Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Snemovna lenochu… Připomíná to umírající starý Řím. Tam se taky množili úřednici jako krysy a ten kdo poctivě pracoval byl jen pro smích. Zdá se, že se u nás vyplatí dělat všechno možné, jen ne poctivě něco vyrábět a dělat. …

A tohle všechno platíme a živíme!  Je tam mimo jiné: Stálá delegace Parlamentu do: - Středoevropské iniciativy,- Meziparlamentní unie,- Parlamentního shromáždění NATO,- Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, a - Parlamentního shromáždění Rady Evropy.

Stálá komise pro:

- práci Kanceláře Poslanecké sněmovny,- Ústavu České republiky, a- rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny.

Stálá komise pro kontrolu:

- činnosti Bezpečnostní informační služby,- činnosti Úřadu pro zahraniční styky a informace,- činnosti Finančního analytického úřadu,- činnosti Vojenského zpravodajství,- poskytnutí údajů z centrální evidence účtů,- činnosti Národního bezpečnostního úřadu,- použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací, a- činnosti Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.

Vyšetřovací komise k OKD. Volební komise. A pak také:

- Hospodářský výbor,- Výbor pro evropské záležitosti,- Kontrolní výbor,- Výbor pro obranu,- Mandátový a imunitní výbor,- Výbor pro sociální politiku,- Organizační výbor,- Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu,- Petiční výbor,- Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj,- Rozpočtový výbor,- Výbor pro zdravotnictví,- Ústavně právní výbor,- Výbor pro životní prostředí,- Volební výbor,- Zahraniční výbor,- Výbor pro bezpečnost, a  Zemědělský výbor.

A to není všechno. Zmohli jsme se i na podvýbory!

- Podvýbor pro dopravu,- Podvýbor pro energetiku,- Podvýbor pro ICT, telekomunikace a digitální ekonomiku,- Podvýbor pro letectví a vesmírný program,- Podvýbor pro ochranu spotřebitele,- Podvýbor pro podnikatelské prostředí,- Podvýbor pro vědu, výzkum a inovace,- Podvýbor pro kontrolu hospodaření veřejného sektoru,- Podvýbor pro přípravu návrhů na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání,- Podvýbor pro ochranu práv osob omezených na svobodě,- Podvýbor pro svobodu slova a média,- Podvýbor pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy,- Podvýbor p ro daně, cla a loterie,- Podvýbor pro financování územních samospráv a využívání prostředků Evropské unie,- Finanční podvýbor,- Podvýbor pro digitalizaci justice a e-Sbírku,- Podvýbor pro justici a soudní samosprávu,- Podvýbor pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení,- Podvýbor pro Hasičský záchranný sbor České republiky,- Podvýbor pro Policii České republiky, obecní policii a soukromé bezpečnostní služby,- Podvýbor pro vězeňství ,- Podvýbor pro zdravotnické záchranné služby,- Podvýbor pro evropské fondy a přeshraniční spolupráci,- Podvýbor pro migraci a azylovou politiku,- Podvýbor pro akvizice Ministerstva obrany, obchod s vojenským materiálem a inovace AČR,- Podvýbor pro obrannou, kybernetickou a bezpečnostní politiku a strategické koncepce ČR,- Podvýbor pro válečné veterány,- Podvýbor pro informační technologie a dávkové systémy,- Podvýbor pro sociálně zdravotní pomezí,- Podvýbor pro sociální služby a osoby zdravotně postižené,- Podvýbor pro heraldiku a vexilologii,- Podvýbor pro kulturu,- Podvýbor pro mládež a volnočasové aktivity,- Podvýbor pro náhradní výchovnou péči,- Podvýbor pro regionální školství,- Podvýbor pro sport,- Podvýbor pro vědu a vysoké školy,- Podvýbor pro bytovou politiku,- Podvýbor pro cestovní ruch,- Podvýbor pro e–Government,- Podvýbor pro veřejnou správu,- Podvýbor pro ekonomiku ve zdravotnictví, zdravotní pojištění a přímo řízené organizace,- Podvýbor pro elektronizaci ve zdravotnictví,- Podvýbor pro implementaci nových léčebných a vyšetřovacích postupů do praxe, propojení vědy a praxe,- Podvýbor pro lékovou politiku, racionální využití farmakoterapie a přístrojové techniky,- Podvýbor pro preventivní programy, přednemocniční zdravotní péči a práva pacientů,- Podvýbor pro vzdělávání ve zdravotnictví, včetně nelékařských pracovníků,- Podvýbor pro financování péče o životní prostředí,- Podvýbor pro ochranu přírody a krajiny,- Podvýbor pro technickou ochranu životního prostředí,- Podvýbor pro udržitelný rozvoj,- Podvýbor pro rozvojovou spolupráci,- Podvýbor pro styky s krajany,- Podvýbor pro vnější ekonomické vztahy,- Podvýbor pro lesní hospodářství,- Podvýbor pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství,- Podvýbor pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu,- Podvýbor pro rozvoj venkova, a- Podvýbor pro vodní hospodářství.

Počítám-li dobře, celkem 95 komisí, delegací, výborů a podvýborů. Každý či každá by měl či měla mít předsedu a místopředsedu. Obsazuje se tedy minimálně 190 pozic. A komise, delegace, výbory a podvýbory potřebují ale samozřejmě také členy ! (a také i finance). Počítejte sami - co to je netáhel ... a pak, že důchodci jsou netáhla ...

Připomíná to umírající starý Řím. Tam se taky množili úřednici jako krysy a ten kdo poctivě pracoval byl jen pro smích. Zdá se, že se u nás vyplatí dělat všechno možné, jen ne poctivě něco vyrábět.

Mimochodem těch, co umí něco vypěstovat, sklidit či vyrobit už je jen 800 tisíc. Což je 8 % obyvatelstva ČR. Co myslíš, není to tristní? Je tedy asi třeba mnohonásobně zvětšit počet poslanců, protože na to množství práce jich je asi žalostně málo!

https://www.facebook.com/lorencova.jana/posts/2401600729854183

***

P.S,

Co to vypovídá o nás a naší zemi, když bez jakéhokoliv odporu zdravého rozumu toto připustíme? Toho všeho si byl vědom Tomáš Baťa, který řešil a vyřešil problémy už před 90 lety. Stejně tak by je vyřešil i dnes. Jeho hlava měla tisíce mozků a vyřešila by i dnešní Parlament k ničemu. Podrobně si o tom můžete přečíst v jeho nově vydané knize „Úvahy a projevy Tomáše Bati“. Je jen dobře, že premiér Babiš je stoupencem Baťovi práce a filosofie. Proto se stal úhlavním nepřítelem všech lenochů, zbohatlíků a neschopných. Zná dokonale zkorumpovaný mocenský sytém, nedá se koupit a ohrožuje toto zemi ničící zkorumpované společenství stále více. Ti, kdo jdou proti němu, odhalují kdo ve skutečnosti jsou a čemu slouží. Bohužel tomuto mediálnímu, dezinformačnímu, manipulativnímu tlaku, podléhají i slušní lidé. Věřme, že i ti se brzy probudí – nejpozději při dalších volbách!

 

Jan Šinágl, 27.12.2018   

* * *

Sněmovna 23.11.2018, premiér Babiš: „Jsem nezkorumpovatelný!“ ...

Víte, jaký vánoční dárek mám nejradši?

Hospodář

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)