Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KS HK pametni deska 091018Soudní jednání připomínalo likvidaci „třídního nepřítele.“ To je stejné, jako kdyby Němci dnes soudili podle Norimberských zákonů z roku 1935! Není divu při současném stavu české postkomunistické justice. KS HK JW VC prg 091018

Jiří Wonka nemá nárok na omluvu za primitivní pomluvy a lži o svém bratru, posledním usmrceném politickém vězni v ČSFR dne 26.4.1988. Rozsudek je pravomocný a Jiří Wonka musí zaplatit cca 70.000,-Kč. Dobře to popsala Michaela Rambousková ze Seznamu. Přítomna byla i ČTK, PRÁVO a DENÍK. Na videu po Jiřím Wonkovi a Václavu Černíkovi (nedivím se, že ho advokátka tahala pryč, aby snad neřekl co neměl) jsem také mohl krátce vystoupit. Připomínám, že Jiří Wonka byl oceněn jako příslušník III. odboje, stejně jako jeho bratr Pavel Wonka in memoriam. Jejich maminka Gerda Wonková, bude letos také vyznamenaná in memoriam. Advokátka žalovaného Černíka JUDr. Daniela Pitímská byla komunistickou tajemnicí a že si ji vybral politický vězeň za svoji advokátku také o něčem vypovídá. U soudu tomu její chování a způsoby zcela odpovídaly, kdy sama zpupně, povýšeně, bez stopy pokory a úcty urážela Jiřího Wonku a tím i celou jeho rodinu.

 

Proč je neustále zpochybňován Pavel Wonka?!

Musel jsem se hodně ovládat, abych se jí před soudem nezeptal kde pracovala ona, když Pavel Wonka umíral a kdo jí dává právo pokračovat v urážení rodiny Wonků před soudem?! Samozřejmě všichni soudci mlčeli. Nezapomínejme, že soudkyně OS Trutnov JUDr. Marcela Horváthová, která odsoudila Pavla Wonku tak, že na následky jejího rozsudku zemřel, soudí dosud. Pouze nevědomý, či naivní člověk uvěří, že oba soudy jsou na sobě v této kauze nezávislé.

Na konci jsem opravil soudkyni JUDr. Alenu Bačinovou, kdy mylně uvedla, že dokument „Pavel Wonka se zavazuje“, byl odvysílán veřejnoprávní ČT. Řekl jsem jí, že ve věci jsem napsal gen. řediteli ČT. Pomlouvačný dokument odvysílán nikdy nebyl, že to je „prasárna“ a připomněl, že i maminka bratří Wonků bude oceněna jako příslušnice III.odboje.

Zvukové záznamy:  JEDNÁNÍ a ROZSUDEK

Věřme, že Ústavní soud tuto ostudu a hanbu napraví. Přečtěte si níže odkazy na články dr. Hulíka a dr. Mandlera, jaké bezpráví se dělo a jak skvělé předky měl Jiří Wonka, jejichž tradicí, charakterem a statečností se může pochlubit málo rodin v naší zemi.

Soud nehledal obyčejnou lidskou spravedlnost, ale zbavil se jí ukrytím pod nemravný zákon. Odpovědnosti to soudce nezbavuje. Jak kdysi pravil jeden moudrý soudce Nejvyššího soudu USA: „Soudce má být především spravedlivý a znát trochu zákony.“

KS Hradec Králové textu na pamětní desce nad svým hlavním vchodem žádnou úctu neprojevil. V podstatě jí zneuctil a poplival.  

 

Jan Šinágl, 10.10.2018

* * *

Proč je neustále zpochybňován Pavel Wonka?!

94 tezí politického vězně čsl. státu Pavla Wonky psané ve věznici Hradec Králové a Praha-Ruzyň od 1.ledna 1987 do 10.srpna 1987

Advokátka Václava Černíka, JUDr. Daniela Pitínská, byla komunistickou tajemnicí. Spojuje je film StB od Libuše Rudinské.

* * *

JUDr. Milan Hulík: Příběhy české justice

PhDr. Emanuel Mandler: Takové předky měla rodina Wonků

* * *

Sborník ze semináře na téma podmínky politických vězňů v období pozdního socialismu k 30.výročí mučednické smrti Pavla Wonky v Hradci Králové dne 26.4.2018

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)