Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Toufar JosefMiloš Doležal:  Toufarův nářek už ani nepřipomínal lidský hlas. Josef Toufar byl svatořečen a my jsme jeho vraha Ladislava Máchu nechali v klidu dožít mezi námi ze „zdravotních důvodů“. Komunistická a později postkomunistická justice, se s ním„vypořádala“ jak umí jen ona. Výkon trestu na dva roky nepodmíněně nastoupil Mácha 16. ledna 2002 poté, co nastoupit několikrát odmítl kvůli svému zdravotnímu stavu. Po roce byl po uplynutí poloviny trestu podmíněně propuštěn a žil dalších 16 let…

Jeho mučednickou smrt si připomněl i Klášter Želiv. V Událostech ČT dne 21.února referovala i veřejnoprávní ČT - na 30 místě s 35 vteřinami… Dne 6.1.2020 proběhla v Klášteře Želiv vernisáž výstavy o Zapomenutých zločinech komunismu v letech 1948-1989. Je tam stále. Veřejnoprávní ČT se o ní v reportáži nezmínila, ačkoliv ji nemohla minout. Stejně jako nikdy nereferovala o vernisážích této výstavy na asi 16 místech, včetně Sněmovny a Senátu, vyjma sv. Hostýna, kde přinesla rozhovor s kardinálem Dukou. Z výstavy nic neukázala.  

Ladislav Mácha se dožil podobného věku jako český „Eichmann“ JUDr. Karel Vaš, který dožil také nepotrestán. Zmůže se česká společnost alespoň na odsouzení JUDr. Lubomíra Štrougala, kdy za jeho vlády a jeho plné odpovědnosti pokračovala komunistická zvěrstva a umírali nevinní lidé? Letos mu bude 96 let… Silně pochybuji, zato nepochybuji, že z jeho pohřbu přinese delší reportáž, než oněch 35 vteřin z Kláštera Želiv…

* * *

… Pokud se nevyrovnáme s komunistickým režimem a jeho zločiny, nic se tu nezmění, tvrdí Neela Winkelmannová. Lidem nevadí, že se krade a je tu korupce, protože vlastně pořád platí „kdo neokrádá stát, okrádá rodinu“. Češi nemají úctu k lidskému životu a jako by je nezajímalo, jak se tu v 50. letech vraždilo. Neela Winkelmannová zdůrazňuje, že Češi vraždili Čechy a o to je to zrůdnější. Nemůžeme to hodit na nacisty, dělali jsme to my.

Je tu spousta věcí, o kterých se vůbec nemluví. Třeba zabíjení nenarozených a novorozených dětí politických vězeňkyň, říká Neela Winkelmannová. Problém je i v tom, že každá rodina zažila nějakou tragédii nebo v ní byl člen KSČ. Německo se s minulostí vyrovnalo lépe, hrůzy nacismu si připomínalo denně a to otevíralo staré rány. To bychom potřebovali taky, včetně tribunálů, kde by lidé, na kterých se stalo bezpráví, mohli pojmenovat viníky. …

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/99489/winkelmannova-jako-bych-zemrela-a-znovu-se-narodila-stihani-komunistu-za-to-ale-stalo-cesi-tu-vrazdili-cechy.html

* * *

Neustále se zabýváme a připomínáme utrpení nevinných, přitom pachatelé žili a žijí mezi námi v pohodě, mnohdy jako podnikatelé, kde svoji bezcharakternost opět využívají? Kdo je tady za hlupáka? Komunisté a jejich pohrobci se právem naší neschopnosti veřejně vysmívají. Jsme schopni jen litovat oběti a netrestat pachatele.

Běda společnosti, která se nebrání páchání zločinů a nechá mezi sebou žít nepotrestané zločince. Může očekávat jen nové zločince a nové zločiny. Na skutečnou svobodu a demokracii může zapomenout. Ta stála vždy „krev, pot a slzy“ jak řekl W.Churchill. Darované svobody si nikdo neváží, její cenu zná jen ten, kdo si ji vybojuje. Svoboda nikdy nebyla zadarmo.

Divíte se, proč se Poláci snaží o očistu své justice? Obávám se, že u nás je situace ještě mnohem horší…

Nepochybuji, že Slováci nám opět ukáží co je třeba – v demokratických volbách odstraní zkorumpované strany a jejich politiky a dají možnost těm nejlepším občanům ze svých řad, aby skutečně sloužili zemi.

 

Jan Šinágl, 24.2.2020

* * *

Bravo Poláci: "Pryč s kastou nedotknutelných!“

Platy manažerů veřejnoprávní ČT jsou veřejnou krádeží veřejných peněz!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)