Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis dort

Premiér Andrej Babiš obdržel před začátkem schůze nádherný dort. Byli byste překvapeni od koho. O tom jistě média referovat nebudou. Je to jen další důkaz stoupající oblíbenosti a důvěry v práci premiéra, který se řídí zásadou: „Slova jsou jen stínem činů!“

* * *

Opozice požaduje slušnou vládu, neříká, že vláda je neschopná, ale odvahu říci, že je to zatím nejlepší vláda od listopadu 89 a navíc slušná, s nejlepšími výsledky, samozřejmě nemá.

Celá země je paralyzovaná korupcí, které se může postavit jen ten, kdo její struktury zná a je nezkorumpovatelný. O morálce vykřikují většinou ti, kteří mají sami „máslo na hlavě“. Pochybuji, že je přáním občanů mít jen slušné politiky (na veřejnosti), ale neschopné, či všehoschopné, sloužících korupčním strukturám v pozadí. Emotivním napadáním premiéra Babiše na demonstracích a v médiích se stále více odhaluje temné pozadí. Naštěstí je to stále více jasné normálním občanům. Co je to za opozici, která kromě napadání a pomluv premiéra, neodvádí žádnou práci, jako kdyby byl největším nebezpečím pro zemi? Jsou jím oni sami. Vystoupení opozice před hlasováním o nedůvěře vládě ukázalo její ubohost. Žádná věcnost, respekt, spíše ukázka „české hospody“, nevyspělosti, neschopnosti věcné, demokratické diskuse a hledat rozumná řešení. Neexistuje žádný pravomocný rozsudek, ale dnešní demonstranti by v nadšení „věšeli“ Babiše jako Horákovou v 50.letech. Opět se potvrzuje, jak emoce vypínají zdravý rozum. V příštích volbách obdrží od občanů neschopní politici a jejich zkorumpované strany zasloužený účet, budou-li předčasné, tím lépe.  

 

Jsme s Vámi, pane premiére!

Většina médií se chová takřka totalitně, hraje si na soudce, státní zástupce a polici, kdy opakují stále stejné dokola. Normální člověk už vypíná televizi. Kdysi jsem s panem Jehličkou organizoval demonstrace proti Paroubkovi, na největší přišlo kolem 40.000 lidí, kdy veřejnoprávní média mlčela. Zablokovali jsme proto i dálnici. ČT se zmohla jen na krátký, nicneříkající rozhovor s údajným účastníkem v postranní uličce Václavského náměstí…

Potřeba neustále někoho usvědčovat, udávat, pomlouvat, znedůvěrohodňovat, je v naší zemi rozšířena jako málokde. Jako bychom si tím chtěli dokazovat, že ti druzí nejsou lepší než já? Kdysi nadějní Piráti přecházejí na bulvární rétoriku a praktiky opozice. Ukazují, jak emoce dokáží vypínat zdravý rozum. Sami ještě v životě a ve Sněmovně nic nedokázali, ale už káží o morálce, kdy sami se chovají nemorálně svými slovními projevy na úrovni malého dítěte. I oni obdrží zasloužený účet při příštích volbách, budou-li v tomto populisticko-bulvárním trendu pokračovat.  

Na mne a Sodales Solonis z.s. jsou roky podávány neustále podněty, trestní oznámení, mnohamilionové žaloby - od SZ, PČR, FÚ, po rejstříkový soud.

Roky jsem u soudů vyhrával, nesmyslné žaloby. Vrací se po sedmi letech opět na začátek. Soudy formálně dodržují platné zákony, nehledají spravedlnost, jen „správný“ zákon, který slouží často zlu. Zbavují se tak vlastní odpovědnosti.

Mám už 19 měsíců zastaven dům, pozemek a bankovní konta jen proto, že mi soud zakázal poukazovat, převzít a zveřejňovat informace či odkazy o osobách, zveřejňované opakovaně v médiích už roky – v zájmu ochrany soukromí nemravných a nemorálních osob, které veřejně lžou, kdy jim soud nezakáže veřejně lhát, pomlouvat a urážet slušné lidi. Veřejně známé osoby smí tedy veřejně lhát, urážet a pomlouvat druhé, dostat je do exekuce, ale ve veřejných médiích slušní lidé prostor nedostanou, aby veřejnosti sdělili pravdu.

Něco je hodně špatně, když ochrana soukromí zločinců a podvodníků, okrádajících stát o stamiliony korun, je upřednostňována před svobodou slova, projevu a právem veřejnosti na informace, umožňuje postihovat slušné občany, zabavovat jim poctivě nabytý majetek, likvidovat je pracovně i existenčně.

I proto podporuji Hnutí Ano, aby byl tento stav, vytvořený za posledních 30 let, konečně začat napravován. Život není o jistotách, ale naději. Premiér Babiš si ji zaslouží!

Požadavkem „absolutní“ spravedlnosti v postkomunistické společnosti jen pomáháme zlu i když je jistě správné upozorňovat jak má zákon fungovat ve vyspělé společnosti, ke které máme stále hodně daleko. Člověk, který má potenciál situaci zlepšit, přes svá možná, pravomocně neprokázaná pochybení, si zaslouží podporu. Je prvním, který ji skutečně řeší. Podpora většiny obyvatelstva mu dává za pravdu. Nikdo nejsme bezchybný. I v Bibli najdeme příklady „obrácení se na jinou víru“. Najdeme mezi poslanci někoho, kdo by udělal pro zemi více než premiér Babiš? Do jaké míry je jejich osobní majetek podložen hodnotami, které dali společnosti?

 

Jan Šinágl, 24.11.2018  

* * *

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

* * *

Pokus o vyslovení nedůvěry nebyl dobře připravený, míní deníky

… Podle komentátora Mladé fronty Dnes (MfD) předvedla opozice jeden z nejhloupějších pokusů o vyslovení nedůvěry vládě v novodobé éře. "Opozice do něj šla nejednotná (s lavírující SPD), bez jakékoliv přípravy a s nulou představou, co dál, kdyby se třeba shodit vládu opravdu podařilo." Ideální je podle něj vyvolat hlasování v situaci, kdy se vládní většina drolí a je šance poskládat většinu novou, čehož ale opozice nyní nebyla schopna. Snaha shodit vládu pomocí příběhu o uneseném synovi premiéra, který připomíná špatnou bondovku…

"Myslí-li to opozice vážně, musí si to příště tvrdě odpracovat. Nabídnout programovou alternativu. Najít charizmatické osobnosti, kterým lidé ten program uvěří. Objet s nimi celou republiku. A Babiše porazit ve volbách, v čelním střetu".

Podle komentátora Lidových novin strany usilující o pád vlády svému pokusu nedodaly žádný smysl. "Kdyby se opozičníci více snažili, možná by voliče, který měl dostatek trpělivosti celé debatě naslouchat, nějak přesvědčili. Oni však, stejně jako vláda, zopakovali ohranou písničku," píše. Z vládních stran tak prý zaznívaly hlavně nářky nad neférovými médii a kampaní, z opozičních lavic pak stále dokola tatéž mohutná kritika. "Žádný nový relevantní protivládní argument nezazně."

Podle komentátora Práva se ve Sněmovně střetly dva světy. "Slovy Pavla Bělobrádka hodnot a pragmatismu. Protože opozice od začátku věděla, že ve své snaze vyslovit nedůvěru vládě Andreje Babiše jde do prohraného boje, měly některé proslovy poslanců spíše apelativní ráz," napsal. Babišova současná pozice je podle komentátora neotřesitelná i tváří v tvář podezření z dotačního podvodu i nejasnostem kolem syna. "Po včerejšku je ještě silnější, neboť prošla ohněm hlasování o nedůvěře vládě. Jak je to možné, ví snad jen premiér sám."

P.S.

Jak je to  možné ví nejen premiér, ale všichni normální občané. J.Š.

* * *

Dostane 17. listopad snadno manipulovatelnou podobu?

Již poněkolikáté byla společnost necelý týden před příležitostmi, kdy je obvyklé vyjít do ulic, injektována čerstvou porcí nenávisti. Časování je precizní: bacily se stačí rozmnožit, ale napadený nemá šanci se v krátké době účinně bránit. Navíc lidé vyjadřují své politické požadavky organizovaně, jako kdysi na Prvního máje, vybaveni mnoha stejnými plakátky a výkřiky.

Je velmi smutné zažívat normalizaci podruhé v životě. Tehdy se většinově dav zarovnával doleva, nyní zase doprava. Proto člověk, snažící se držet důstojnou životní linii, byl onehdá „pravičák“, a nyní, aniž by změnil kurz, je zase pro ty přeběhlíky „levičákem“. Nadávky a způsoby dehonastace jsou ale tytéž.

Protagonisty manipulace jsou zejména ti, kteří prohráli ve volbách a nesmířili se s tím (zejména jejich sponzoři). Nyní ponoukají veřejnost k akcím rádoby spontánním, aby vyvinuli tlak zejména na premiéra. Ten by měl prý podat demisi, a to kvůli stále se množícím atakům, u nichž však jejich účelovost až nepodloženost čouhá jak sláma z bot.

Nejde o premiéra, ale o charakter současných událostí. Ty lze totiž v jejich provázanosti a časování důvodně považovat za nedemokratickou snahu změnit politickou realitu. To však již míří na samu podstatu demokracie, jejíž ochranu má ve své gesci Bezpečnostní informační služba.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)