Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

P.S. Podle očekávání Google obratem dokument BBC kvůli autorským právům znepřístupnil. Porovnejte kolik dokumentů o zločinech nacismu je trvale přístupných na internetu? O zločinech na etnických Němcích mnohem méně. Ani trailer k dokumentu jsem na YouTube nenašel? Pokusím se několikavteřinový  vytvořit. Právě si někdo stěžoval na můj YouTube kanál na otřesnost dokumentu „Odvrácená strana světa“. Naštěstí nebyl znepřístupněn, jen je požadováno uvedení věku. Dokument o zločinech ruské armády v Čečensku shlédlo už bezmála 130.000 lidí… Co dodat. Násilnické akce nacistů ve všech možných variacích včetně Lidic atd. se zveřejňují po celé roky často v nejlepších vysílacích časech?!

Chování vítězů odhalí morální kvalitu národa.

Vzhledem k závažnosti tématu je třeba připomínat zločiny všech, tedy nejen nacismu, ale i zločiny proti lidskosti páchané námi v době míru a později ve jménu komunismu. V archívech se na ně nikdo nedívá. To, co se dělo u nás v době míru se nedělo tam, kde válka byla. Nedostatek odvahy při nacistické okupaci vyústil v o to větší primitivní pudy a nenávist, které přebily zdravý rozum a přirozenou lidskost. My jsme své Němce po staletích soužití okradli, vyhnali, desetitisíce povraždili či jinak připravili o život. Proč se tak nezachovala Francie, kde byla válka a své Němce si po lidovém hlasování ponechali? Porovnejme dnešní Alsasko-Lotrinsko s dnešními Sudety…  

7.8.2018: Právě jsem pořídil několikavteřinový trailer s pamětnicí Medou Mládkovou, poté co Google dokument znepřístupnil. Trailery žádná práva neporušují a pomáhají autorům dokumentů k propagaci jejich díla. J.Š.

 

 

 Memento politologa: Stará pravidla vztahů mezi státy už nefungují

* * *

Po skončení druhé světové války docházelo ve středu Evropy k násilnostem na etnických Němcích. Dokument BBC – ČT: „Llitujeme, ale pořad není v iVysílání přístupný.“

V Československu, Polsku a dalších dříve Němci okupovaných územích se v létě roku 1945 děla zvěrstva, o kterých se příliš nemluví. V dokumentu hovoří přímí svědci krvavých útoků, jejichž pachatele hnala silná touha po pomstě. Při vysídlování milionů Němců, často žen a dětí, většinou nevinných obětí rozhodnutí vítězných mocností, nejednali vítězové v rukavičkách. Tehdejší děti vzpomínají na krutosti, které se děly jim a jejich blízkým, a poskytují tak svědectví, při jehož poslechu tuhne krev v žilách ještě dnes, po více než sedmdesáti letech.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11461759178-1945-krvavy-mir/

Otřesný dokument natočila BBC v roce 2015. ČT2 jej vysílala v roce 2016 celkem 3x: pondělí 30.7.2016 od 20:00 hod., v úterý 31.7.2016 od 2:05 hod. a v pátek 3.8.2016 od 1:10 hod. ČT se ráda srovnává svoji kvalitou s BBC. Pochybuji, že by BBC vysílala tento závažný dokument jen ve všední dny a v nočních hodinách. Veřejnoprávní ČT je s BBC nesrovnatelná. Páchá zločin na duši národa nejen pokleslou úrovní většiny pořadů, ale i zamlčováním pravdy, kdy přispívá k manipulaci s lidmi jako jiná média šířením dezinformací či lží.

Každý den, kdy bude tento dokument přístupný všem lidem dobré vůle, bude Dnem Nezapomínání na nevinné oběti a pomáhat, aby se tyto zrůdnosti páchané „lidmi“ už nikdy neopakovaly. Žijeme v době, kdy ústup dobrých mravů na úkor konzumu takřka všeho, činí opakování nedávné minulosti stále více pravděpodobným.

 

Jan Šinágl, 6.8.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Zdenek Zajac 2018-08-07 09:34
.. a to ani nemluvim o koncentrakach (pracovni tabory), ktere jsme povalecne zridili.

nektere z nich si s temi valecnymi v nicem nezadali

Je to opravdu tak tezke priznat si, ze jsme chybovali a vzit si z tech chyb ponauceni?
-1 #1 Zdenek Zajac 2018-08-07 09:31
Je smutne,
s jak primitivni nesouhlasnou reakci se setkavam, kdyz se rec stoci na dobu kolem vzniku CSR, mezivalecne obdobi, nebo otazku odsunu nemeckych Cechu.

U inteligentnich lidi je ta zarputilost drzeni se schematu, ze Cesi jsou proste skveli, proste .. tezko k pochopeni.

Pochazim z oblasti Sudet, primo u severnich hranic. Prastryc v ramci odsunu musel pryc (jeho zena pochazela z nemecky mluvici rodiny). Moje babicka mne bravala po kamaradkach v okoli, mluvila se mnou otevrene o tom, co se v te oblasti delo.

Nejvice se dokazala smat argumentum, ze by "proste Cesi a nemecky mluvici Cesi spolu nemohli po valce nikdy vyjit", kdyz cele vesnice byli ciste nemecky mluvici, bez Cechu.

Benes se svym "konecnym resenim nemecke otazky", jak plany na odsun sam nazyval, zdevastoval nasi moralku na dlouha desetileti zaprodal na Vychod.

Cekam na dokument, ktery otevrene rekne, ze samotne zaklady vzniku CSR nic cisteho nebylo, ze dochazelo k jasnemu porusovani zakladajicich dohod, ze oblastem s 92% penetraci nemecky mluvicich Cechu bylo zabranelo vojenskou silou k vyjadreni se k hranicim a ze jmeno "Ceskoslovensko " bylo vice, nez vysmechem tech 3.2milionu nemecky mluvicich Cechu na dnesnim uzemi Cech

uff.. prominte za dlouhy komentar a dekuji za clanek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)