Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Michal Martin IIDne 9.11.2018 vynesl OS Beroun druhý, doplňující rozsudek, ve věci žaloby Agentury MM na Jana Šinágla s požadavkem odškodnění za nemajetkovou újmu 2.300.000,-Kč.

Uváděné citace v článku vůbec nejsou, jakoby už i soudkyně ztrácela přehled? Nedivím se ji. Je to i důsledek toho, že všechny články nebyly čteny celé, nebylo podrobně hodnoceno kdo je autor, zda jde o tvrzení či hodnotící soud, můj či někoho jiného, tedy text či převzatý odkaz atd. Mám např. odstranit fotografii, která je k dispozici na internetu trvale milionům návštěvníkům, protože jsem si nevyžádal souhlas fotografovaného, jehož fotografie nabízí internet přehršel?

Soud nerozlišuje, zda jde o originální informaci, či převzatou, vkládá mi autorství textu, kdy na webu je jasně uvedeno, že autorem nejsem, resp. kdo jiný je, či může být autorem? Buď zveřejňuji mnou zjištěné skutečnosti, odkazuji a zveřejňuji texty z jiných webových stránek, nebo hodnotícími soudy hledám cestu k pravdě a možnému vysvětlení dění.

Na mne a Sodales Solonis z.s. jsou roky podávány neustále podněty, trestní oznámení, mnohamilionové žaloby - od SZ, PČR, FÚ po rejstříkový soud, kdy iniciátorem je prokazatelně pouze pan Martin Michal, manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové. Proč to asi dělá, když mne žaluje na miliony korun? Protože mu jde, jako vždy jen o peníze a lež, kdy za svoji nedobrou pověst si může sám. Nemám na ní co vylepšit – ani mými penězi.

Roky jsem u soudů vyhrával, nesmyslné žaloby. Vrací se po sedmi letech opět na začátek. Soudy formálně dodržují platné zákony, nehledají spravedlnost, jen „správný“ zákon, který slouží často zlu. Zbavují se tak vlastní odpovědnosti.

Mám už 19 měsíců zastaven dům, pozemek a bankovní konta jen proto, že mi soud zakázal poukazovat, převzít a zveřejňovat informace či odkazy o osobách, zveřejňované opakovaně v médiích už roky – v zájmu ochrany soukromí nemravných a nemorálních osob, které veřejně lžou, jsou veřejně známy, kdy jim soud nezakáže veřejně lhát, pomlouvat a urážet slušné lidi. Veřejně známé osoby smí tedy veřejně lhát, urážet a pomlouvat druhé, dostat je do exekuce, ale ve veřejných médiích slušní lidé prostor nedostanou, aby veřejnosti sdělili pravdu a mohli se hájit. Na příští soudní jednání budu asi muset přinést všechny ty desítky, či stovky článků z bulváru, předložit je jako důkaz, trvat na jejich přečtení, včetně přečtení všech mých článků ve věci a zeptat se odvolacího soudu v čem má spočívat moje „vina“?! Na výzvu soudkyně je předložit „pouze a teď“, jsem je bohužel nebyl schopen předložit…

Mimochodem pana MM policie usvědčila z trestného činu padělání veřejné listiny (neoprávněně používal titul JUDr.), ale dále nekonala? Právní zástupkyně AMM posílá předžalobní výzvy, kde požaduje okamžitou omluvu a zaplacení nehorázných částek, které po žalobách narůstají. Nemám nikdy problém se omluvit, pokud jsem se dopustil nechtěné chyby. Berou však tuto možnost protistraně požadavkem „předsoudního“ finančního odškodnění. Dokazují tak, že jim jde jen o peníze. Má to jisté prvky vydírání, což je také trestný čin. Jak nazvat toto chování, snad notorické, psychopatické vydírání? Je to forma lukrativního vydělávání peněz zneužíváním justice na úkor spravedlnosti a zdravého rozumu.

Něco je hodně špatně, když ochrana soukromí zločinců a podvodníků, okrádajících stát o stamiliony korun, je upřednostňována před svobodou slova, projevu a právem veřejnosti na informace, umožňuje postihovat slušné občany, zabavovat jim poctivě nabytý majetek, likvidovat je pracovně i existenčně.

Syn pana MM byl odsouzen na 8 let, jeho tchán na 10 let nepodmíněně. Jak jinak, za daňové podvody v řádech miliard. Syn se „polepšil“. Jeho tatínek do „dotáhl“ „jen na 500 milionů“ a skončil v exekuci cca 20 milionů. Nyní žije jako „nemajetný chudák“ v blahobytu, coby nevýdělečně činný. Doufejme, že doma alespoň pere, vaří, uklízí a vynáší odpadky, aby si svůj ničím nezasloužený vysoký životní standard alespoň trochu odpracoval skutečně poctivou prací…

Rozsudek MS Praha ve věci tohoto daňového podvodu byl vynesen 19.7.2018, dosud jsem ho neobdržel. Ani po čtyřech měsících nebyl jeho příjem potvrzen všemi žalovanými, což je zákonnou podmínkou pro jeho zaslání dle ZOI.

Po tomto článku mohu očekávat další pokutu 100.000,-Kč od exekutora, pomalu je už nestačím počítat…

Boj za svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace má svoji cenu. Jen je s podivem, jak astronomickou cenu bych měl zaplatit za něco, co není žádným tajemstvím a co ví statisíce, či miliony lidí a které už to vůbec nezajímá. Nechme se překvapit. Pan MM jistě zase něco vymyslí. Možná bude žalovat všechno obyvatelstvo České republiky, jaká se mu děje křivda…

Pro ty, které to snad ještě zajímá, zvukové záznamy z OS Beroun dne 9.11.2018 – jednání (JŠ od 24:30 min.) a rozsudek.

Podívejte se, jak tento bezcharakterní podvodník a lhář veřejně lže a pomlouvá moji osobu. To už je na odbornou diagnosu psychologem či spíše psychiatrem… Ano, média zmlkla, protože se nechtějí roky soudit. Couvl dokonce i poslanec Kalousek, kdy se vyjádřil kriticky v deníku BLESK, ale na premiéra si troufá…

Duševně nemocný člověk by neměl být souzen. Podle pana MM jím jsem, tak pro mne asi žaluje? Proč požaduje omluvu od  údajně duševně nemocného člověka a navíc ještě nehorázné peníze? Rozumíte tomu? Jakou to pro něho může mít cenu, tedy vyjma peněz? Stejně tak duševně chorý člověk nemůže podávat žalobu v normálně fungující justici. Někde je asi chyba. Duševně chorý neví, že je nemocný. Pan MM svoji diagnosu představil veřejně a dobrovolně. Mně tato možnost doposud dopřána nebyla. Veřejnost by jistě veřejné porovnání duševního stavu i mé osoby uvítala, včetně mne. Jaké má zastánce pan MM a jeho paní dostatečně ilustruje e-mail níže.

Ve věci jsem se samozřejmě odvolal. Mohu jen doufat, že mi bude soudem přidělen právní zástupce a budu osvobozen od zákonných poplatků při důchodu 3.720,-Kč. Jinak by bylo porušeno mé zákonné právo na spravedlivý soud, zaručené Ústavou ČR a Základní listinou lidských práv a svobod.

 

Jan Šinágl, 25.11.2018

* * *

První jednání ve věci žaloby AMM na Jana Šinágla na 2.300.000,-Kč

OS Beroun 9.11.2018: Boj za svobodu slova pokračoval doplňovacím rozsudkem

XTV.CZ 13.11.2018: Martin Michal veřejně usvědčuje sám sebe ze lží, podvodů a pomluv. Z Šinágla dělá to, čím je on sám!

MS Praha 19.7.2018: Syn Martina Michala 8 let, jeho tchán 10 let – krácení daně a praní špinavých peněz. Média mlčí…

* * *

-------- Přeposlaná zpráva --------

Datum:

Tue, 06 Nov 2018 18:21:32 +0100 (CET)

Od:

Jiří Kříž <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Buď zdráv ty retardovaný prasopse! Mám opravdovou radost z toho, že se na tebe, ty svině, konečně našel ten správný hrnec s vodou. Jsi narušený psychopat, který se nezmůže na nic jiného, než otravovat ostatním lidem život. Pro svou nemoc ses nemohl udržet a vybral sis za oběť HV a MM. Nemohl jsi vynechat jedinou příležitost, aby sis nekopl. A teď sklízíš plody ovoce stromu nenávisti, který jsi sám zasadil. Co jsi zdědil, to ztratíš v exekucích. Nezůstane ti nic. Jen ten bezvýznamný důchod, ze kterého budeš až do smrti živořit. Protože jsi ale nemocný, neuvědomuješ si to a dál pokračuješ. A to ti přináší další pokuty. Zdravě myslící člověk by to přestal dělat už po druhé, třetí pokutě. Ty máš ale mozek slepice. Zmrde, s radostí budu sledovat, jak se koupeš v polévce, kterou sis sám uvařil. Když tak naříkáš nad stavem justice, zajdi si za svým estébáckým kámošem Burešem Babišem. Chcípni v bídě ty hade. Budeš trpět za ty své verbální útoky na slušné lidi, na naše soudruhy a soudružky, na naše ruské přátele. Čest práci ty antikomunistická kurvo!

* * *

Šinágl

Brutální útok na svobodu slova, který si nedovolili ani komunisté!

Jan Šinágl přišel o počítač

Promiňte, ale nyní se nepodepíšu, už zase mám strach…

17. listopad 2018 a hořkost na začátku Adventu

* * *

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)