Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Narodni sportovni agenturaČlánek Dotace na sport jsem měl rozdělovat já a ne můj náhradník z Nagana, si dovolím doplnit a podpořit jak předsedu Národní sportovní agentury Milana Hniličku, tak premiéra Andreje Babiše.Caslavska Vera

Premiér má pravdu: „Ministři mi nejdou, ale na stromech nerostou.“ Občané by mohli doplnit: „Politici nám nejdou, ale na stromech je jich všude plno.“ Schopných lidí, odolajících tlaku klientelismu, korupčního prostředí a pracovat pro druhé, nebude nikdy dost.

S poslancem Milanem Hniličkou jsem poprvé komunikoval, kdy jsem mu pogratuloval ke zvolení vládním zmocněncem pro sport a později jako předsedou Národní rady pro sport. Poté jsem se snažil pomoci uspořádat MS v gymnastice v roce 2022 v Praze, v roce 80. výročí narození Věry Čáslavské.

Uspořádání MS podporovala Nadace Věry Čáslavské, Milan Hnilička i premiér Andrej Babiš, který přislíbil za vládu poskytnout chybějící peníze. Bohužel ani MŠMT, ani předseda ČGF (České gymnastické federace) Roman Slavík, tuto skvělou myšlenku nepodporovali a jen se alibisticky vymlouvali. Více k tématu ve dvou článcích níže:  

MS v gymnastice v roce 2022 se konat nebude, protože ČGF si odhlasovala nepodat kandidaturu…  ...

Dne 15.12.2017 v 16:41 Roman Slavík napsal(a):

Dobré odpoledne pane Šinágle,

se zájmem jsem si přečetl Váš článek týkající se rozhodnutí České gymnastické federace nepodat nakonec kandidaturu na pořádání Mistrovství světa ve sportovní gymnastice v Praze v roce 2022.

Po konzultaci se svými kolegy si Vám dovoluji oznámit, že Česká gymnastická federace nemá v úmyslu vyjadřovat k Vašemu článku uveřejněnému na serveru www.sinagl.cz

Na závěr si dovolím jen osobní poznámku. Ke sportu patří nejen touha a naděje ve vítězí, ale patří k němu neodmyslitelně také pokora, sebereflexe a umění přijmout také porážku a poučit se z ní do budoucna pro další boje ...

 

Přejí i Vám mnoho zdaru a příjemně strávený čas Adventu ...

Roman Slavík          

předseda / President

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE

CZECH GYMNASTICS FEDERATION


Zátopkova 100/2, 160 17   Praha 6

Tel./fax: +420 242 429 260

GSM:     +420 739 300 960

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Web:  http://www.gymfed.cz

* * *

V České republice se nenajde 10,- Kč na občana, aby se mohlo uskutečnit velkolepé MS v gymnastice v Praze v roce 2022?! V roce 80.výročí narození Věry Čáslavské?! Nevěřím, že jsme tak CHUDÍ a MALÍ!

* * *

Každá normální země by tuto příležitost využila k uctění památky a odkazu naší slavné sportovkyně a propagaci země. Věra Čáslavská tak i po své smrti stále doplácí na své statečné, antikomunistické  postoje, včetně naší země. Je důkazem, že vláda zdravého rozumu a dobrých mravů to mají v naší zemi - i po 30 letech od listopadu 89, stále těžké a že struktury skryté v pozadí stále ovládají dění v zemi. I dnes by mohl můj táta svá slova z listopadu 89 opakovat: „Jak to chtějí dělat, když nemají lidi?“

Dominik Hašek se ohodnotil sám (vzpomínám si na vyprávění známého, jak „Dominátor“   „dominoval“ v tenisovém klubu v Pardubicích ve svém Ferrari, ale penězi mezi kamarády šetřil). Kvalita člověka se pozná podle jeho způsobů, vystupování – a činů. Složení a kvalita poradců v Národní radě sportu dávají naději (Národní sportovní agentura je poněkud nevhodné a zavádějící pojmenování), že masivní zneužívání dotací ve sportu bude silně omezeno – ve prospěch sportu, země a její budoucnosti. Věra Čáslavská je jistě její členkou – s pobočkou v nebi…

Milion chvilek pro demokracii se snaží vyjádřit oprávněnou nespokojenost občanů se stavem země, ale jde nesprávným směrem. Zdá se, že už si to začíná uvědomovat. Především by měl změnit svůj kladný postoj k české justici a spojovat všechny slušné a schopné občany. Nefunkční justice ohrožuje demokracii nejvíce. Měl by si vzít příklad z Polska. Potom bude jeho činnost smyslplná a ve prospěch země. Stav české justice je katastrofální a nedobré poměry v naší zemi už mohou změnit jen masové protesty občanů, nechcemeli si zopakovat nedávnou minulost, s jejímž dědictvím jsme se vůbec nevypořádali.

Zakladatel Sokola dr. Miroslav Tyrš: "Malý je ten, kdo malý má cíl." - „Peníze nejsou nic, jsou-li všechno, peníze jsou všechno, nejsou-li nic.“ - "Člověk je tu proto, aby si něco předsevzal a aby to vykonal. Pouhá existence je moře bez vody, kniha bez obsahu, život bez života."

 

Jan Šinágl, 19. 2. 2020

* * *

Bravo Poláci: "Pryč s kastou nedotknutelných!“

Kandidátka ČR na eurokomisařku ministryně Věra Jourová, bude mít stále neklidnější spaní - a nejenom ona! 

Kauzu Budišov, českou "Watergate", soudil u MS Praha JUDr. Alexandr Sotolář „Křivák v taláru“ (LN 15.2.2020) 

LN MZ Krivak v talaru 150220

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)