviše, Jiráska, Špačka a Kunce. Poté zavolali ruského lékaře Makarova, ten slavného Bakuljeva, hrudního chirurga. Přiletěl, byl naprosto loajální, na rozdíl od Makarova a potvrdil, že čeští lékaři postupovali dobře a že to tou operací není a pak nechali Gottwalda umřít. Mezitím už jednu koupelnu improvizovaně předělali na operační sál. Byly povolány sestry z Ústřední vojenské nemocnice, které stály v pozoru.

Příčinou smrti byla prasklá výduť na aortě syfilitického původu. Při pitvě Gottwalda byli přítomní tři přední čeští patologové. Rusové je tam nepustili, stáli za okny, aby neviděli co Rusové dělají. Po pitvě nechali protokol podepsat těmito třemi. Podepsali, ačkoliv mrtvolu neviděli. Z těch třech pouze jediný odmítl, Heřman Čech.

Martu Gottwaldovou operovali na strumu, na doporučení ministra Kopeckého, který nařídil, aby ji operoval tehdy nejlepší chirurg prof. Kunc. Odmítl, tak ji operoval Emerich Polák, asistoval prof. Kunc a prof. Beneš, jako nejmladší. Pobíhal okolo, hlídal estébáky, aby neporušili sterilitu. Ti koukali raději z okna, aby neviděli krev. Jiný úkol tam neměl.

Celé oddělení se zavřelo. V jednom pokoji ležela Marta, ve druhém dvě ministryně a v protipokojích hlídali estébáci. Nikdo tam nesměl. Teprve po několika letech se prof. Beneš dozvěděl od vrchní sestry, že jídlo vozili z Hradu, snědly ho nejdříve obě ministryně ve vedlejším pokoji a teprve po nich manželka Gottwalda. Všichni byli podělaní z toho, že ji někdo otráví. Na strumu nezemřela, ale na co prof. Beneš nevěděl. Po ní tam zůstalo zvláštní oddělení, kde se léčili pacienti ze státního sanatoria.

Existovala přesná stupnice kdo, jaké má mít ošetření. Nejníže byli redaktoři novin a nejvýše členové ÚV KSČ. Šlo o 5000 lidí, pro které se postavila Homolka. Byly tam apartmány, pokoje pro rodinné příslušníky, pro ostrahu. Homolku stavěl stavitel nedávno rozbouraného hotelu PRAHA. Vyprávěl, že se tam vozilo dřevo z Indie, z Brazílie a Argentiny. Byly tam i apartmány, které měly svůj vlastní výtah., aby se soudruzi nepotkali a spolu nemluvili.

Jezdili tam i soudruzi z Afriky atd. a my jsme je operovali. Nikdy jsme z nich nedostali ani korunu. Dokonce jeden otec operovaného dítěte řval na prof. Beneše co si to dovoluje chtít po něm zaplatit.

* * *

Tož v tom jsme žili a netušili, jaká lůza nám vládne a co živíme. Přesto je zde stále dost těch, kterým se po těchto časech stýská. Naštěstí ubývají, ale to neznamená, že se nám minulé časy nemohou vrátit. Mohou, byť v jiné formě, pokud budeme upřednostňovat sebe, pohodu, chaty, hospody a supermarkety. Potom se zákonitě zase dostane k moci lůza, díky našemu nezájmu o věci veřejné. Jen opět naříkat a čekat kdo nás zachrání už by nepomohlo. Je na každém, jak se zachová, ale jen existovat a odejít bez přidané hodnoty není životem, ale jen bezduchou existencí, která ke skutečné demokracii a svobodě nevede. Na to je svoboda příliš cenná!  

„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři.

Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“

 Benjamin Franklin

* * *

Vlastnosti nomádů setrvávají v ruském establishmentu dodnes

„Život českých komunistů Gotwalda a spol. To byl pro Rusy pouze příspěvek k dalšímu rozšíření ruského prostoru.

Nic víc. Je tomu tak dodnes. Vše ostatní je balast.“

K.Mrzílek

P.S.

Na fotografiích prof. Vladimír Beneš s manželkou Zděnkou a  JUDr. Petr Zemánek, organizátor těchto setkání, kastelán hradů Žebrák a Točník, učitel na gymnáziu a spolupracovník Paměti národa.

Benes a manzelka Barka 1 260518BARKA Benesovi Zemanek 260518

 

 

 

 

 

 

Jan Šinágl, 4.6.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)