Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ODS a RathTrapný zpěv státní hymny byl symbolický pro vyjádření jeho „kvality“. Opět co uděláme a zajistíme, ale JAK toho konkrétně dosáhnout ani náhodou. Premiér Babiš to vyjádřil pregnantně na svém titteru: Dopady vládnutí @ODScz za 30 let svobody a demokracie jsou pro naši ekonomiku a život našich občanů zdrcující. Pro ty, kteří zapomněli, nebo chtějí zapomenout… KAUZY ODS

Premiér Babiš právě poslal 500.000,-Kč na pomoc uprchlíkům – ze svého. Kolik pošle předseda ODS Fiala a další politici, kteří mají plná ústa řečí, ale skutek jaksi utek? Takto jedná skutečný premiér BRAVO!

* * *

Ve středu se v Evropském parlamentu odbyla debata o právním stavu v Polsku. Silný projev pronesl v diskusi europoslanec PiS Patryk Jaki. Řekl: "Nikdo z přítomných neřekl, v čem konkrétně spočívá to, že výběr soudců v Polsku je zpolitizován. A víte, proč? Protože, kdybyste tak učinili, museli byste začít v České republice. Prosím - porovnejte to s Polskem." 

Po vystoupení  politika PiS se přihlásil  Jiří Pospíšil, bývalý český ministr  spravedlnosti, v současné době europoslanec strany TOP 09: "Děkuji srdečně za udělení slova. Dovolím si zareagovat na slova pana Jakého, jenž připomněl systém (justice – red.) v ČR. Já jsem byl ministrem spravedlnosti pět let a byl jsem odpovědný za reformu systému spravedlnosti. Měli jsme podobné problémy s komunistickými soudci, ale nikdy jsme nepoužívali takových metod."      

Jiří Pospíšil byl ministrem spravedlnosti ČR v letech  2006–2009 i 2010–2012.

Jaké to farizejství a nepravdu představuje prohlášení o tom, jak se prý česká justice vypořádala s komunisty! Což tak představitelům polského rezortu poslat seznam soudců, kteří byli aktivními komunisty, či soudců, jejichž údaje by bylo lze najít v autorizovaných seznamech ministerstva vnitra?

http://www.k213.cz/JOOMLA/3202-resoluce-proti-polsku-a-madarsku-prijata-ep-pospisil-si-prisadil

Nenašel jsem odkaz na tuto debatu, nevylučuji hoax, nicméně napsaná slova odpovídají stavu české postkomunistické justice. Europoslanec Pospíšil má také na svědomí zločinný exekuční zákon. To, jak využíval pro svoji volební kampaň nemocnou  Medu Mládkovou jen doplňuje jeho bezcharakternost. Byl a stále je loutkou mocných v pozadí. Nový první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura dosud věrohodně nevysvětlil své zázračné zbohatnutí na začátku 90. Let a asi těžko kdy vysvětlí. Nezapomínejme také kauzu PROMOPRO Alexandra Vondry. Působí dost zpustle, vyžile a poživačně – „A teď si dám cigárko“ po skončení jednání na kongresu ODS působilo docela výstižně. Má nemanželské dítě s jednou senátorkou za ODS… A pak věřte slibům takovýchto „politiků“ o morálce a prosperitě, kdy slouží především sobě a služba občanům je na posledním místě, pokud vůbec?!

Připomínám hlasování  č. 313 Sněmovny ze dne 2.7.2003 o návrhu na udělení státního vyznamenání Pavlu Wonkovi. Návrh nebyl přijat! Komunisté samozřejmě hlasovali proti. Připojili se k nim mj. za ODS Jiří Pospíšil, Miroslava Němcová, Petr Pleva, a Alena Páralová. Plamenné projevy poslankyně Němcové proto působí na tribuně Milionu chvilek pro demokracii poněkud nevěrohodně.

Kdo tu pro koho hraje divadlo, nebo jsou už dlouholetým pobytem v politice tak zdeformování, že si svoji nemorálnost ani neuvědomují a stala se pro ně „normální? Kongres ODS byl jen dalším volebním vítězstvím Hnutí ANO. ODS nemá žádné skutečné osobnosti a pokud se objeví, nemají šanci proti „kotytářům“. Občany má ODS už jen v názvu. Škody které jim způsobila jsou astronomické. Viníci potrestání nebyli a mnozí zasedají dodnes v parlamentu! Vskutku Potěmkinovská strana, ale co jiného jí zbývá, že…

 

Jan Šinágl, 20.1.2020

* * *

OS Trutnov 16.1.2020: Justiční zločin jako v 50. letech - pomsta na Pavlu Wonkovi pokračuje i 32 let po jeho usmrcení komunistickým režimem!

Jen smutek nestačí. Žijí mezi námi myšlenky Jana Palacha?

* * *

9. ýročí založení Sodales Solonis z.s. a 1. výročí exekuce za svobodu slova

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.29 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)