Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN KO P 010819Karel Oliva (LN 1.8.2019) viz „P“ vlevo, to vystihl poslední větou: „To by se z toho Příznivec Pravice P…“

Neustálé napadání premiéra Babiše už dostává až dětinské rozměry. Při obrovském pracovním nasazení jeho převažující klid, ovládání se, racionální argumentace a odrážení slovních útoků s nadhledem, jsou hodny obdivu. Toto umění ovládá z pravice snad jen Karel Schwarzenberg. Naposledy se předvedly v napadání premiéra  SEZNAM a Hlídací pes. Úroveň české mediální scény je žalostná. O důvodném trestním oznámení na ombudsmanku Annu Šabatovou média mlčí, stejně tak o největším miliardovém daňovém podvodu s pohonnými hmotami, 300 milionů ze zmanipulované dražby budovy Národního divadla také média nezajímá…  

Alexandr Mitrofanov v článku Politici nosí masku, novinář ji odhaluje má pravdu v názvu - i on ale mlčí. Teoretizovat, mudrovat ano, ale konkrétně riskovat potíže, popudit mocné a ohrozit své dobré bydlo si netroufne, jako všichni veřejně viditelní „nezávislí“ novináři. Oceňovat bývalé premiéry zkorumpovaného Grosse (např. privatizace Eurotelu), či Sobotku (našetřil si na byt z poslaneckých náhrad) jistě ocení i „deep state“…

Země má tolik problémů, ale zřejmě všechny způsobil jen Babiš a jeho odstraněním budeme Švýcarskem Evropy, myslel by jeden… Připomínám vyjádření Miloše Zemana ze dne 12.7.1998, které svým dnešním chováním zcela popírá, aneb časy se mění a s nimi i zásady…

 

Kdyby byl premiér Babiš slabý, nevadil by

Docela by mne zajímala statistika všech článků o Babišovi po jeho vstupu do politiky a porovnání pozitivních s negativními. Skóre ve prospěch těch druhých by bylo jistě drtivé. Kdyby veřejnost tušila jak závažné problémy média záměrně zamlčují a které se premiér snaží řešit i přes neustálé „házení klacků pod nohy“. Nebylo by potom třeba žádného Milionu chvilek pro demokracii a získal by podporu i bez demonstrací ještě větší. Pravice k pravici nemůže mít dnes více daleko – korupčníci, populisté, dělající vše pro udržení svých míst a udržení ničím nezaslouženého blahobytu. V ničem se chováním od komunistických papalášů neliší (jsou také ve většině jejich pohrobky). Také se jinak uživit neumí při vší úctě k pár výjimkám. Bude podzim a 30.výročí Listopadu 89 další nevyužitou šancí?

Kdosi moudrý řekl: „Vše musí nejprve pořádně vyhnít“. Ta hniloba už začíná silné páchnout napříč celou zemí ač se média snaží vážnost situace stále zamlčovat. Věčně to nebude!

Před 30 lety můj otec řekl: „Jak to chtějí udělat, když nemají lidi?“ Měl pravdu a řekl by to jistě i dnes. Objeví se jich v roce 30.výročí Listopadu 89 více?

 

Jan Šinágl, 2.8.2019  

* * *

Ministerstvo spravedlnosti chce připravit etický kodex pro soudce. Ti to kritizují

Ministerstvo spravedlnosti chce připravit pro soudce jednotný etický kodex. Resort chystá vznik pracovní skupiny, která popíše možný střet zájmů nebo přijímání darů. Vedle pracovního se má kodex týkat i soukromého života soudců. Předsedové krajských a vyšších soudů a také Unie soudců jsou ale proti - nechtějí, aby do profesního kodexu zasahovalo ministerstvo. Ministerstvo spravedlnosti vyzvalo soudce, aby si do pracovní skupiny nominovali svého zástupce. Soudci ale chtějí vlastní pracovní skupinu. Podle Soudcovské unie musí vyřešit třeba otázku, co by hrozilo soudcům, kteří by etický kodex porušili.

To, že v Česku není jednotný etický kodex soudců, kritizuje protikorupční skupina Rady Evropy GRECO. V březnu řekla, že Česká republika nedokázala uvést do praxe žádné ze 14ti protikorupčních opatření v boji s uplácením v politice a justici. ČRo, 1.8.2019

* * *

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #2 Jan Šinagl 2019-08-03 07:57
Kvalitu politiky určuje kvalita společnosti. Pasivnost společnosti je znakem její nekvality. Proto získávají snadno více moci jednotlivci a různé skupiny v pozadí. Společnost mylně doufá, že její přání odpracují za ni.
-5 #1 Jan Šinagl 2019-08-03 07:50
Protože politické strany začínají ztrácet lidi a lidé k volbám příliš nechodí, je vidět, že stranám nevěří. Proto cokoli co se týká občanské společnosti, třeba milion chvilek pro demokracii, ukazuje nezájem pro politické strany a veřejnost po mnoha desetiletích si začíná uvědomovat, že politické strany ať volené hojně či ne, nesplňují požadavky občanů.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)