Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dne 13.5.2019 byl v Paralelní polis v Praze-Holešovicích promítán od 18:00 hod. otřesný kanadský dokumentární snímek z roku 2014 "Člověk na prodej". Diskusi moderoval Jakub Šmíd, novinář, dlouholetý editor revue Welcome to the Heart of Europe, o lidských právech v Číně psal pro časopis Týden, MF Dnes a další média. Zúčastnil se i Daniel Herman, bývalý ministr kultury, který se dlouhodobě zabývá otázkou lidských práv. Ve věci bylo vydáno Usnesení Senátu ze dne 20.3.2019. Původně bylo ještě mírnější. Na nátlak senátora Marka Hilšera a dalších bylo usnesení upraveno, nicméně zmínku o odebírání lidských orgánů zaživa neobsahuje. Petici podepsalo bezmála 40.000 lidí, mezi nimi i premiér Andrej Babiš se svoji chotí jako jedni z mála veřejně známých politiků. Podklady obdržel na vyžádání i prezident Zeman od tehdejšího ministra kultury Daniela Hermana. Po promítnutí dokumentu následovala zajímavá diskuse, kde jsem měl možnost několikrát vystoupit. Zazněly v ní i velmi zajímavé informace (můj první vstup od 19:25 min.).   

 

Senát 19.11.2018: Veřejné slyšení k petici o genocidě Hnutí Falung Gong

FG Clovek na prodej debata 130519Další promítání dokumentu chystá senátor Marek Hilšer. Bohužel na internetu není celý dokument dostupný. ČT dokument odvysílala celkem 4x: 16.10.2016 od 23:35 hod., 18.10.2016 od 0:00 hod., 18.11.2019 od 23:20 hod.,  a 20.11.2018 od 00:30 hod. Plán veřejnoprávní služby byl splněn, ale moc nepopudit vysíláním v hlavních vysílacích časech…  

Z výpovědí lékařů, policistů a uprchlíků z Číny mrazí. Popis policisty jak jsou odnímáni mladé ženě její orgány zaživa, kdy byla předtím brutálně mlčena, zůstává dlouho v paměti diváka. Zdraví, především mladí, nevinní lidé jsou roky zavřeni, pravidelně odebíraná krev a dle potřeby obratem vražděni na objednávku nemocnic, aby mohl být zachráněn život jiného člověka a naplněna bezedná pokladna komunistické strany Číny. Čína udává oficiálně 10.000 poprav vězňů ročně. Transplantací byly provedeny řádově stovky tisíc za poslední roky. Přesto politici navštěvují Čínu a hovoří pouze o obchodě. Ano, Čína obchoduje se vším – i s lidskými orgány. To o povaze a cílech tohoto nelidského režimu vypovídá podstatné. Mimochodem světoznámá výstava Human Body byla i v Praze. Návštěvníci nevěděli, že se dívají na těla popravených, mladých, nevinných a zcela zdravých lidí.

FG Clovek na prodej skupina 130519Umí si někdo normální představit, že by politici, podnikatelé, sportovci a turisté jezdili v době kouřících krematorií nacistických koncentračních táborů do fašistického Německa, kde by se podepisovali obchodní smlouvy a spolupráce v jiných oblastech?! Ti všichni by měli tento dokument shlédnout. Mravní odpovědnosti je nikdo nezbaví, ani je neomlouvá, pokud by nevěděli. Problém Číny je mravním problémem dnešního světa. Nebude-li řešen, bude nás řešit Čína a může nás porazit bez jediného výstřelu!    

ANOTACE

Po stopách ilegálního obchodu s lidskými orgány v Číně… Jak je možné, že země, která do roku 2010 neměla vlastní systém dárců, se stala místem, kam všichni jezdili za transplantacemi orgánů, které nikde jinde nebyly k dispozici? Mnoho let Čínská republika tvrdila, že tyto orgány pocházejí od popravených vězňů. Když ale odborníci porovnali počet provedených transplantací s počtem popravených, objevili obrovské nesrovnalosti. Přesto Čína zůstávala jediným místem na světě, kde jste mohli absolvovat transplantaci srdce nebo plic už po týdnu od objednání. Odkud všechny tyto transplantáty pocházely? Několikrát oceněný dokument ukazuje, že většina rychle dodaných orgánů pocházela od lidí z hnutí praktikujících Falun Gong (alternativní přístup ke světu, lidem, životu a vlastnímu tělu) zabitých na objednávku. Hovořili s lékaři, kteří byli nuceni odebírat orgány od živých politických vězňů, stejně jako s bývalými vězni, kteří si pamatují na neustálé opakované vyšetřování krve. Vyptávali se rovněž zaměstnanců nemocnic, kteří udávali, že nemají žádný problém získat „živé” dárce. Výsledkem jsou překvapivá zjištění o obchodování s lidmi a jejich orgány v Číně.

 

Jan Šinágl, 16.5.2019

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2019-05-20 21:49
Dříve se psalo: OBYČEJNÝ NACISMUS. Míněny koncentráky, splynování. Dnes je to celá desetiletí OBYČEJNÝ KOMUNISMUS. Míněno vraždění a získávání orgánů na prodej. A také, u komunismu nemožné, aby se někdo vyjadřoval nebo sebemírumilovně ji konal jiným způsobem nežli si to totalita přeje. Takže pane prezidente Vám se to nestane. Máte už staré orgány a navíc "vyhovující" názory. Jinak řečeno. Proč byste nemohli obchodovat s komunistickou Čínou, jako Stalin obchodoval s nacistickým Německem.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)