Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN PK Jandak 270419Vlevo LN 27.4.2019 – a to byl Vítězslav Jandák ministrem kultury!

* * *

Ukázka z dvoustránkového rozhovoru Petra Placáka s hudebním publicistou Jiřím Černým („Jiří Černý, redaktor periodického  tisku“, BYBYLON, 8.4.2019)

P.P. Anglická královna se k ničemu prakticky nevyjadřuje, panuje svoji existencí a jen tím drží britskou společnost pohromadě. Tady ti zdejší hradní pitomci se vyjadřují úplně ke všemu, a navíc rozdělují společnost záměrně.

J.Č. Pokud je o reprezentaci našeho státu, tak já – protože jí vidím až do žaludku a vím, že Zeman by byl nešťastný jak šafářův dvoreček, kdyby se o něm dva dny nepsalo – tak se snažím o něm vůbec nemluvit. Nepsat. Nerad prorokuju, ale jednou se budou naši potomci strašně divit, jak mohl být někdo takový svobodně zvolen prezidentem.

P.P. Jak si pamatujete Zemana z Občanského fóra?

J.Č. No jednou, nebylo to ještě vyhraný, v laterně magice, kde nalezlo Občanské fórum útočiště, jednalo se od rána do noci, všichni už byli unaveni, a ten tamní divadelní soubor se rozhodl, že nám večer udělají takový improvizovaný představení, pro nás, což bylo od nich hezký gesto. Všichni to samozřejmě sledovali, jen Zeman stál zády k účinkujícím a vykládal tam nahlas něco s tím svým humorem, který všichni známe, nějakým dámám, který se chichotaly. Já si tehdy říkal, ten člověk je nevychovanej, od maminky neví, že se během představení nemluví. Pak jsem něco podobného s ním zažil ještě mnohokrát a vím, že Zeman je schopný lhát kdykoliv a kohokoliv pomluvit a když se navíc pokusí o nějaký fór, tak z toho vyjde něco příšerného. Před volbami byl na plakátech sociální demokracie spolu s Buzkovou, načež se mu znelíbila, pustil ji úplně k ledu, a když se ho na to ptali novináři, řekl: “V důležitém zápase se nechávají maskoti na lavici náhradníků.“ No to je vůči dámě opravdu…

Říkal jsem si, kdyby žil můj dědeček, který mě vychovával, a zjistil by, že se vůbec bavím s tím Zemanem, tak by mi řekl něco velice ostrého, protože člověk, který si neváží žen, neváží si politických konkurentů a neváží si ani nejbližších spolupracovníků… Tak koho si váží? Sebe sama.

P.P.A neváží si ani těch „dolních deseti miliónů“ na které se cynicky odvolává, ač jimi opovrhuje.

J.Č. On nenávidí český novináře, jak on říká, je to póvl a hnůj, a pokud se mu nás – protože se samozřejmě za novináře považuju a jsem šťastnej, že jsem se k tomu povolání mohl dostat – povedlo jako cech urazit, tak to bylo tehdy, když Petra Žantovského na Hradě vyznamenal medailí za zásluhy prvního stupně, přičemž prohlásil, že to je nonkonformní novinář. V dějinách moderní české žurnalistiky neexistuje konformnější novinář, než je Petr Žantovský. Zeman to samozřejmě ví a řekl si, že nám všem vyrazí dech. A to se mu teda, aspoň pokud jde o mě, podařilo.

* * *

P.S.

LN Hala Slobodnik 180419Vlevo vzpomínka na Martina Slobodníka (LN 18.4.2019). Zeman sobě ostudu nedělá, protože tento pojem nezná. Dělá ji nám doma a naší zemi i v zahraničí, tedy těm, co mají dobré vychování. Připomínám návštěvu presidenta Rakouska Heinze Fischera v Lánech v roce 2016, kdy na památku návštěvy svého předchůdce Michaela Heinische v roce 1921, byla odhalena na nádraží ve Stochově pamětní deska – pouze v české řeči! Stojí za připomenutí můj tehdejší článek (zajel jsem do Stochova, když média mlčela) a jaké podivné stvoření, našim přičiněním, obývá dávné sídlo českých králů.

Vidíte nějaký rozdíl v „osídlení“ klášterů a šlechtických sídel po roce 1948 komunisty a dnešní „hospodskou cháskou“ Pražského hradu?! Ne nadarmo má Zeman za svého mluvčího Ovčáčka, bývalého redaktora komunistických Haló novin.

Hraběnka Thamar Kinsky by s Jiřím Černým i se  mnou jistě souhlasila, byť by se jistě vyjádřila mnohem noblesněji, jak jí velí tradice slavného českého šlechtického rodu…

Kupodivu nikomu nevadí, že otec „největšího Čecha“ Karla IV., byl německý Francouz, zato rakouská manželka Karla Schwarzenberga už Čechům vadila a jen díky ní a nezákonnému inzerátu v deníku BLESK před volbou presidenta se jím stal Zeman…

Mimochodem v „hradním“ životopise Miloše Zemana se o životopise jeho rodičů mnoho nedozvíte, pouze - Narozen 28. září 1944 v Kolíně, otec poštovní úředník, matka učitelka. Rodiče se krátce po jeho narození rozvedli, takže vyrůstal pouze s matkou. - Z dobrého zdroje mám informace, že jeho maminka prý byla pěkná „drbna“. Potom nepřekvapuje, že k šíření drbů sdědil její syn geneticky a výchovou určité předpoklady – viz např. kauza Peroutka. Nepřekvapuje ani to, že ve svém životopise nezmiňuje své dvě děti – Kateřinu Zemanovou ze současného manželství a Davida Zemana z prvního manželství, který je lékařem v Ostravě. Kateřina byla zachycena na jedné akci pornografických herců. Následovalo její postupné mediální zmizení a nástup nového tiskového mluvčího Ovčáčka. Syn David zřejmě nechce mít se svým otcem nic společného. Zřejmě zdědil více po své matce, také veřejnosti utajované. Při vší úctě k úřadu presidenta, máme v jeho čele inteligentního plebejce, jako skutečného „reprezentanta“ politických poměrů, mravního a morálního stavu naší společnosti.

 

Jan Šinágl, 23.4.2019

* * *   

Vystěhujte se, nařídili obyvatelům ruského domu v Praze. Nájemníci žádají o pomoc Zemana

Prezident Zeman v Rakousku jako slon v porcelánu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #2 Jan Šinagl 2019-05-10 18:03
Každý máme volbu. Jenom hlupák nemění názory a mění zásady.
+4 #1 Stupka 2019-05-05 18:40
Pane Šinágle,Zeman byl zvolen jenom díky Vašemu favoritovi, panu Babišovi.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)