Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lidice Kriz

… Já říkám, že tam zemřely tisíce, někteří zas stovky. Dokumenty ale jasně ukazují, že víc lidí zahynulo v Letech než v Lidicích. Nemyslím si, že český národ chce Lety ukázat jako Lidice. Myslím, že jakýkoliv český politik, který by se za to postavil, by v příštích volbách propadl. Jako první věc nám ambasáda slíbila, že farmu odstraní. V květnu roku 1995 jsem mluvil se starostou Let, který se mi svěřil, že spěchají, aby se farmy zbavili – ne, aby ji prodali, ale prostě někomu dali, chtěli si umýt ruce. Takže jsem volal firmě, která farmu kupovala. „Uvědomujete si, že kupujete památkovou oblast holocaustu, podle helsinské úmluvy bude muset být farma dříve či později odstraněna, přijdete o své investice a bude zabavena vládou?“ řekl jsem do telefonu, i když jsem věděl, že ji nekupovali. Z druhého konce drátu se mi někdo vysmál s tím, že je to nejlepší investice, jakou mohli udělat.

* * *

Nikdo soudný nezpochybňuje nevinné oběti v Lidicích, v Osvětimi a v Letech. Je správné a potřebné jejich památku a odkaz budoucím generacím připomínat. Pokud společnost zamlčuje a není ochotna připomínat plnouOsvetim deti pravdu, památku a odkaz jiných obětí na stejných místech, jen proto, že by to narušilo památku těch prvních, je něco hodně špatně. Nevinné oběti nelze dělit, jinak pošpiníme památku všech nevinných obětí.

Likvidace skvělých lidí z vedení Památníku Lidice ministrem kultury Zaorálkem, nebezpečně připomíná primitivní komunistické praktiky. O „pravdě“ zločinného komunistického režimu nesmělo být také pochybováno. V Osvětimi nastoupili po nacistech Sověti a v masovém vraždění, především polské inteligence a elit, pokračovali. Zaznamenali jste tyto zločiny v masových médiích při pietních aktech v Osvětimi?

O minulosti koncentračního tábora Lety většina veřejnosti neví. Němci se se svými zločiny vypořádávají, my své vlastní dodnes zamlčujeme. Média jsou plná zločinů nacismu takřka denně – a zločiny komunismu? Stále méně a pokud veřejnoprávní ČT informuje, tak o půnoci, či až k ránu. Není divu, když nacisté byli souzeni a potrestáni, stejně jako jejich spojenci Japonci. Komunističtí zločinci nebyli potrestáni nikde. U nás dožili či dožívají jako „ctihodní občané“ – JUDr. Karel Vaš, či JUDr. Lubomír Štrougal a další.

Máme dokonce zástupci tohoto zločinného systému v parlamentu a denně nám káží o demokracii v médiích, včetně předsedy KSČM Vojtěcha Filipa – usvědčeného agenta StB „Falmera“, kterého si parlament země, která je společenstvím demokratických zemí EU, zvolil svým prvním místopředsedou 75% hlasů poslanců – anonymních! Nemůže být větší urážky obětí komunismu a jejich odkazu. To, co totalita zasela v naší zemi, stále „kvete“, pouze komunistický obal nahradil demokratický, který umožňuje ve zločinech na lidech a zemi beztrestně pokračovat.

Lety taborMimochodem v Letech byla přechodná „stanice“ nejen pro Romy, ale i pro slovenské Židy, jimž zabavoval majetek otec Livie Klausové Štefan Miština, skončili  v Osvětimi…

Nutí k zamyšlení, proč tolik lidí u nás využívalo a stále využívá své inteligence k páchání zla, místo aby ji používali k budování země a prospěchu všech, stejně jako nekonání většiny, která jim to umožňuje?

Pokud budeme o minulosti zveřejňovat jen část pravdy, jen se divit, nadávat a kritizovat, může se nám naše nedávná minulost vrátit dříve, než tušíme. Neodešla, jen čeká na svoji příležitost. „My máme čas“, říká syn komunistického, sadistického bachaře a poslanec za KSČM Grebeníček. Jan Masaryk řekl: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“

Viktor Emil Frankl (1905-1997), rakouský neurolog a psychiatr, zakladatel existenciální analýzy a logoterapie: „Od Osvětimi víme, čeho je člověk schopen. A od Hirošimy víme, co vše je v sázce.“

 

Jan Šinágl, 9.2.2020

* * *

Příslušník SS Max Rostock řídil vraždy a vypálení Lidic. Po válce byl dopaden, komunisty tajně omilostněn a jako spolupracovník StB vyslán do Německa.

Památník Lidice: ministr kultury Zaorálek: „Nezajímá mě. Kašlu na vaše argumenty“?!

Češi po válce šikanovali německé děti. V zajateckých táborech umíraly na záškrt a úplavici

V Osvětimi vraždili nacisté i komunisté, o komunistech se to ale neví

Po osvobození tábora smrti v Osvětimi, použil Stalin tábora strach nahánějící NKVD k věznění a likvidaci polských vězňů

Případ nepovšimnuté knihy Bouře, přinese další bouři…?!

Paul Polansky v Berlíně o koncentračním táboře Lety ...

Livia Klausová nemá dost odvahy na přiznání se ke zločinně minulosti svého otce

Otevřený dopis první dámě České republiky Ing. Livii Klausové, CSc, rozené Mištinové

KVH 11.2.2020: Pravda o Lidicích stále zamlčovaná…

* * *

Americký badatel Paul Polansky: Češi se bojí přijmout tábor smrti Lety jako další Lidice

 V roce 1997 při pamětním setkání řekl Jan Ruml, že se zaslouží o přesunutí prasečí farmy do jiné lokace. O sedmnáct let později se nic nestalo. Jak se na to díváte?

Já říkám, že tam zemřely tisíce, někteří zas stovky. Dokumenty ale jasně ukazují, že víc lidí zahynulo v Letech než v Lidicích. Nemyslím si, že český národ chce Lety ukázat jako Lidice. Myslím, že jakýkoliv český politik, který by se za to postavil, by v příštích volbách propadl. Jako první věc nám ambasáda slíbila, že farmu odstraní. V květnu roku 1995 jsem mluvil se starostou Let, který se mi svěřil, že spěchají, aby se farmy zbavili – ne, aby ji prodali, ale prostě někomu dali, chtěli si umýt ruce. Takže jsem volal firmě, která farmu kupovala. „Uvědomujete si, že kupujete památkovou oblast holocaustu, podle helsinské úmluvy bude muset být farma dříve či později odstraněna, přijdete o své investice a bude zabavena vládou?“ řekl jsem do telefonu, i když jsem věděl, že ji nekupovali. Z druhého konce drátu se mi někdo vysmál s tím, že je to nejlepší investice, jakou mohli udělat.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)