Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSP1 JW prg hrob 100918

Pavel Wonka Pohnuté osudy -  Poslední oběť, otřesné čtení, bohužel i zde zapomněl autor na JUDr. Jelínka – viz níže.Wonka Pavel mrtev oblicej

Dne 10.září u OS Praha 1 proběhlo další jednání ve věci žaloby na náhrady škody poškozeného hrobu Pavla Wonky ve Vrchlabí pojišťovnou. Začalo návrhem advokáta pojišťovny, aby mi soudkyně zakázala pořizování zvukového záznamu a moji pomluvou. Soudkyně Enikö Machová advokáta poslechla, na moji výzvu ho nepokárala. Zvukový záznam jsem pořídil, kdy soudkyně zakázala zvukový přenos. Paragraf č. 6 o soudech a soudcích zřejmě neznala. Když jsem jí ho chtěl opět připomenout, odešla ze soudní síně a zavolala na mne justiční stráž. To vše s titulem JUDr. a Ph.D. … Obhájce Jiřího Wonky promluvil skvěle. Za stávajících poměrů v české postkomunistické justici, bude rozsudek ve prospěch žalobce jen překvapivým. Rozsudek bude vyhlášen 20.září ve 12:45 hod. Soudní síň č.6. Zvukový záznam z jednání. Další informace níže.

ČRo Plus 10.9.1820: Rok 1988: Smrt Pavla Wonky. Dodnes za to nebyl nikdo potrestán s rozhovorem s badatelem Radkem Schovánkem. Měl ještě připomenout, že JUDr. Milan Jelínek, obhájce Pavla Wonky, byl spolupracovníkem StB. Neinformoval, ačkoliv mohl, rodinu Pavla Wonky o jeho těžkém zdravotním stavu. Tím uspíšil jeho smrt, která by nenastala zajištěním okamžité zdravotní péče. Byl tak dalším v řadě, který postupně způsobovali mučednickou smrt Pavla Wonky. Tento „právník“ stále žije mezi námi nepotrestán, jako „ctihodný“ občan, stejně jako bývalý okresní prokurátor JUDr. Josef Doležal a soudkyně OS Trutnov JUDr. Marcela Horváthová a další… Pavel Wonka byl oceněn MO ČR jako příslušník III.odboje in memoriam, společně se svým bratrem Jiřím Wonkou. I jejich statečná maminka Gerda Wonková je navržena na ocenění příslušnicí III.odboje in memoriam. Nepochybně si toto ocenění všichni zaslouží jako málokdo.

Všem slušným a normálním lidem to bude jasné po shlédnutí otřesného dokumentu ČT z roku 1990 Svědectví o smrti Pavla Wonky. Byl zpřístupněn veřejnosti až po mé urgenci k rukám gen. řed. ČT Petra Dvořáka. Po mé urgenci byl také stažen na poslední chvíli z vysílání pomlouvačný pamflet ve stylu 50.let Libuše Rudinské Pavel Wonka se zavazuje (na Mikuláše v prosinci 2016), kdy byl na ČT 2 vysílán od 21:00 hod. pořad o Mikuláši. „Dokument“ ČT sponzorovala, včetně ministerstva kultury. Původně se měl jmenovat Pavel Wonka advokát chudých. Podvodnice a usvědčená zlodějka Rudinská peníze vracet nemusela. Nikdo z několika sponzorů od ní vrácení zneužitých statisíců  dodnes nepožádal…     

 

Jan Šinágl, 12.9.2018

* * *

Tento článek jsem nabídl LN a studentskému Babylonu – na okraj, redaktor LN Petr Zídek, je bývalý, aktivní svazák…

Zamlčovaný dokument „Svědectví o smrti Pavla Wonky“ konečně ke shlédnutí v iVysílání ČT – po 27 letech!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2022-04-30 12:58
Dobrý den, pane Šinágle,

viděla jsem na internetu, že ve Vašem článku z r.2018 se zmiňujete i o soudkyni pro Prahu 1 - JUDr. Enikő Machové PhD. rozená Kónyové. Znám tuto bezvýznamnou osobu osobně. Pochází ze Středního Slovenska - její maminka někdy v 90. letech odjela do New Yorku, kde hlídala staré lidí a zůstala tam několik let, mezitím se rodina přestěhovala do Prahy, ona i její stejně vypadající sestra studovaly na Právnické fakultě UK.

Maminka několik let domů nesměla vůbec, chtěla být Američankou. Tatínek v Praze se dvěme dcerami... no, začalo se šuškat, že nějaká pohledná blondýna projevuje zájem o tatínka. Tato zpráva se dostala i k Enikő. Ta neváhala a blondýnu, kterou považovala za nejatraktivnějš í - prostě vyfackovala. Problém byl v tom, že blondýna, která líčila oko na jejího tatínka - nebyla ta, kterou Eniko vyfackovala. Jinak tatínek nevydržel ten příšerný nápor ze strany dcer a vzdálené manželky a o několik let později zemřel na infarkt. Maminka - příšerná drbna - se vrátila z New York-u do Prahy. Je vyhlášenou drbnou a mecenáškou pražské katolické maďarské fary.
***
O důvěryhodnosti zdroje nepochybuji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)