Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Benesova CP nechapu CZK 040919

Stanovisko Unie advokátů, z.s. k tiskové zprávě Městského státního zastupitelství Praha ve věci „Čapí hnízdo“

* * *

Roky mediální téma č.1, tisíce článků, kdy média si hrála na soudce „lynče“, přesto žalobce nerozhodl o stíhání premiéra, jeho rodiny a dalších. Z  „mediální jednoty“ většiny médií mnoho lidí zamrazilo. Jen málokterá se snažila být objektivní. OLAF konstatoval, že se kauzou nezabývá, protože zákony EU porušeny nebyly, bude ji pouze sledovat, řešit ji mají české orgány, na projekt nebyly použity žádné unijní peníze. Proč má najednou rozhodovat nadřízený státního zástupce Jaroslava Šarocha Martin Erazím? Nejsou snad státní zástupci nezávislí? Jistě se o tak závažné kauze Šaroch s Erazímem a zřejmě i jinými radili? Tak proč není rozhodnutí jasné a nezpochybnitelné? Není potom hlavním důkazem ve prospěch stíhaných už jen to, že ani 25.000 stránek neumožňuje podání žaloby a jasné pojmenování kdo, kdy, kde a jak porušil zákon?! Mgr. Martina Erazíma znám osobně, pochází ze Žebráku, bydlí poblíž. Proč asi jako jediný z nejvýše odpovědných nebyl médii kontaktován, bylo by to logické? Nedivím se, ani tomu, že Deník N zveřejnil rozhodnutí dříve než státní zástupce Šaroch. Česká justice v nedbalkách…   

Pokud byly porušeny české zákony při žádosti o dotace, tak nemůže být trestán žadatel, ale ten, kdo žádost potvrdil. Takových žádostí budou tisíce. Kolik úspěšných žadatelů vytvořilo za peníze EU projekty, sloužící veřejnosti alespoň tak jako Čapí hnízdo? Proč mi ředitel ROP Střední Čechy odmítl vydat seznam všech schválených dotací společně s Čapím hnízdem, jejich počet, výši, žadatele a hlavně kdo je pod schválením dotací podepsán? Proč asi taková zásadní věc nezajímala média?

Věra Čáslavská o Babišovi bez Babiše

Nemíním hodnotit rétorické schopnosti vysokoškolského prof. Jiřího Chýly, ale jím připomenutá fakta jsou závažná a nepřekvapuje, že médii opomíjená či zamlčovaná.

Zákon o střetu zájmů § 4c

Je zakázáno poskytnout dotaci podle právního předpisu upravujícího rozpočtová pravidla14) nebo investiční pobídku podle právního předpisu upravujícího investiční pobídky15) obchodní společnosti, ve které veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) nebo jím ovládaná osoba vlastní podíl představující alespoň 25 % účasti společníka v obchodní společnosti.

Zákon o střetu zájmů z roku 2007 a jeho novelizaci „Lex Babiš“ v roce  2017 par. 4.1 platí od 1.1.2007 a říká: veřejný činitel nesmí podnikat a nesmí být statutárním členem kromě správy vlastního majetku. Platí od 10.12.2017 par. 4c je klíčový: nesmí být poskytnuta dotace z evropských programů,  byla udělena v rozporu s par. našeho zákona – zákon neporušil Babiš ale pochybily řídící orgány.

Audit je zdrcující kritikou dotčených operačních orgánů- chyby jsou důležité, velmi důležité a kritické a toto je kritická chyba.

Hovoří se i o přidělení dotace Lovochemii, jednomu z největších podniků Agrofertu, na komplexní inovační procesy. Babiš nebyl v politice, rozhodovalo MPO vždy pod vládou ODS a jejích ministrů Římana, Kocourka, Kuby - dotaci udělili, jedna z kritických chyb? Ministr Havlíček se dnes snaží hájit, že program byl inovační. Žádné téma pro předsedu ODS Petra Fialu? Kolik asi ministři za ODS tehdy „posvětili“ dotací, komu, v jaké výši a zda byly dodrženy tehdy platné české zákony? O možných odměnách za protislužbu nebudu spekulovat, ale co se v Čechách dělá zadarmo, že?! Tak co „investigativci“, platí „padni komu padni“, nebo jenom někomu?!

Člověk nevěří  vlastním očím a uším co se veřejně děje v české justici a jaké nedůstojné divadlo předvádí občanům. Už i Pavel Zeman si uvědomil, že šlápli do obrovského lejna... Pokud nebudou přijata další opatření, situace je zralá na podání trestního oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomocí veřejného činitele. Tento postup, který trestní řád nezná a který předem avizuje  možný vývoj kauzy, jasně porušil procesní pravidla! V důsledku to může znamenat, že lidé budou požadovat poskytnutí informace o tom, jak bude s jejich kauzou naloženo. Co udělají obviněný a obhájce, pokud nyní nedojde k zastavení trestního stíhání? Logicky budou požadovat důvody proč nadřízený Šarocha byl proti zastavení. Celé to lze vidět i tak, že to je připraveno na to, aby se uměle vytvořil nezákonný postup a zmařilo se zastavení trestního stíhání... Vedení MSZ v Praze by mělo být okamžitě odvoláno! Pod NSZ Zemanem se také silně kývá křeslo! Bohyně YUSTITIA pláče a občané jsou zděšeni…

Naše země je smrtelně nakažená a zasažená korupcí. Nejednou se objevil někdo, kdo systém zná, není koupitelný a zaběhlý systém svými schopnostmi ohrožuje. To jediné vysvětluje enormní úsilí premiéra a jeho rodinu zničit a na čí straně stojí tzv. nezávislá média. Babiš nešel do politiky aby si víc „vydělal“, to by jinak do ní nešel a pokračoval ve stejné práci, mnohem výnosnější a méně náročnější než se věnovat politice v českém prostředí. Stojí ho energii, čas, zdraví, peníze a připravuje o soukromí a čas na rodinu. Je člověkem práce. Nepracuje kvůli penězům, ty jsou jen následek jeho schopností a pracovitosti. Politiku přijal jako novou výzvu změnit zemi. Jeho vytrvalé napadání a obviňování ze všech možných stran svědčí o tom, že to asi špatně nedělá. Patří mezi lidi, kteří neumí nedělat a být nečinní. Běžný člověk vidí jen „jeho“ miliardy. Nelze se divit, když média veřejnost v tomto falešném obrazu neustále utvrzují.

Je dobrým signálem, že jeho podpora stoupá díky jím a jeho vládou dosud odvedené práci jako nepochybně nejlepšího našeho premiéra od listopadu 89 – i díky primitivní mediální štvanici, nemající s demokracií a objektivností nic společného. Připomíná často spíše štvanice komunistického tisku z 50. let. Omluvy od „investigativců“ se premiér těžko dočká za jejich útoky, pomluvy a napadání, včetně jeho rodiny a blízkých. Naopak pokračují v nich, jisti si svoji „pravdou“ bez ohledu na rozhodnutí ze zákona odpovědných institucí, byť si o nich můžeme myslet své.

Premiér je nad věcí, zná velmi dobře zemi i za daných podmínek realizovatelnou cestu po jaké se vydat mezi slušné a vyspělé země. Bude ještě dlouhá a obtížná – život není o jistotách, ale naději pro kterou je třeba také něco udělat. Nemůže vše dokázat sám. Věřím, že mu občané vyjádří podporu i v příštích volbách a že i díky nim se dostane do Sněmovny více lidí kteří tam patří, aby sloužili zemi a ne sobě jako většina dnešních občanů zákonodárců. Není to o ideologii, ale charakteru jednotlivce.

Také bychom už měli dokázat odvolit komunisty jako největší hanbu českého Parlamentu, kde je jeho místopředsedou usvědčený agent StB předseda KSČM Vojtěch Filip. Byl zvolen 75% hlasů „demokratických“ poslanců v anonymním hlasování. O tom naši „investigativci“ samozřejmě nepíší, zato o neusvědčeném „estébákovi“ Babišovi by se mohla strhat. Charaktery některých z nich jsem na tomto webu už opakovaně připomínal, např. Sabiny Slonkové s nepěknou minulostí, píšící bulvárním stylem a zcela odpovídajícímu jejímu charakteru, či Janka Kroupy. Na Kroupu je podáno TO stejně jako na Jana Pokorného (oba z ČRo) a ombudsmanku Annu Šabatovou. Veřejnoprávní média a „investogativci“ samozřejmě mlčí. Mimochodem kolik znáte miliardářů českého či slovenského původu, jejichž firmy mají v domovských zemích sídlo, platí v nich daně, vytvářejí tisíce pracovních míst a jejichž nadace vykonávají kus potřebné práce pro společnost?

Stále mi mé minulé i současné zkušenosti s institucemi státu připomínají slova mého táty z listopadu 89: „Nemají lidi, jak to chtějí udělat?!“ Díky mlčení médií občané vůbec nemají tušení jak velké množství neschopných obsadilo odpovědná místa, jaké party a či dokonce zločinná společenství se tam vytvořila a kde je rozhodováno o společnosti, našich životech a osudech, včetně našich dětí. To se týká parlamentu, justice, policie, státní správy i médií. Chybí nám elita na všech stupních správy země. Vládnou nemehla, jak výstižně řekl premiér. Byla přerušena tradice, neexistuje občanská společnost, každý čeká na každého co s děsivou situací udělá. Proto je třeba vážit si každého jednotlivce na odpovědném místě, který má odvahu konat, riskovat svoji pověst a ztrátu povolání – či trestné stíhání. Tomuto tlaku dokážou odolat a čelit jen silní.

Nově mne jeden z čtenářů mého webu upozornil na člověka, který mne kdysi fyzicky napadl u soudu, byl pravomocně vícekrát odsouzen mj. za falšování úředních listin, aby později pracoval na ministerstvu kultury, nyní jako šéf jednoho oddělení na MPO a byl zvolen opětovně místopřísedícím  OS pro Prahu 1. Vyhýbal se i soudům ze zdravotních důvodů, kdy jsem ho našel doma kypícího zdravím… Takže mne čeká zase práce – a dnes další soud, další milionová žaloba za „ohrožení“ dobré pověsti a soukromí veřejně známých osob známé široké veřejnosti roky z bulvárních médií.

Na podivné Xaver TV (kde vystupují i renomované osobnosti) dostává kupodivu jeden z žalobců prostor a nestydatě mne pomlouvá, lže „jak když tiskne“ před mnoha tisíci diváky. Mně tato možnost dána nebyla. Podivný moderátor. Omlouvám se, že nepíši jmenovitě, ale nechci riskovat další stotisícovou pokutu od exekutora – za svobodu slova…

Po bývalém vrchním státním zástupci Grygárkovi mi včera volal jeden státní zástupce z Brna a cca 20 minut mi vysvětloval, kde by mé trestní oznámení na Grygárka mělo být soudem projednáno. Ve věci s konečnou platností rozhodne vrchní státní zástupkyně JUDr. Lenka Bradáčová, k jejíž rukám jsem podal žádost.

Takové „prkotiny“ samozřejmě média a jejich „investigativce“ nezajímají. V zemi, kde veřejnoprávní média nenaplňují svoji službu veřejnosti, je snadné s veřejností manipulovat, jako s každým, kterému se předkládá jen jedna „pravda“, účelová.   

Nikdo nezmění sám svět. Změnit můžeme pouze sebe a své okolí – tím měníme svět. Každý podle svých schopností. To je výzvou každému z nás. Premiér Andrej Babiš tuto výzvu přijal! Vše nejlepší k 65. narozeninám Vám přejí všichni lidé dobré vůle, pane premiére:-)

William Penn 1682: „Vím, že podle některých stačí mít dobré zákony, pak prý nezáleží na lidech, kteří je uplatňují. Je ovšem třeba si uvědomit, že ačkoli dobré zákony jsou cenné, dobří lidé jsou cennější. Dobrým zákonům je třeba dobrých lidí, neboť špatnými lidmi mohou být zrušeny či obcházeny, zatímco dobří lidé se bez dobrých zákonů obejdou a špatné zákony nebudou trpět.“

 

Jan Šinágl, 4.9.2019

* * *

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.  Tento článek má na tomto webu k dnešnímu dni 32.725 přečtení. Nedivme se, že je veřejnoprávní média ani novináři píšící roky o kauze Čapí hnízdo nezveřejnila a nezmiňují, podobně jako ignorují články níže, byť mnozí známí novináři jejich přečtení potvrzují…

Bestie Igor

Ministryně Benešová opět připomněla tzv. „justiční mafii“. Pavel Zeman by měl své místo opustit pro neschopnost a nemravnou minulost!

Mé trestní oznámení na Libora Grygárka se stává „horkým bramborem“…

JUDr. Oldřich Hein 28/28: Etický kodex politiků a závěr

* * *

„Neomezená moc svádí panovníka tak samozřejmě jako mladíka víno a ženy, soudce úplatky, starce lakota a ženy marnivost.“

 

„Svět je tragédií pro toho, kdo cítí a komedií pro toho, kdo myslí.“

 

„Když se na světě objeví opravdový génius, pozná se podle toho, že se proti němu spiknou všichni ťulpasové.“

 

Jonathan Swift

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)