Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pokorny a SobotkaNa první soudní jednání ve věci 1.8.2018 pozval Eric Best ve svém článku ze dne 30.7.2018 – Žalují nás. Opět bylo téma „nezajímavé“ pro všechny média, podobně jako miliardové daňové úniky a praní špinavých peněz bandou kolem nevlastního syna Heleny Vondráčkové a jeho tchána… Není proto divu, že se stal článek na tomto webu o tomto obrovském podvodu rychle nejčtenějším…

Pořídil jsem zvukový záznam z celého jednání, kdy AK Pokorný, Wagner & patrneři, s.r.o. žalují Erik Stallings Best E.S. Best s.r.o. Final Word zatím mlčí. Několik základních informací o průběhu soudu. Žádná média se nedostavila, pouze přátelé či známí novináře. Samosoudkyně JUDr. Irena Karpíšková předvedla výkon jaký se jen tak nevidí. Fotografování samozřejmě nedovolila. Člověk si klade otázku jak mohla vůbec vystudovat vysokou školu - i za totality?! Stačí si poslechnout první cca 3 minuty zvukového záznamu a několikavteřinové zhodnocení soudu na závěr autora těchto řádek. Ve věci je podaná stížnost k Ústavnímu soudu kvůli předběžného opatření (zákazu článku), kdy běží paralelně jiné řízení ve věci. Obhájce novináře JUDr. Ivan Houfek, Ph.D. argumentoval skvěle i přes neustálé, takřka „pavlačové“ skákání soudkyní do jeho argumentace. Můžete si jej poslechnout např. od cca 50 min. Jde o svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace zaručené Ústavou ČR.

V principu jde o stejné žaloby jako AMM na moji osobu ve výši cca 6 milionů korun s tím rozdílem, že neustále odvolávání se AMM vrací věci na začátek (první žaloba z roku 2011). Navíc už 15 měsíců mám exekutorem zastaven dům, pozemek a bankovní konta.

Další jednání bylo nařízeno na 28.11.2018 od 12:30 hod (MS Praha, Slezská, 2/254). Žalobní petit bude změněn ve prospěch žalovaného. Žalovaný neměl zákonnou lhůtu na prostudování mnohastránkové repliky žalobce, kdy ji obdržel pozdě. Pro přítomnou veřejnost vyznělo jednání jasně ve prospěch žalovaného.

Soudkyně odmítla udělit slovo novináři na žádost jeho obhájce. Když má „malý“ proti sobě „velkého“ je rovnost občanů před zákonem vždy v ohrožení. Doufejme, že v tomto případě tomu bude jinak…

Připomněl jsem soudkyni kauzu novináře, který napsal, že prezident Zeman má rakovinu. Byl zažalován.  Prezident žalobu stáhl poté, co mu bylo soudem sděleno, že není povinností žalovaného prokazovat že rakovinu má, ale jeho, že ji nemá.

V našem případě - jak může někdo prokazovat tak neveřejnou věc jakou je lobbing ve státních zakázkách a kdo by se k němu veřejně přiznal? I proto je nezadatelným právem novináře nejenom zveřejňovat pravdu, ale i hledat k ní cesty.

 

Jan Šinágl, 3.8.2018       

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)