Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OS Trutnov Hruska Milan 160120Na místě byla ČT, iDNES, ČTK, PRÁVO a Krkonošský deník. ČT referovala během dne, ale v hlavních Událostech ČT už ani slovo? Níže rozhovor Jiřího Wonky s ČT, médií s advokátem dr. Lubomírem Müllerem, zvukové záznamy zeOS Trutnov senat 160120 soudního jednání a fotografie. Soudkyně Mgr. Veronika Tomanová nedovolila, aby ji média natáčela. Za své zločinné usnesení se nestydí, zato za svoji podobu zřejmě ano. Prostě pomohla „soudružsky“ své kolegyni v taláru JUDr. Marcele Horváthové, která poslala Pavla Wonku na smrt a soudí dodnes nepotrestána. Její soudní síň č. 108 byla bez programu soudních jednání. Muž s letákem je Milan Hruška, bývalý šéf policie v Náchodě a člen OF. Jako v 50 letech i dnes máme nemálo soudců na „špinavou práci“, na likvidaci nejen mrtvých a jejich odkazu, ale i novodobých tzv. „třídních nepřátel“.

Pavel Wonka: Teze č.1 „O národní nesnášenlivosti“

Wonka hrob 150120Den před soudem, dne 15. ledna večer, jsem navštívil hrob Pavla Wonky na vrchlabském hřbitově. Poklonil jsem se jeho památce a odkazu a jistě nejen svým jménem. Trnitá koruna byla poškozena vandalem, žaloba na Wonka Jiri Havel Vclavpojišťovnu vynesla pouhých 9.000,-Kč, což na opravu, resp. zhotovení nové, zdaleka nedostačuje. Na novou jeho bratr peníze nemá, navíc nelze vyloučit, že by byla opět poškozena…  Na pohřeb Pavla Wonky se dostavilo 2000 lidí. Na včerejší soud pouze média a pan Milan Hruška…

Zvukové záznamy: jednání (skvělé vystoupení a argumentace obhájce dr. L. Müllera) – usnesení (s reakcí veřejnosti na závěr) – Jiří Wonka v rozhovoru pro iDNESrozhovory na chodbě (po skončení jednání).

Připomínám hlasování  č. 313 Sněmovny ze dne 2.7.2003 o návrhu na udělení státního vyznamenání Pavlu Wonkovi. Návrh nebyl přijat! Komunisté samozřejmě hlasovali proti. Připojili se k nim mj. Stanislav Křeček a Petr Zgarba z ČSSD, Miroslava Němcová, Petr Pleva, Jiří Pospíšil a Alena Páralová z z ODS. 

Na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii vystoupila nedávno i Miroslava Němcová. Pozve Milion chvilek na další demonstraci  i Jiřího Wonku? Demonstrující i na podporu české justice by to jistě uvítali. Obávám se, že takovým pánem pan Minář zase není.

Wonka Jiri OS Trutnov demoMnoho obětí zločinného komunistického systému bylo rehabilitováno, zato pachatelé nepotrestáni, kdy se z nich stali po roce 1989 „bohatí, ctihodní a respektovaní“ občané. Kdo si zde z koho asi dělá legraci?Wonka Jiri torzo nadeje

Pravda a láska selhala a umožnila tak snadné vítězství zla a nenávisti. Nepotrestané zlo samo od sebe neodejde, posílí a páchá další!

„Kdo je vlastně komunista? Ten, kdo byl někdy v komunistické straně? … Uvědomte si, co by to znamenalo, kdybychom chtěli po roce 1989 připravit o postavení či funkce všechny, kdo byli členy komunistické strany! Mohli bychom rozpustit celou Akademii věd a většinu vysokých škol zbavit jejich profesorských sborů, neměli bychom jediného vyššího důstojníka, jediného kriminalistu, jediného šéfa podniku, jediného diplomata, ba snad ani jediného navigátora na dopravním letišti.“

Václav Havel 2006

Jistě, ale měla se zakázat KSČ, zabavit jí nakradený majetek, obžalovat a volat k odpovědnosti všechny její vedoucí představitele za zločiny proti lidskosti, napáchané v naší zemi od roku 1948!

 

Jan Šinágl, 17.1.2020

* * *

Wonka Jiri a Nicole

 

 

 

 

P.S.

Na snímku je s dcerou Charlotte. Druhá, Nicole, representuje starodávný rod Wonků z Vrchlabí kvalitní, poctivou prací - jak jinak - ve vrchlabské nemocnici jako zdravotní sestra.

* * *

Jen smutek nestačí. Žijí mezi námi myšlenky Jana Palacha?

Má totální majetková i nemajetková likvidace postkomunistickou justicí a zločineckými strukturami v pozadí, za svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace, bude pokračovat u KS Praha, ve středu dne 22.ledna od 14:00 hod. (budova A, 3.patro, č.11). Budou opět místa pro veřejnost prázdná a média mlčet? Obávám se, že ano. Strach opět ovládá naší zemi. J.Š.

9. ýročí založení Sodales Solonis z.s. a 1. výročí exekuce za svobodu slova

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)