Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN PK Slzy a krev 040718Nevědomí lidé jen žvaní, stejně jako neschopní či všehoschopní. Čím více někdo ví, tím je jistější, tím méně mluví, naslouchá a racionálně koná. Normální člověk hledá i ve zlém to dobré, nenormální v dobrém jen to zlé. Vše začíná LN ZP patent k moci 090718výchovou, vzděláním, kulturou, osobním příkladem. S článkem vlevo lze jen souhlasit (LN 4.7.2018), stejně jako vpravo (LN 9.7.2018).

Čapí hnízdo, nepomohlo, Olafova zpráva nepomohla, další v pořadí je ministryně Malá. To je téma dne pro média, ne to co premiér pro naši zemi dělá. Kolik našich občanů zákonodárců včetně předsedů stran vidíte cestovat v zahraničí, hovořit se známými osobnostmi a státníky v angličtině, němčině či francouzštině?  

Ponechme stranou spekulaci, zda kauza „Malá“ byla další připravená „bomba“ ohroženými korupčními strukturami. Disertační práce opozičních „mediálních tváří“ jistě nikdo zkoumat nebude. Nedělejme si iluze, že v tak korupcí prolezlé zemi nejsou plagiáty disertačních prácí žádnou výjimkou ani o tom, že nejlepší ministr spravedlnosti je jen nejlepší právník či soudce. Tím musí být především manažer, obklopený odborníky, aby se zažitými strukturami vůbec dokázal pohnout a začít roky, resp. generacemi nahromaděné problémy řešit. Zkorumpovaný systém neporazí sebelepší vzdělání, jen silná, nebojácná osobnost, podobně jako byla Karla Šlechtová, která ještě nemohla být dostatečně politicky kryta. Chtít jen ideál posiluje vždy zlo. Kolik premiérů za první republiky mělo vysokoškolské vzdělání? Antonín Švehla byl např. vyučeným pekařem a ukázkou, že i zdravý rozum bez vzdělání může dosáhnout stejně či více, než osoby s jedním či více vysokoškolskými tituly.

PF Setina 021116Připomínám předsedu ODS Petra Fialu v Událostech 18.4.2018 „Já jsem skeptický k neustálým úpravám těchto platů a upřímně řečeno já nechci rozhodovat o svém platu?“ Čili nechce hlasovat o jeho snížení. Kdo jiný navrhuje a schválí platy poslanců, než oni sami? Nedivme se, že jeho populistické žvanění už normální lidé neposlouchají.

Zřejmě si pan „já“ přeje, aby za něho rozhodoval lid? „Lid nemá mozek, pouze člověk“ jak trefně kdysi řekl bývalý ombudsman Otakar Motejl. Předseda ODS má tak zřejmě v hlavě „lidový mozek“ soudě podle jeho „produktů“. Kariérista už od studentských let, kdy ho jeho profesoři dobře odhadli a předpovídali kam to dotáhne. Nemýlili se – po funkci toužil vždy.

Neustálá kritika Babiše opozicí je trapná. Mohla zamezit vlivu KSČM na vládu, ale trestní stíhání Babiše je pro ni daleko „závažnější“. To jen ukazuje, jaký strach tito pokrytci a populisté z něho mají – a právem. Připomínám, že i oni pomohli zvolit prvním místopředsedou Sněmovny v listopadu 2013 předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, usvědčeného agenta StB a udavače (na rozdíl od premiéra) 75% anonymních hlasů za mlčení médií a jich samotných?! Věřím, že doba „lehkoživků a prázdných hub“ v politice pomalu končí. Patřičnou odpověď tito příživníci a jejich zkorumpované strany obdrží při příštích volbách.  

V Thajsku jsou v ohrožení života mladí chlapci. Premiér naší země kontaktuje našeho výrobce největších vodních čerpadel na světě a nabízí pomoc. To každý normální člověk a občan volič ocení, ne neposlouchatelný „kolovrátek ptydepů“ opozičních politiků, či jak tyto podivné bytosti správně nazvat?

Hledáme a vidíme v dobrém na prvním místě vždy jen to zlé. Nedivme se potom, že ani ve zlém nejsme schopni připustit a vidět i to dobré. O vlastní „dokonalosti“ nepochybujeme. I proto stoupá důvěra vlády i EU mezi obyvatelstvem ČR. Dávno už to není o ideologiích (jsou jen zástěrkou), ale střetu charakteru s bezcharakterností, schopností s neschopností, služby zemi se službou sobě, skutečných hodnot, podložených poctivou prací s obyčejnými zlodějinami.

 

Jan Šinágl, 6.7.2018

* * *

Ztráta vůle

Berlínský a moskevský protektorát, kterými prošly dvě generace české společnosti zanechaly jako dlouhodobá vážná nemoc neblahé následky v české representaci. Morální pokleslost. Vysokým procentem je volen českým establishmentem komunistický předák do předsednictva parlamentu! Ztráta statečnosti a odvahy ukazovat na vlastní chyby. Naopak poukazovat na chyby druhých. Na vše jsou výmluvy nebo mlčení. Současnost ukazuje, že ani třicetiletá rekonvalescence České republice nepomohla.

Přesto se můžeme dnes alespoň opřít, případně vzít si příklad od mnohých sousedů v té naší, konečně společné Evropě do jehož celku patříme. My Češi budeme jako vždy nespokojeni a podléhat vlivům, trendům a zavádějícím tendencím, ale řekněme si. V evropské společnosti můžeme veřejně diskutovat bez obav také kritizovat, že STB či KGB či další současné pochybné vlivy nás nebudou učit myslet a vyjadřovat se, vyhrožovat, pronásledovat, zavírat či něco horšího. Nám věčným nespokojencům, vznikla tak možnost uplatnit se jak mezi sebou tak i mezi evropskými státy. Jsme přeci chytří a inteligentní. Mezi námi jsou jedinci obdaření nesmírnou inteligencí, ale i charakterem. Bohužel často jen zazáří a mizí v kalu všednosti nebo emigrují. S těmito lidskými poklady jen společnou vůlí a odvahou můžeme působit. Jinak jsme na prodej.

 

K.Mrzílek, 5.7.2018 

* * *

Na Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje se objevil u komentáře videa „Konec prodejny Zlatá Lyra na Můstku v Praze“ ze dne 31.3.2013 odkaz na video ze dne 5.7.2018:

 

 

METRO Lomsky 120718Pokud si dobře vzpomínám, prostory bývalé prodejny „Zlatá lyra“ byly dlouho prázdné a snad ještě jsou?! Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (člen ODS), „já“ předsedu ODS nezajímá, ani média… Jsou tak zaměstnaná Babišem, že jim asi na nic jiného čas nezbývá…

Dnešní Den upálení mistra Jana Husa nám stále připomíná potřebu pravdy a nutnost o ní nepřestat usilovat, nechceme-li žít pokrytecky ve lži a v trvalých problémech, které život ve lži přináší. J.Š.

* * *

30.11.2012: První demonstrace Pražanů za záchranu prodejny „Zlatá Lyra“ na Můstku, ohroženou korupcí zastupitelů!

1.12.2013: Prodejna "Zlatá Lyra" v Praze Na Můstku 31.1.2013 skončila svoji službu občanům…  

* * *

Martin Jaroš je dalším z řady „zachránců“, co budí dojem „solidnosti a upřímnosti“ pro neinformované, oslovující lidi přesně ve smyslu potřebným k manipulaci. Proto dostává prostor v médiích, hovořit za ty, které Babiš ohrožuje. Nepřesvědčuje svými kvalitami a výsledky, ale kritizuje ty co něco dělají. Poněkud málo na založení vlastní politické strany. Tím, že odmítl nabídku TOP 09 a Pirátů kandidovat nepřímo sdělil, že mu o politiku nejde, žádnou stranu zakládat nebude, jen splní roli mouřenína a hází bláto na druhé, kteří odvádějí skutečnou práci. Tyto osvědčené manipulativní praktiky skvěle popisuje Alexandra Almarová ve své knize „Průmysl lži“. J.Š.

 * * *

Proč jsme jací jsme? Může tomu být jinak? ...

* * *

Aktualizováno 10.7.2018:

Dalo se očekávat, že ministryně Malá neustojí mediální tlak a odstoupí. HP opět nezklamal – bez Babiše by snad neměl ani o čem psát?! Čím to asi bude, že HP propouští novináře a je ve finančních potížích, přestože byl oceněn cenou Ferdinanda Peroutky, či jeho novináři? Nedivím se, takovou takřka 100% negaci nemůže číst nikdo trvale, chce-li zůstat normálním a bez následků. V článku právník Aleš Rozehnal opět „perlí“. Jenom člověk posedlý nenávistí, zaplacený či sám ohrožený, může psát o tom, že ministr zastaví své trestní stíhání. Samozřejmě, že pan Rozehnal nepřipomene svoji aktivní roli v kauze TV NOVA a CET 21, kdy byl stát okraden o 10 miliard. Zkorumpovaná média a jejich novináři se tak postupně odhalují sami. Z Babiše mají právem strach a obavy, proto dělají vše pro to, aby se nedostal k moci a nehrozilo trestní stíhání i jim – důvodné, na rozdíl od Babiše! J.Š.

* * *

Kolik Čechoslováků jsme měli vyhnat?

Uchvatitel nepatří do slovníku demokracie

Skončil XVI. Všesokolský Slet

Josef Kalvoda „Genese Československa“: Kapitola 13 – Odpor Čechoslováků proti bolševikům. Rozhodnutí o intervenci.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-13 #1 Václav Malát 2018-07-10 11:56
Zdravím p. Šinágl, máte naprostou pravdu ohledně kampaně proti Babišovi je to boj o vlastní záchranu a hlavně o jimi nekvalitně odvedenou práci a velmi dobře placenou. P.Fiala je toho důkazem-profeso rský kolovrátek.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)