Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klarov 1 171118Přináším, zřejmě jako jediný, informace o dění na Klárově. Sešlo se kolem 200 lidí, tvořící uprostřed hlouček a z povzdálí další občané, kteří čekali „co se bude dít“. Bohužel jsem se zdržel neplánovaným natáčením rozhovoru pro absolventy FAMU u budovy Národního divadla. To bylo rozhodující pro málokým očekávaný průběh akce, tedy i mnou.

Neměl jsem čas se včas zorientovat, věřil jsem pořadatelům, že mají vše patřičně zajištěno. Konali v dobré víře, ale nezkušeně, čehož bylo zneužito. Nejprve hledali kdo začne zpívat státní hymnu ČR. Nabídl jsem se a dopustil nechtěné záměny textu (zpíval jsem ji naposledy v Národním divadle při posledním rozloučení s paní Věrou Čáslavskou). Poté se ujal slova mně neznámý člověk, který působil jako „hlavní organizátor“ a velmi sebevědomě. Začal mluvit dobře, ale poté se veřejnost nestačila divit. Byl opakovaně vyzýván pořadateli, aby projev ukončil, kdy už lidé začali zklamaně odcházet. Původně měl projev připravit člen jejich FB skupiny, slib nedodržel a objevil se člověk, údajně z Harrachova, o kterém se hned na FB šířily informace, že byl ve spojení se zavražděným mafiánem  Františkem Mrázkem… Snažil jsem se proto zachránit situaci alespoň omluvou za chybu v textu hymny a výrokem o srdci a zdravém rozumu, který odvysílala i ČT 24 po 20:00 hod. Vlastně jsem těmito pár slovy vypověděl vše.

Praha 17.11.2018, Klárov 13:30 -17:30: Občané za premiéra Andreje Babiše

Po předčasném skončení akce se objevili informace, že druhá FB skupina (nevěděli o sobě), pořádá druhou demonstraci na Karlově náměstí od 18:00 hod. Vypravil jsem se tam s tím, že tam promluvím. Bohužel se jednalo o mylnou informaci… Takovéto spontánní akce v dobré víře, při vší úctě k pořadatelům, jsou vždy snadno zneužity, či zpacifikovány profesionály v pozadí. Proti slušným občanům stojí obrovská mediální mašinérie. Věřím, že jsme se všichni poučili a že další akce na odporu premiéra Babiše už proběhnou zcela jinak.

Klarov 2 171118Mimochodem po natočení rozhovoru se studenty FAMu jsem ještě na Klárově natočil delší rozhovor pro Novinky.cz a Blesk.cz. Skvěle tam promluvila jedna z organizátorek, maminka dvou dětí z Milovic, také pro Novinky.cz. Kdyby to co řekla zaznělo místo projevu „oficiálního řečníka“, nepochybně by lidé předčasně neodcházeli a sklidila by zasloužený potlesk! Zatím jsem na Google nic nenašel (uvítám zaslání případných odkazů).

Dopoledne jsem náhodně na Národní třídě hovořil s předsedou ODS P.Fialou, TOP 09 M.Kalouskem, Pirátů I.Bartošem a poslancem ODS P.Kupkou. O aktuálním svědectví čtyř policistů v kauze Čapí hnízdo a účelovém trestním stíhání premiéra Babiše nic nevěděli – prý se podívají… Všem jsem řekl, že mám už 19 měsíců zastaven dům, pozemek a bankovní konta, jako cenu za svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace. Kalousek reagoval slovy: “Nemáme svobodu slova.“ On ji má, zejména v ČT. Je neuvěřitelné, že na VN promluvil včera i zaměstnanec veřejnoprávní ČT Marek Wollner jako správný „občanský aktivista“?!

Na internetu se objevil tento údajný text syna Miroslava Kalouska:  

Dámy a pánové, občané této země, dovoluji si v souvislosti se současnou politickou situací, napsat několik faktických poznámek o občanovi Ing. Babišovi.

 

  1. Od roku 1918 je prvním politikem v historii naší země, který vykonává funkci pro stát – tedy i pro nás, zcela zdarma !!!! Celý jeho ministerský plat je automaticky odesílán na charitu.

  2. Od roku 1989 je prvním ministrem financí, který sestavil vyrovnaný rozpočet a ještě skončil s přebytkem.

  3. Všechny jeho firmy působící na území ČR, mají sídlo v ČR. Tedy zde platí daně. Za cca 20 let působení jeho firem, odvedl do státní pokladny daně v řádu miliard.

  4. Jako fyzická osoba odvedl do státní pokladny daně z příjmu v řádu stovek miliónů.

  5. Zaměstnává cca 35 000 lidí – tedy s jejich rodinnými příslušníky živí cca 100 000 lidí.

  6. Soudruh Sobotka odvolal z funkce nejlepšího ministra financí pro „vícečetná podezření z daňových úniků“, aniž by dodal na stůl jediný důkaz v paragrafovém znění, dosvědčující skutečnost, že se Ing. Babiš dopustil trestného činu. Rovněž tak nikdo z těch pomlouvačů nepoložil na stůl jediný konkrétní důkaz v ostatních kauzách,  ze kterých ho obviňují. Usnesení sněmovny je naprosto ostudné a neodůvodnitelné.

  7. Soudruzi Sobotka a Kalousek, v době kdy vykonávali za tučný plat funkci ministra financí, zadlužili tuto zemi o cca 900 miliard. Soudruh Sobotka ještě navíc prodal OKD Bakalovi za 4 miliardy a ten následně vytěžil z OKD 114 miliard. Pak jim OKD hodil zpět na hlavu a opět Sobotka nařídil vládním usnesením Babišovi, aby do OKD nalil dalších 700 miliónů. Tak tomu říkám správa majetku v rámci řádného hospodáře ála ČSSD. Takový obchod může podepsat jedině debil nebo podplacený ministr.
    Vyberte si: Místo toho, aby Sobotka seděl v base za velezradu, neboť způsobil tomuto státu mnoha miliardovou škodu - byl premiér !!!

  1. Obdivuji miliardáře Babiše, že do toho vůbec šel. Vždyť on nás, ani tuto republiku, ke svému životu nepotřebuje !!!!

Všichni ti pitomci, co protestují na náměstích některých našich měst, poslanci i senátoři, nesahají Ing. Babišovi ani po kotníky !!!!

Neuvědomují si, že Ing. Babiš klidně může nejen odejít z politiky, ale také může převést všechny své firmy do daňových rájů - tudíž nebude zde platit daně a sám se může odstěhovat třeba do Švýcarska jako Bakala a vykašlat se na tento bordel jménem „Česká republika“.    

* * *     

Nesouhlasím, že demonstrující jsou „pitomci“, z velké části se jedná jistě o slušné lidi. Jsou jen ukázkou manipulační síly médií, která se nechala zneužít zlem proti zájmům veřejnosti a země.

Jsme opět u „srdce a zdravého rozumu“. Položme si otázku „Kdo a co ohrožuje naší zemi nejvíce?“ Skutečně trestně stíhaný premiér? „Nezávislé“ ankety to neustále potvrzují? Uvítal bych nezávislou anketu za účasti všech občanů naší země. Nepochybuji, že miliony by hlasovaly „NE“! Pro jen ohrožení politici, na ně napojené korupční struktury a jimi zmanipulované tisícovky nevědoucích lidí, kterým emoce vypnuly zdravý rozum a nenávist zaslepila srdce.

„Pravda a láska vítězí“, ale má to těžké, ba nemožné, cinká-li se jen klíči. Proč jsme mezi námi nechali žít v blahobytu a nepotrestaně 29 let sadistu Ladislava Máchu, který umlátil k smrti brzy blahosloveného Josefa Toufara? Stejného vraha a zločince Karla Vaše? Proč nedemonstrujeme za odsouzení Lubomíra Štrougala, který si užívá na Šumavě a právem se nám vysmívá? V Německu na něho bylo podáno trestní oznámení, jako odpovědného za smrt německého občana na hranicích! O tom média i slovutní řečníci na shromážděních mlčí, stejně jako o statisících perzekuovaných po srpnu 1968 a akci NORBERT?!  

Premiér Andrej Babiš má v Curychu dne 3.12.1918 pokládat pamětní kámen na Universitě Zürich, jako dik za to, že zde mohli Češi studovat. Budou zase demonstrace „Co si to ten Babiš zase dovoluje? Jakým právem?“ Proč to nenapadlo žádného politika od listopadu 1989?!

Premiér musí být zkrátka zlikvidován za každou cenu, ohrožuje „korytáře a jejich koryta“. Zná cenu práce a bytostně mu vadí, když slušní jsou okrádáni a darebáci beztrestně bohatnou. Proto šel do politiky, zná systém, nedá se koupit a ví jak na to.

Jenom rozčilování nad stavem země doma a v hospodách nic nezmění. Začněme aktivně podporovat všechny ty, co pro to skutečně něco dělají a zbavme se lenochů a prázdných mluvků, žijících na náš účet a ohrožující život země a našich potomků. Ukazují svoji sílu, ale současně se odhalují a ukazují v plné nahotě.

Život je o naději a neustálou výzvou nám všem. Premiér Babiš ji přijal – kdy ji přijmeme my?!  

 

Jan Šinágl, 18.11.2018

* * *

Botostroj, aneb „Babišstroj“ likvidován jako „Baťastroj“

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

Provinění Andreje Babiše aneb Úspěch se neodpouští

Už nás neobtěžujte, řekla bývalá manželka Babiše

* * *

Konfucius: „Chyba se stává chybou teprve tehdy, není-li napravena.“

Miroslav Plzák: „Pokud se člověk životním zráním nenaučí smířlivosti, změní se mu život v ustavičné trápení.“

* * *

 

* * *

Režisér Otomar Krejča o odpovědnosti a kázni, aneb léčba Klausem ...

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.38 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)