Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Schwarzenber F. to Biddle London 171041Benešova abdikace byla naplánovaná: "Ujišťuji Vás, že v žádném případě nedojde k česko-slovensko-německé válce. Ne! Dokud jsem tady, budu vždycky schopen najít způsob, jak se dohodnout s Německem." - MEMORANDUM poslance Františka Schwarze z roku 1941, zejména str. 43+44 stojí za přečtení ! - Andrej  Hlinka: "Je třeba, abyste věděli, že každý národ, pokud se bude bránit sám a správně, bude trvat a pokračovat, ale zahyne, pokud se vzdá."

Benes a Gottwald

* * *

Vaše Excelence,


Jako ústavní zástupce československého lidu - můj mandát s ohledem na moje členství ve Stálé komisi národní shromáždění je stále platný dle Československé ústavy - jsem si dovolil svobodně předložit premiérovi vlády Velké Britanie argumenty proti opětnému uznání ex-prezidenta Dr. Edvarda Beneše za skutečného prezidenta Československa a vlády, kterou vytvořil v Londýně jako legální vládu Česko-Slovenské republiky. Důvody proti jeho opětovnému zvolení jsou v podrobném Memorandum a ve výpisu z něho uvedeny v kopii. Prosím, aby se Vaše Excellence o ně zajímala.

Za předpokladu, že zprávy jsou pravdivé, což se objevilo v americké tiskové zprávě o při respektování uznání USA vlády Dr. Beneše, si myslím, že Spojené státy se rozhodly neuznat Dr. Beneše a jeho vládu jako legální vládu československého Republiky, ale pouze jako dočasnou vládu až do okamžiku, kdy bude zákonná vláda znovu zřízena na půdě republiky.

Považuji za svou povinnost vyjádřit svou srdečnou vděčnost vládě USA za to, že si uvědomila situaci a vyjádřila   rezervovaný postoj. Nicméně nepochybuji o tom, že Dr. Beneš se pokusí získat od Spojených států souhlas o prodloužení uznání britského modelu – ohlášená cesta ministra Jana Masaryky do USA pravděpodobně sleduje stejný cíl.

S respektem Vás žádám, abyste se proti takovým plánům postavil a věnoval pozornost mému memorandu.

 

Zůstávám v úctě

Ing. František Schwarz v.r.

* * *

Stránky  43-44:

"Dozvěděl jsem se o rozhovoru s Benešem koncem března, kdy český premiér uvedl, že jeho země by byla pro svou nezávislost, kdyby jejich spojenci porušili slib. Nebylo by nic jiného než kapitulovat a podřídit se německým podmínkám přátelství. Zajímalo by mě, zda Beneš zpochybňuje platnost francouzských a anglických slibů.“

Toto je z roku 1935. Polský novinář Roman Fajans hovořil v září 1937 s. d.r. Benešem, tehdejším prezidentem republiky, několik dní po Masarykově pohřbu. Vytiskl tento rozhovor v plném znění v knize "Sylwetki i roznosy". Dr. Beneš ujistil Fajanse, že "celých / 15-20 let / se neočekával válku v Evropě", je nemocná a kvůli ní svět trpěl již 20 let. Prošel spíše radikálními změnami uvnitř mnoha oblastí. Jednou z oblastí, která nebyla ohrožena těmito změnami, bylo Česko-Slovensko (strana 94). prohlásil /101 a 102/: "Ujišťuji Vás, že v žádném případě nedojde k česko-slovensko-německé válce. Ne! Dokud jsem tady, budu vždycky schopen najít způsob, jak se dohodnout s Německem." „Jak, pane prezidente?“ "Vždy je možné dosáhnout dohody, je-li to požadováno." - "Omlouvám se   předem za svou odvážnou otázku. Pane prezidente, chápu Vaši odpověď jako náznak případné kapitulace?" - "Přeberte si to jak chcete, řeknu to asi tak: Pokud nás Evropa opustí, jestli opustí sama sebe tváří v tvář Německu, pak nikdo nebude oprávněn nás obvinit, že zbraně Škoda jsou nasazeny v Paříži jako v roce 1914." Lidé doma, samozřejmě, nevěděli o úmyslu kapitulovat, jak avizoval dr.Beneš.

Válka přirozeně, opravdu začala a "velmi rychle". Ale Dr. Beneš ji nezačal, samozřejmě kapituloval. Zbraně ze Škodových nestřílely v Paříži z jediného důvodu. Paříž kapitulovala jako on.

Ve stejné knize Fajans měl rozhovor s předsedou Slovenské lidové strany Msgr. A. Hlinkou, také vyšlo. Andrej  Hlinka řekl: "Je třeba, abyste věděli, že každý národ, pokud se bude bránit sám a správně, bude existovat a  pokračovat, ale zahyne, pokud se vzdá."

Důvod, proč byl dr. Beneš tak důsledný a strašně se mýlil s prognózami politického vývoje a skutečnosti, které se odehrávali nezávisle na něm, byl velmi jednoduchý: "věřil svým představám". Stručně řečeno, nebyl schopen uvažovat o věcech objektivně a bez podjatosti. Naopak, pokud šlo o to, co je nebo bude, věřil jen tomu, co si přál.

* * *

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 15 - Deklarace nezávislosti (Washingtonská), aneb jaká skutečně byla a jak byla realizována!

Po přečtení této knihy, je každý nezaujatý čtenář ohromen dosud veřejnosti neznámými aktivitami TGM. Mění podstatně obraz, jaký byl o něm vytvořen. Proto postoje Beneše i Jana Masaryka ve II.světové válce i po ní tolik nepřekvapují. Jisté je, že z tragické smrti gen. M.R.Štefánika (chtěl bojovat proti bolševikům na Sibiři, kdy byli snadno k poražení. TGM ho z funkce velitele odvolal) a Tomáše Bati st. (chystal se kandidovat na presidenta republiky, kdy firmu předal Janu A.Baťovi), TGM a Beneš moc nelitovali, pokud vůbec… Běda zemi, která má v době vážné krize v  čele slabochy, upřednostňující své zájmy a neschopny rozhodně, racionálně jednat v zájmu země.

Odhaluje se pravda o skutečné podobě demokracie Masaryků a Beneše - jakési diktatuře založené na socialistických a komunistických principech. To vysvětluje, proč je tak málo českých hrdinů. Navrhovali politický systém, jehož cílem bylo zničit jakýkoli průlom „skleněným stropem“ a stát se známým a úspěšným. J.A.Bata: "Jediná věc kterou vám lidé nikdy neodpustí, je úspěch."

 

Jan Šinágl, 9.6.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.14 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+7 #2 Pavel 2018-06-14 00:11
Cituji Dr. J. Berwid-Buquoy:
Jendo, máš to dobrý!
Vždy se poučím a najdu něco nového.

Tak hlavně, že považujete za nutné psát si do nicku v internetové diskuzi "Dr." :-)))
-6 #1 Dr. J. Berwid-Buquoy 2018-06-13 00:09
Jendo, máš to dobrý!
Vždy se poučím a najdu něco nového.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)