Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rada CT 90119Rozhodujícím hlasem  předsedy Rady ČT Jana Bednáře, mi bylo uděleno slovo v poměru hlasů  8:7. Mohl jsem tak  moci promluvit 3 min. Rada CT verejnost 090119

Na Facebooku jsem vyzval kritiky ČT, aby přišli a řekli svůj názor přímo Radě ČT a jejímu přítomnému vedení. Na místech pro veřejnost jsem byl jediným, dle očakávání (později přišel pan Mrzílek, který předčasně odešel s tím, že napíše dopis gen. řed. ČT). Všem přítomným radním, včetně gen. řed. ČT Petra Dvořáka a ředitele korporátních vztahů a komunikace Víta Koláře, jsem předal kopii mého dopisu gen. řed. ČT, ze dne 2.1.2019. Zvukový záznam mého vystoupení si můžete poslechnout ZDE.

Během odpoledne se hovořilo několikrát i o svobodě slova, kterou máme. Nebyl prostor, abych radním připomněl, že mně aktuálně hrozí ztráta veškerého majetku jako cena za svobodu slova, projevu a práva veřejnosti na informace. Ani na Radě ČT není samozřejmostí (za předsedy Milana Uhdeho jsem mohl  hovořit jak jsem chtěl dlouho a bez hlasování). Na zasedání Rady zřejmě chodím jako jediný, byť nepravidelně. Poprvé neměli v recepci ani potřebnou listinu pro zástupce tisku a veřejnosti. Ta i kdyby se zajímala, tak informaci o Radě ČT na hlavní stránce webu ČT už nenajde (nahradila ji Divácká rada, která zasedá 2x ročně – neveřejně?)

Nedivím se, že pan Mrzílek odešel. Poslouchat radní, kde jsou všichni v podstatě všichni ve shodě s vedením ČT, je dost nezáživné. Pokud zazní kritika, tak velmi opatrná, až omluvná. Pár dobrých radních se jistě najde, ale takový, který by se odvážil tvrdé, konstruktivní kritiky, těžko. Někteří radní budili dojem, jakoby přišli hlavně kvůli bohatému bufetu…  

ZDE je zápis ze zasedání Rady ČT a zvukový záznam (od 1:54:00 hod. J.Š.)

Několik citátů, které zazněly během odpoledne:

„Obsahovou stránkou se ČT více přibližuje divákovi.“ Místopředseda Rady ČT  Tomáš Samek

„Konkurenční TV nenabízejí kvalitu ČT.“ Předseda Rady ČT Jan Bednář

„Vánoční vysílání bylo nejúspěšnější za posledních 30 let.“  Gen. řed. ČT Petr Dvořák

Chtěl jsem oslovit osobně i gen. řed. ČT (byl neustále v obležení radních). ZDE je zvukový záznam jeho vystoupení, včetně diskuse o jeho pohledu na kvalitu ČT (spíše technickém, než obsahovém). Diváci zapínají TV s očekáváním, které není naplněno. Počet zapnutých TV neznamená automaticky sledovanost a souhlas s vysílaným programem. Žaloba na ředitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa nebyla ještě podána, připravují se podklady.

Setkal jsem se s gen. řed. ČT zcela náhodně v budově recepce ČT při odchodu a mohl s ním  krátce, nerušeně hovořit. Někdy je těžké věřit na náhody…  

Dodatek k mému vystoupení: Ministr zdravotnictví Vojtěch Adam není proti, ale máme prý přesvědčit odbornou veřejnost. To nepůjde bez médií, protože lékaři ze současného stavu finančně velmi profitují, navíc by mnozí vypadali jako hlupáci, kdy roky tuto metodu neuznávají.

Ministr zdravotnictví by měl najít odvahu a zločinný zákaz svého předchůdce ministra Bohumila Fišera – zákaz používání metody devitalizace – zrušit.

Zvěrolékaři vyzkoušenou a osvědčenou metodu používají s úspěchem. Zvířata tuto možnost mají – na lidech je tak v ČR prováděna nepřímá euthanasie. Smrtelně nemocnému člověku je odepřena reálná naděje na plné uzdravení. Lékaři a pacientovi mezinárodní smlouvy operace umožňují, ale mají oprávněný strach, že budou v ČR potrestání. Finanční a mocenská síla farma-průmyslu se dobrovolně nevzdá miliardových zisků, byť to stálo už miliony zbytečně ztracených lidských životů po celém světě.  Levné, alternativní způsoby léčby se budou stále více prosazovat, protože je současný trend trvale neufinancovatelný.

Kdysi jsem navštívil avizovanou tiskovou konferenci ČLK (nekonala se a nebylo oznámeno její zrušení). Oslovil jsem přítomné vedení ve věci metody MUDr. Karla Fortýna. Byl jsem zděšen, jak ctihodné vedení nejvyšší lékařské komory ČR reagovalo. Začalo používat slovník hospody, včetně „rektálního“ výraziva. Jen další důkaz o „nebezpečnosti“ této metody, ohrožující nemravné zisky a vlivné pozice.

Věřím, že rok 30.výročí sametové revoluce to změní a dojde i k potřebné změně ve společnosti – i za pomoci veřejnoprávní ČT. Třeba i podporou prosazení léčby rakoviny metodou MUDr. Karla Fortýna, kterou jsem připomněl ve svém vystoupení.

Kvalita odvedené práce je daná vždy kvalitou a osobní odpovědností každého z nás, ať je to dělník, učitel, umělec, vědec,  podnikatel, politik, či ředitel.

Děkuji radnímu J.M.Kašparů ČT za citát: „Největší odvahou ve společnosti je hájit toho malého.“ V tomto směru zatím moc odvahy v naši společnosti nenalézáme – věřme, že nalézat budeme!

 

Jan Šinágl, 10.1.2019

* * *

Praha se v dubnu stala na čtyři dny světovým hlavním městem imunoterapie, ale mediálně utajeným...?!

Kdy konečně začne medicína používat osvědčenou léčbu rakoviny metodou MUDr. Karla Fortýna a zbytečně přestanou umírat lidé?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.32 (25 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #1 Jan Šinagl 2019-01-11 10:48
Jakmile by se ukázala léčebná metoda MUDr. Fortýna jako působivá
uzdravující, zhroutila by se celá plejáda organizací, dostávající po léta
granty. Připomíná to vynálezce Teslu jehož vynálezy, uskutečnili-li by se,
část světového průmyslu by se zhroutila.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)