Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis VN crime 210519Barmská nositelka Nobelovy ceny Do Aun Schan Su Ťij přiletí začátkem června na návštěvu České republiky na pozvání premiéra Andreje Babiše - Když se Babiš zlobí a čínský velvyslanec si z toho stále nic nedělá – Hlavně že se demonstruje „anglicky“, aby se to jó dozvěděl celý svět – naši hloupost, naštěstí menšiny!

Andrej Babiš: „Lidé demonstrují proti něčemu, co jsme vícekrát vyvrátili, a taky vůči spekulacím.“ – „Potřebujeme mít pocit, že Evropská komise měří každému stejným metrem bez ohledu na to, o jak velký členský stát jde.“ 

Poslední demonstrace se konala už jen v Praze. Už chyběly jen transparenty s poděkováním české justici za osvobození Rittiga! Nerozpuštěné demonstrace jsou znakem fungující demokracie, byť ve vyspělé demokracii se demonstruje jinak než primitivními transparenty, plakáty s emotivními řečníky, které mají ke zdravému rozumu hodně daleko. Samozřejmě, že se připojili neschopní politici z opozice, kteří umí jen kritizovat. Premiér odpověděl naprosto správně na pozvání na demonstraci ve smyslu – Založte si politickou stranu a získejte si důvěru voličů. Jménem cca 50.000 demonstrantů vyzývat někoho k odchodu, když Hnutí ANO vyhrálo volby mnohasettisíci hlasy voličů je ukázkou nevyspělosti demonstrujících, resp. jejich snadné manipulovatelnosti, byť jistě demonstrující v dobré víře. Emoce a nenávist vždy vypínají zdravý rozum.

 

Andrej Babiš: Korupce překročila únosnou mez

 

Mimochodem ředitele ROP Střední Čechy jsem žádal o zaslání všech schválených dotací s Čapím hnízdem – kdo všechno podepsal a kolik milionů na ostatní „Čapí hnízda“ bylo vyplaceno? Odmítl. Škoda, obávám se, že ne všechny projekty slouží veřejnosti tak jako Čapí hnízdo. Vydejte se na jeho prohlídku s Andrejem Babišem.

Hnutí ANO už má spojence, aby nikým nevolená Evropská komise byla pouze úřednický aparát. EU potřebujeme jako efektivní, funkční organizaci, ne stalé více těžkopádný byrokratický aparát. Je třeba také snížit počet nesmyslných zákonů, které ve skutečnosti, ve velké většině, nic neřeší. Vytvářejí jen statisíce nových pracovních míst bez přidané hodnoty v podstatě k ničemu. Potrestat pořádně jednu velkou lumpárnu vydá za tisíce nekontrolovatelných zákonů, předpisů a nařízení.

 

Jan Šinágl, 25.5.2019

* * *  

Babiš navrhne odvolání Staňka, pokud prezident jeho demisi nepřijme

Premiér Andrej Babiš z hnutí ANO navhrne odvolání ministra kultury Antonína Staňka z ČSSD v případě, že prezident Miloš Zeman nepřijme jeho demisi. Babiš to řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz. Zároveň ale dodal, že na vzájemnou spolupráci se Staňkem si nemůže stěžovat, ale nehodlá posuzovat, zda je dobrý ministr. Vyřešit si tuto věc musí sociální demokracie. Staňek skončil na žádost předsedy ČSSD Jana Hamáčka poté, co odvolal šéfa Národní galerie Jiřího Fajta a ředitele Muzea umění v Olomouci Michala Soukupa. To kritizovali umělci i odborníci z kulturní sféry, kteří proti Staňkovi sepsali petici. Prezident podle ústavních právníků nemusí povinně odvolat ministra, který podá prostřednictvím předsedy vlády demisi, musel by ho ale odvolat v případě, že takový návrh předloží přímo premiér. ČRo, 22.5.2019

* * *

HN: Babiš chce výdaje na předsednictví EU snížit na polovinu

Výdaje na české předsednictví Evropské unie v druhé polovině roku 2022 jsou podle současného návrhu vyčísleny na 2,7 miliardy korun. Premiér Andrej Babiš (ANO) je považuje dál za neúměrně vysoké a chce je snížit zhruba na polovinu. V rozhovoru pro Hospodářské noviny (HN) jasně neodpověděl na otázku, zda jeho vláda znovu navrhne do Evropské komise současnou komisařku Věru Jourovou. Klíčová podle něj není osoba komisaře, ale oblast, kterou bude mít český zástupce na starosti. "To není o paní Jourové. To je o tom portfoliu v komisi. Určitě budeme chtít, abychom v příští komisi měli jiné, důležitější portfolio. Například by to mohl být vnitřní trh," řekl Babiš. Jourová, někdejší ministryně pro místní rozvoj a poslankyně ANO, v současném týmu Jeana-Claudea Junckera odpovídá za oblast spravedlnosti, ochranu spotřebitele a rovné příležitosti mužů a žen. Funkční období stávající komise končí letos na konci října, Jourová by ráda pokračovala i v té následující, upozornila ale, že nominovat ji případně bude muset celá česká vláda. ČRo, 20.5.2019

* * *

Ing. arch. Marek Říčař - vězeň svědomí, byl dnes propuštěn na svobodu!

P.S.

Nemyslím si, že Věra Jourová bude opětovně navržena na eurokomisařku.  J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)