Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN MZ Ucitel a zaci 121219Jiří Suchý: „Demonstrace Milionu chvilek jsou zneužitím památky 17. Listopadu.“

Pan Jiří Suchý má léta a zkušenosti, aby věděl co říká. Při vší úctě k podporovatelům Milionu chvilek pro demokracii a i v jejich zájmu, jsem nucen napsat tento článek. Pan Minář, nedostudovaný evangelík, už začíná stále více přiznávat prohru, byť nevědomě a jak sám naznačuje v posledním  rozhovoru pro média. Je dobrou zprávou, že i senátoři za ODS se zastali premiéra. Článek vlevo (LN 12.12.2019) téma patřičně doplňuje.

Pouze veřejnoprávní ČT pokračuje ve svém „honu na Babiše“ několikaminutovou, trapnou epizodou, kde vystupuje fotograf Milan Jaroš v seriálu Sametové stopy. Vysílala ji na ČT 1 dne 11.prosince v hlavním vysílacím čase od 20:05 hod. K objektivnosti má tento díl hodně daleko, zato subjektivním hodnocením premiéra se snaží vytvořit dojem, že nás všechny ohrožuje a ovládá největší mafián a zločinec, který chce zničit všechno a všechny. To si opravdu vedení ČT myslí, že jsou občané takoví pitomci?!

Milan Jaroš připomíná z minulosti podobné slouhy režimu, kteří za peníze byli ochotni ke všemu. Ve své malosti či hlouposti mnohdy ani neušili, nebo si nelámali hlavu k čemu se propůjčili a čemu ve skutečnosti slouží. Paradoxně je to další vítězství premiéra u slušných a ještě normálních lidí, kteří si dokázali ještě zachovat zdravý rozum a úsudek.

Ačkoliv premiér Andrej Babiš odmítá kandidaturu na prezidenta ČR, u sázkových kanceláří aktuálně vede. Což je také jistá vypovídající hodnota o tom, jak je obyvatelstvem vnímán. Má to o to větší cenu, při roky trvajícím opozičním a mediálním pronásledování premiéra.

Sledoval jsem nedávno v hlavních zprávách německé veřejnoprávní ARD reportáž ze setkání českého premiéra s novináři se kterými hovořil německy, s úsměvem, noblesou diplomata a skutečného státníka. Čapí hnízdo nikoho nezajímalo, jednalo se o problematiku atomových elektráren. Nutně jsem si představil, kolik předtavitelů opozice by bylo schopno v západních médiích takto vystoupit a odpovídat na otázky plyně v němčině, angličtině, nebo ve francouštině o věcném obsahu argumentace nemluvě. Tito opoziční mluvkové si troufnou mluvit o ničem jen v českých médiích, především v ČT. Kupodivu ČT, která má své zpravodaje i v Německu, toto setkání neukázala. Hlavně, že jich má tolik po celém světě, často zcela zbytečně, kdy informují v reportážích o věcech, které západní média sdělí veřejnosti v pár větách přímo ze studia.

Nedivme se potom, že ČT chybí peníze o ubývání diváků nemluvě. ARD sdělí vše podstatné v hlavních večerních zprávách, včetně sportu a počasí během 15 minut a divák si vše zapamatuje. Obávám se, že i český divák nemluvící německy, by se z hlavních zpráv ARD dozvěděl a zapamatoval více o dění ve světě než ze „zpravodajského guláše“ ČT, kde „exceluje“ mj. přehled o počasí před i během vysílání, kdy nakonec divák ani neví, jak bude zítra…  

 

Jan Šinágl, 15.12.2019

* * *

Milionu chvilek dochází dech

My psanci této země

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-10 #2 Jan Šinagl 2019-12-15 22:16
Pane Stupko, je lépe se nejprve zeptat, než hned předjímat a soudit. Citát zazněl v rozhovoru s prezidentem Zemanem na TV Barrandov, který jsem náhodně shlédl. Bohužel pracuji sám. Nechtějte po mně, abych odváděl "dokonalost" a kontroloval i veřejně pronesené výroky nejvyššího představitele země.

Nadějeplné svátky Vánoc.
J.Š.
-2 #1 Stupka 2019-12-15 21:07
Vážený pane Śinágle,
přes některé Vaše názory, jsem si Vás vážil, hlavně pro Vaši cílevědomost a vytrvalost při řešení některých otázek, hlavně z naší justice. Váš článek s odkazem na citát pana Jiřího Suchého v úvodu mne ale hluboce zklamal. Nevím zda jste ten článek četl nebo ne. AŤ je to tak nebo tak, jedno je jisté. Citát jste vytrhl z kontextu, aby jste se zaštítil jménem známé osobnosti. Pokud jste článek četl tak je to o to horší, že jste tak učinil záměrně s cílem šířit lež. Pokud jste článek nečetl tak to nesvědčí o Vaší profesionalitě jako publicisty a moje důvěra k Vám značně poklesla. Článek přikládám parlamentnilisty.cz/.../...

S pozdravem

Stupka

p.s. Možná namítnete, že zdroj není spolehlivý. Proč jste ho pak použil? Nebo jste vycházel z jiného zdroje?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)