Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN AB Fiala pamet 300518TAJEMNÝ POETA: Nejvíce mi přijdou k smíchu Těch rovných politiků hejna Přičemž ohnutou mají míchu A padají z nich lejna  (TAPÍR 5/2018)LN Fiala AB nepravdy 040618

Ať se tzv. „nezávislá“ média snaží sebevíc, každý normální člověk vidí snahu vlády, za daných podmínek,  pracovat co nejvíce, zatímco parlament se jen hádá a žádnou práci prakticky neodvádí. Bohužel, občané, kteří jsou de facto zaměstnavateli poslanců, jim okamžitou výpověď za vyhýbání se práci dát nemohou. Potvrzuje mi to stále více lidí, které denně potkávám. Někteří už jsou tak alergičtí, že při určitých „pravicových“ tvářích na obrazovkách vypínají TV, nebo přepínají na jiný program. Pokud ovšem mají to štěstí a najdou něco méně neplebejského…

Přiložený Babišův pohled (LN 30.5.2018) a Fialův (LN 4.6.2018) ukazují propastný rozdíl v myšlení, jednání a způsobech obou politiků. Je zajímavé, že měsíce používaný hlavní „argument“ tzv. „pravice“ nespolupráce s novou vládou kvůli „trestně stíhanému premiérovi“, najednou předseda ODS nepoužívá (stejně tak není bez zajímavosti, jak najednou „estébák Babiš“ zmizel ze slovníku opozice). Včerejší demonstrace proti Babišovi za podpory tzv. „nezávislých“ médií, jsou už jen zoufalostí potápějících se ohrožených. Ptejme se, proč se především „mediálně“ demonstrovalo proti Babišovi a nekonala se demonstrace, resp. defenestrace Sněmovny, která si snížila ceny ve své kantýně na úroveň bezdomovců – při statisícových poslaneckých platech a příspěvku státu na každého poslance 900.000,-Kč ročně?!

 

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem ...

 

Babiš nabízel spolupráci pravicovým stranám, odmítly kvůli jeho trestnímu stíhání, které už měsíce nikam nespěje, resp. k vyšumění jako „Šuman“ a „estébák“. Teď jim vadí vliv KSČM na vládu, který sami způsobily, kdy bylo pro ně větším problémem trestní stíhání premiéra, než vliv KSČM. Chovají se jako schizofrenici, kteří neví co chtějí. Nezapomínejme, že vládu Havla, Klause i Zemana umožnili komunisté. Proč se to asi dnes nepřipomíná. Svoji neschopnost odhalují sami stále více a je to jen dobře. Volič už viděl dost, aby věděl koho příště určitě nevolit!

Do dostal a dal naší zemi Babiš? Co dostala a dala většina polistopadových politiků naší zemi? Jaké hodnoty vytvořili? Majetek Babiše je znám. Je známo nabyté bohatství našich politiků tak transparentně jako u Babiše? Je těžší „koupit“ si Babiše, nebo Ratha?    

O tom samozřejmě řečníci na demonstracích neřekli ani slovo, stejně jako se neobjevil žádný transparent s tímto neuvěřitelně nemravným selháním Sněmovny, která vydá za tisíce „Čapích hnízd“! Mantra trestně stíhaného premiéra přebíjí vše. Na demonstracích se nám tak představují další herci, připraveni převzít nové role se stále stejným obsahem. Volič si to bude pamatovat! Jedním z nich je i Kristýna Zelienková, která z Hnutí ANO přešla k TOP 09. Na Václavském náměstí male a správně česky pomlouvala, místo aby v Hnutí zůstala a pomáhala ho dělat lepším. Nad takovým stupněm manipulace se už musí zarazit i poněkud intelektuálně méně vyspělý občan.

Na druhé straně chtějte normální chování od lidí, když jsou neustále „koupání“ v mediálních lžích, že pak dělají něco, co by je ani ve snu nenapadlo, kdyby byli objektivně informováni o skutečném stavu země a k čemu ve skutečnosti slouží to, kde se dobrovolně stávají tzv. „užitečnými idioty“.   

Obraz společnosti, když každý myslí jen na sebe - k moci a korytům se vždy dostane mravní lůza, kdy neexistuje vyspělá občanská společnost. Proto jsou u moci stále stejné „charaktery“ jako za totality, pouze jiný „obal“, obsah zůstal.

 

Jan Šinágl, 7.6.2018

* * *

Dokud budou v parlamentě komunisté a převlečení levičáci, měli by se pro ně otevřít okna dokořán

To, že právní reprezentace po "převratu" obsadila právní posty ukazuje, že žádný převrat NEBYL !! Dnes jsou to ochránci těch co podepisovali tresty smrti. Ačkoliv jsou to činy nepromlčitelné viníci zůstávají díky jim v klidu. Jejich aktivity chápu, ale kde byli naši demokraté, kteří ten převrat měli uskutečnit? Nejsou nikde !  Lidé, kteří volí vysokým procentem /75%/ předsedu KSČM do předsednictva parlamentu, mohou být pouze převlečení levičáci. Proto nešlo o převrat, ale dejme tomu o přemet s drobnými úpravami.

Paní Valachová odtajnila slevy jídel ve sněmovně.  Velice souhlasím. Jsou potřeba. Vždyť jsou to chudáci.

K.Mrzílek

* * *

Umělý neklid. Hanba, hanba  Seznamu

Hanba především Seznamu. Nepřinesl zprávu o smrti hrdiny politické scény z 90. let Jiřího Šetiny. Ano, vím, že nevíte kdo to byl. Protože skutečné  hrdiny politického boje nám stále ještě z pozadí vládnoucí smečka Prognostického ústavu zatajuje. Pořád nám cpou do novin a televize svého "hrdinu" sprosté amnestie a dalších leváren, starého Klause! Zato proti dalšímu aktivistovi za nápravu těchto "stříklých" poměrů Andreji Babišovi, organizují přes  facebook  demonstrace  na náměstích. Pořád foukají do ohníčku Antibabiš. Demonstrace, dokonce nepokrytě se chválící, že je to v každém větším městě, tedy kýmsi organizované, a navzájem si posílající pozdravy z města do města, to dokáže zorganizovat kdejaký "podprůměr". Účast ve stovkách, snad tisících (?),  je za těchto poměrů krachem.. To jsou happeningy. V Brně 500 lidí. To v Černovickém blázinci je pacientů jistě víc. Padlí politici si chodí na demonstrace zlepšovat profil. Když se to může a jsou pozváni, tak se najdou vždy zájemci o demonstrace před kamerami. Když Chovanec reorganizoval policii, vyštval Šlachtu a pozval si  své lidi, aby mohl Babiše obvinit, to by šli taky demonstrovat, ale ta jistota, to bezpečí tu jaksi chybělo.

Stanislav Vrbík, Zlín

* * *

“Svět tak zchudl,že potřebuje zase své staré duševní poklady. Zvykl si myslet ve skupinách, třídách a masách a civilisace se tímto omylem hroutí. Je to omyl, neboť masy jsou nepřirozené. Nerodí se, neumírají, nemají nesmrtelnost, poesie všech lidských zážitků nemá pro ně platnosti. Narození a smrt jsou osamělé. Myšlení a růst jsou osa­mělé. Každá definitivní skutečnost v životě člověka je jedinečná a bezprostřední. Když přestane být sám, pak se vzdálí skutečnosti, čím víc se ztotožňuje s ji­nými, tím více je vzdálen pravdy. Lenin je si toho vědom. Ví, že tomu, co považuje za pravdu mas, nejvíce škodí přiblížení lidského společenství duševní osa­mělosti. Proto je láska člověka k Bohu, nebo muže k ženě protirevoluční a proto ji chce vymýtit. Lidé se mohou dělit o svůj majetek, ale ne o sebe samy.!

Charles Morgan: Pramen

* * *

* * *

Aktualizováno 8.6.2018:

Povšimli jste titulků v médiích, které podsouvají, jakoby byl Babiš konečně jako „agent“ StB usvědčen?! ČTK nejprve v horlivosti ze slovenského Ústavního soudu učinila Nejvyšší soud, který „zamítl“ a poté uvedla správně Ústavní soud, který „odmítl“ Babišovo dovolání. Nejobjektivněji informoval rozhlas.cz - Jak Babiš u slovenského ústavního soudu vlastně vyhrál. Další ukázka jak média neinformují, ale manipulují, v tomto případě sama ČTK! To je na pováženou, nemluvě o chybách, za které se v BBC okamžitě vyvozuje osobní odpovědnost. Ale hledejte osobní odpovědnost v postkomunistické zemi?! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.04 (23 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #15 R. L. Stupka 2018-07-14 16:26
To je slovíčkaření! Já se v těch papalášských funkcích nevyznám, ale jistě všichni ví, co jsem myslel.
+1 #14 Pavel 2018-07-05 17:35
Cituji R. L. Stupka:
Pokud panu BAbišovi opravdu šlo o dobro této země, již dávno mohl vytvořit vládu bez komunistů. Stačilo, aby se zřekl funkce předsedy parlamentu.

Pokud chcete "zasvěceně" komentovat politické dění, je dobré mít alespoň rámcovou představu jak se liší funkce předsedy poslanecké sněmovny a předsedy vlády a rovněž byste měl registrovat, že funkce "předseda parlamentu" jaksi neexistuje...
+2 #13 R. L. Stupka 2018-07-03 17:49
Pokud panu BAbišovi opravdu šlo o dobro této země, již dávno mohl vytvořit vládu bez komunistů. Stačilo, aby se zřekl funkce předsedy parlamentu.
+27 #12 AgentBureš 2018-06-10 17:11
Pane Šinágl, jako zámečník asi nejste schopen pochopit, jak Andrej Babiš “vydělal” a získal Petrimex a v jaké době to bylo! Píšete o zlodějích, že je Komunista Babiš trestně stíhaný, je uznaný Stbák a musí vrátit ukradených 50 mil. Vám za 100 tis dar od STBáka nevadí! Ps: i komise EU to pojmenovala jako podvod!
-25 #11 Jan Šinagl 2018-06-10 13:04
Kde jsou všichni ti demokraté? Proč se tu tak masivně, bez odporu demokratů, beztrestně 30 let krade? Nejsou, bojí se, nebo si na ně jen hrají? Škoda, že je tak málo "Juliusů". Co asi dělali těch 30 let? Asi si přejí, aby jejich boj za svobodu a demokracii zůstal anonymním jako oni samy? Potom se nedivme, že utajené bojovníky nikdo nevidí, nezná a krade se dál. Vzmohou se jen pomlouvat ty, co něco skutečně dělají. Nic nového v této zemi - za každé vlády. Měli se většinou dobře. Vždy jim vadili ti, co se nechovali jako oni. Nastavovali a nastavují jim zdrcadlo. Neradi se do něho dívají. Nedivme se jim. Příjemné to zrovna není. Pouze kritizovat je snadné. Kdo něco dělá, nemá na kritiku a pomluvy čas ani myšlenky. Poctivá práce to vylučuje.
+21 #10 Julius 2018-06-10 12:48
Chováš se jako spící agent, ktetý dostal po 30 letech příkaz vybrané komunisty a stbáky účelovou propagandou distancovat od jejich minulosti z pozice falešného antikomunistick ého bojovníka! Asi něco pravdy je na těch spisech, Švýcarsku, tajemných půjčkám Babiše ze Švýcarska, atd.
+24 #9 Julius 2018-06-10 12:19
Došlo ti, že ty podporuješ komunistu, STBáka co dohaduje vládu s Komunisckou stranou, likviduje živnostníky a firmy co mu stojí v cestě a moc získal díky neomezený financí, koupené propagandě penězi a strachem a sliby které nikdy nesplní!
+22 #8 Julius 2018-06-10 12:13
Pane Šinágle, Vaše vzdělání není vysoké, hrajete si na bojovníká proti komunizmu a za 100 tis dar tu podporujete komunistickou-s tbáckého prominenta z komunisticko-st bácké rodiny co dostává zpět lidi z bývalé STB! Podvádíte a klamete občany České republiky! Jak vidíte, psát anonymě je zde namístě, neboť tu špiclujete iP adresy a další údaje a v době kdy se likvidují opět političtí oponenti a vy tyto lidi podporujete propagandou, je to oddůvodnitelné! Vždyť už nemáte žádné přátelé, všichni od Vás z protikomunistic kého hnutí daly ruce pryč!
-24 #7 Jan Šinagl 2018-06-09 18:59
Ten kdo se má za co stydět a co skrývat bez anonymity komunikovat nemůže, lhostejno zda jde o podvodníka, hlupáka, nebo zbabělce.
+23 #6 Bureš 2018-06-09 16:59
Ano, IP adresy sledují STBáci a jejich poskoci, jenže IP ti je prd platná bez providera, providera! To samé platí o sledování e-mailů!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)