Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Koronavirus IIVe věci jsem napsal dne 28. března dopis předsedovi Vlády ČR, v kopii na vědomí, prezidentu republiky, předsedovi Senátu, předsedovi Sněmovny, ministru zdravotnictví, ministru obrany, ministru vnitra a předsedovi Ústředního krizového štábu.

Lázeňské ústavy zastavily provoz 25. března. Mají tisíce sester, stovky lékařů a pomocného personálu (lze zaškolit), kteří jsou doma a pobírají podporu. Nemají co dělat, lázeňské domy jsou prázdné. Každý lázeňský pokoj má své sociální zařízení. Mají vyšetřovny, ošetřovny, základní lékařské vybavení, rehabilitační zařízení, včetně pomůcek, kuchyně, jídelny, prádelny, parkoviště, vše potřebné. Mnohdy nejsou v centru měst. Proč nevyužít prázdných lázeňských domů, kde by nemocní či ohrožení, díky struktuře, byli před vlivem okolí a okolí před nimi, dobře chráněni. Nemohou je nahradit hotely či jiná soukromá zařízení bez potřebného zázemí a vybavení.     

Pro koho platí mimořádná opatření státu?

Končí provoz i vojenských lázeňských domů, patřících ministerstvu obrany. Lékaři, sestry a další personál odcházejí domů a budou finančně kompenzováni za nicnedělání.

Pokud odpovědní tvrdí, že nejsou zdroje, tak jsou, jen se musí hledat.

Např. vojenské lázeňské ústavy v Karlových Varech, v Teplicích, ve Františkových Lázních, v Jeseníkách, na Slapech, skvěle vybavený i pro rehabilitaci vojáků, včetně zdravotnického materiálu a zařízení. AČR by měla jako státní instituce reagovat a nabídnout tato zařízení pro ochranu a léčbu důchodců. V lázeňských domech jsou výtahy, vybavení pro invalidy, každý pokoj má také své sociální vybavení (nenahraditelná věc, jedno a dvoulůžkové pokoje), jsou tam číšníci rozvážející i jídla na pokoje, takže člověk nemusí z pokoje vůbec vycházet a setkávání lidí je omezeno na minimum. Vybavení pokojů a místností je na podstatně vyšší úrovni než v nemocnicích.

To samé platí pro ministerstvo vnitra

Má lázeňské domy v Mariánských Lázních, Karlových Varech, Františkových Lázních, Luhačovicích atd.

Policisté, hasiči a vojáci stejně nemají nyní čas tato zařízení využívat, vybírají si vhodnější termíny. Pokud stát mobilizuje, musí mít v parlamentu pojistku, že v případě nouzové situace může nařídit využití soukromých lékařských zařízení, včetně lázní, podle potřeby a vážnosti situace.

Existují i státní rekreační zařízení bez potřebného zázemí. I ta jsou využitelná v krizových situacích.

Policejní a vojenské lázeňské domy jsou malé nemocnice, mají sanitky, auta, kontakty s nemocnicemi.

Máme dostatek materiálních i lidských zdrojů, ale odpovědní vytvářejí dojem, jako bychom je neměli.

Právě začnou převážet důchodce do menších lázní Mšeno poblíž Prahy, s malou vybaveností? Těžko s ohledem na jejich osobní zdravotní potíže?

Pokud mají důchodci problém se srdcem, nabízí se Františkovy Lázně, pro pohybové problémy Teplice (do Teplic jezdili Arabové, dnes tam nepřijede ani jeden). Pro dýchací obtíže  Luhačovice, pro potíže s trávením Karlovy Vary. I takto je možno specifikovat a zmenšovat případné pozdější komplikace.

Navíc AČR má špičkové odborníky na výzkum bakteriologických zbraní a ochrany před nimi. Při rozhovoru s plk. v.v. Josefem Musilem (bývalý tajemník náměstka ministra obrany) jsme  konstatovali, že snahy ministerstva obrany nabídnout pomoc společnosti nejsou vážnosti situace v zemi dostačující.

Kraj Vysočina požádal ministerstvo obrany o nasazení armádních sil a prostředků v domově důchodců v Břevnici u Havlíčkova Brodu zasaženém koronavirem. Nákaza se podle hygieniků potvrdila u 20 z 22 klientů domova a u devíti jeho pracovníků. Armáda podle mluvčí nevyhoví žádosti Vysočiny o pomoc v domově důchodců u H. Brodu, protože na to nemá kapacity (ČRo, 29.3.2020). Kdo to konkrétně řekl se veřejnost nedozvěděla?! AČR kapacity má, ale viditelně nechce!

Např. v Liberci je pluk AČR, který řeší infekce, chemickou a biologickou ochranu, má mobilní laboratoře, vycvičené posádky. Jak je tento pluk chemické a biologické ochrany zapojen do současné situace? Nabízí se jí nenahraditelný výcvik v praxi. Ptám se proto, že v médiích vidí veřejnost, jak příslušníci lehkého mechanizovaného pluku z Jindřichova Hradce provádějí společně s celníky kontrolu vozidel na hranicích s kontrolou možného nakažení? Média referují o všem možném, ale o tomto pluku se nezmiňují? Zřejmě v rámci utajení jeho práce? Musí jí mít až nad hlavu!   

Mezi členy Ústředního krizového štábu vlády České republiky by měli zasedat hlavně odborníci. Jeho aktuální složení tomu moc nenasvědčuje. Většinou politici, úředníci, ale žádné jméno skutečného odborníka… Můžeme se jen modlit – i se skutečnými odborníky!

V ÚKŠ ČR chybí jména zástupce pluku z Liberce (jeho příslušníci byli v Iráku a velmi chváleni Američany). Stejně tak některý z vedoucích pracovníku AČR v Těchoníně, kteří se vývojem, použitím a ochranou proti těmto látkám profesně zabývají. Pracuje se zde i pracovalo s velmi nebezpečnými viry, bakteriemi a látkami, jak nám možná nechtěně, řekl kdysi prezident Miloš Zeman.

Neumím si představit, že by nespolupracovali, stejně tak, že o jejich práci a spolupráci s dalšími odborníky nebude médi veřejnost nikdy plně informována. Bojují i o naše životy - Držme jim palce!   

V SRN dnes páchal sebevraždu hesenský ministr financí Thomas Schäfer. Pracoval do úmoru, označil dnešní situaci za krizi století. Byl velmi zodpovědný. Zanechal dopis na rozloučenou, ale nenaznačil, že už se na řešení obrovských finančních problémů země nebude podílet…

V Událostech ČT ani slovo, zato spousta zbytečných „informací“ nahánějících divákům a dětem strach – i díky nesmyslným rouškám moderátorů. Roušek už se bojí i zvířata v ZOO, když je ošetřují jejich pečovatelé…

 

Jan Šinágl, 29.3.2020

* * *

Směřujeme ke státnímu převratu?

Sto ruských expertů...

Proti dezinformacím čínského režimu o novém koronaviru z Wu-chanu

Kvůli odmítání Eura jsme za jediný měsíc přišli o miliardy korun, koruna se propadá…

Velká Británie – bezmoc lékařů. Taiwan všem příkladem!

Petice na podporu MUDr. Soni Pekové, PhD. - nový rozhovor o koronaviru (kompletní verze)

Koronavir: porovnání webu ministerstva zdravotnictví České republiky a Švýcarska

Čínská Nová hedvábná stezka nás i svět ohrožuje daleko více než tušíme

Docela děsivých 20 minut – tyto informace šířeny zdaleka nejsou…

Senátor Pavel Fischer: Čína si vítání letadel s rouškami u naší vlády objednala. Jednají s námi jako s lokaji

O kríze, ktorej čelíme a o výmene vlád

Emma Smetana v rozhovoru se Soňou Pekovou na téma soukromých laboratoří!

Seneca: I po 2000 letech promlouvá aktuálně k dnešku!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)