Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Musil HB 1 210819

Naše armáda za 100 let své existence nikdy nebojovala a bez odporu odevzdala zbraně nacistickým okupantům. Vojáci, kteří chtěli bojovat odcházeli do jiných armád. K největšímu nasazení za dobu své existence se armáda  „vzmohla“ 21. srpna 1969 – proti vlastním občanům! Žádný velitel z řad armády a Lidových milic nebyl dodnes za zločiny proti lidskosti potrestán!

* * *

Plukovník v.v. Josef Musil v Havlíčkové Brodě dne 21.8.2019 postával většinou osamocen... Mezinárodní sbírka vzpomínek pamětníků důležitých historických událostí 20. století  Paměť národa s ním na místě natáčela dvě hodiny rozhovor na video. V prohlášení plk. Musila nazvaném PAMĚŤ NÁRODA ze dne 15.srpna 2019 připomněl, co zapomínáme a co by nemělo být nikdy zapomenuto! V podstatě sám v 78 letech uspořádal 13x výstavy o zločinechMusil HB 2 210819 komunismu s vernisážemi v českých městech i ve Sněmovně, v Senátu a na Teologické fakultě UK v Praze. Největší výstava o zločinech komunismu bude na XXVII. Muklovské pouti na sv. Hostýně dne 7.9.2019. Je stále doplňovaná. Na výstavách byla zveřejněna fakta veřejnosti dosud neznámá. Vykonal a vykonává práci za státní instituce a média, které selhaly a podstatné stále zamlčují. Zasloužil by si vyznamenání ke dni 28.října. Od slušných občanů České republiky a všech obětí komunismu vyznamenání už obdržel - o to má větší cenu! 

(Bohužel se mi nepodařilo zjistit přesné datum vystoupení). Dobrý řečník, nicméně doporučuji porovnat jeho tehdejší názory s dnešními. „Jenom hlupák nemění názory“, jak sám kdysi řekl. S dodržováním morálních a mravních zásad si dnešní prezident České republiky nedělal nikdy těžkou hlavu, ať už se jednalo o komunisty, nebo upřednostňování svých osobních zájmů, nebo mocenských cílů na úkor země.

Připomeňme si, v dnešní den 51.výročí okupace z roku 1968 a 50.výročí masakrů a vraždění občanů  Lidovými milicemi (vojáci ostré náboje nedostali, LM ano, policie se ovládla), že jsme nedokázali postavit za celou tu dobu památník či pomník všem statisícům obětí okupace (zastřelení, těžce zranění, vyhození z práce, škol, univerzit, odešlých do emigrace či exilu – viz otřesná čísla níže). Viníci nebyli potrestání, mnozí žijí mezi námi - a komunisty máme v Parlamentu! To je ta nejhorší možná morální a mravní vizitka naší země a ostuda nás všech. Pokud na více nemáme, připravme se na horší časy, které nám ty minulé budou připomínat stále více, budeme-li se chovat stále tak zbaběle. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Pokud nám stačí jen „konzumní“, ztratíme i tu. Naříkat jsme uměli vždy. Za naši svobodu nebudou věčně bojovat a umírat jiní, při vší úctě k našim vojákům, kteří museli odejít z rodné země, aby mohli bojovat. Už první německý velvyslanec po vzniku ČSR Walter Koch prohlásil: "Největší hybnou silou této země je strach." Následné dějiny mu daly za pravdu. Strach je vždy spojencem zla, které o to snadněji vítězí. Svobodu si zaslouží jen stateční, kteří o ni usilují každý den - se všemi riziky a oběťmi. Proto je tak cenná a opouští země, kteří si ji jen přejí aniž by pro její získání a zachování byly ochotny patřičně konat. Obyvatelé Hong-Kongu její cenu znají!

 

Střet zájmů prezidenta Zemana nemůže být větší!

TK Jince 20.4.2016: Zeman versus Šinágl

Bohemia, Czechia, Česko? Mohli jsme svět konečně naučit, jak se jmenujeme. Ale my jsme řekli: Ne

 Ostravu probudila něžná revoluce

Jan Šinágl, 21.8.2019

* * *

- Popraveno                                                                    238 osob

- Za politické delikty odsouzeno                                  147 000 osob

- V táborech nucené práce /TNP/

   a v koncentračních táborech vězněno                       186 000 osob

- V pomocných technických praporech /PTP/                118 000 osob

- Při pokusech o přechod hranic a útěku z věznic

  a koncentračních táborů zastřeleno                         350 – 400 osob

- Ve věznicích a táborech násilně přišlo o život                15 726 osob

- Z vysokých škol se zákazem studia vyloučeno přes          7 000 osob

- Emigrace po únoru 1949                                          400 000 osob

- Emigrace po srpnu 1968                                          450 000 osob

- Persekuce rodin politických vězňů

   a odpůrců komunistického režimu                             nelze vyčíslit                         

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2019-08-31 09:42
Ve článku Češi proti Čechům v posledním čísle časopisu Týden autor zde popisuje jednu nejtrapnější episodu našich dějin, kdy jsme vraždili naše lidi pro zájmy cizích okupantů. V osudný den jsem se schovával s hloučkem stejně vystrašených občanů v chodbě brněnské tržnice a kolem svištěly kulky z automatů milicionářské soldatesky - v tu dobu padl občan mrtev na blízké Orlí ulici. Mezi námi panoval strach s bezmocí, která byla nápadná zvlášť u stojícího vojína presenční služby, ozbrojeného sice puškou, ale z jeho úst neustále zazníval příval zlostného láteření mísený s bezmocným vzlykáním: proč nám jen nedali do těch flint náboje! Kolem nás
se ze všech stran sjížděla uzavřená vozidla a sbírala do nich občany bez rozdílného věku. Bylo tragické pozorovat organizované militantní jednotky, které posléze nabyly nad vyděšenou masou demonstrantů převahu. Moc a síla vytlačila nakonec demokratickou vzpouru.

Jan Radvanský

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)