Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel

Aktualizováno 30.4.2020: Radiožurnál od 16:20 min. Krátký rozhovor s advokátem JUDr. L.Müllerem. na delší nezbyl čas. Rozhovor avizován v úvodu, v úvodním textu ani slovo. Náklady na soudy mnohdy daleko překračují výši zcela nedůstojného „odškodného“. Kdo si poslechne a kdo najde, bez základních informací? Podobné se dnes děje se soudními jednáními. Je velmi obtížné pro veřejnost zjistit kdo, kdy a kde se soud koná. J.Š.

* * *

Dnes před 32 lety zemřel mučednickou smrtí.  Za jeho smrt nesou přímou, osobní odpovědnost: prokurátor JUDr. Josef Doležal - žalobce, soudkyně JUDr. Marcela Horvátová - těžce nemocného Pavla Wonku Wonka Pavel mrtevodsoudila (dodnes soudí u OS Trutnov),  prokurátorka JUDr. Eliška Rychlíková - navrhla nepodmíněný trest 5 měsíců (z OSZ Trutnov byla vyhozena, na její práci se projevilo psychické onemocnění po matce), vězeňský lékař MUDr. Radim Pek - navzdory realitě uznal Pavla Wonku „souduschopným“ i výkonu vazby (má lékařskou praxi v Hradci Králové), advokát Pavla Wonky JUDr. Milan Jelínek - konfident StB, záměrně rodinu včas neinformoval o kritickém stavu Pavla Wonky. Znemožnil tak včasnou lékařskou péči a záchranu jeho života (provozuje soukromou advokátskou praxi), bachaři a další odpovědní z justičních a policejních orgánů. Tato justiční  vražda nebyla nikdy řádně vyšetřena. Většina pachatelů a spolupachatelů žijí mezi námi jako „ctihodní“ občané.

V dubnu 1988 tvrdil Josef Houžvička z ministerstva zahraničí US Embassy, že osobně vyřídil Wonkovu emigraci do NSR a že MZ bylo překvapeno smrti Pavla Wonky (PW).  Zájem státu, aby PW nežil je velmi pravděpodobný. Jeho působení v exilu by mohlo být ještě větším skandálem a ostudou pro ČSSR.

PW byl předvolán na vojenskou  správu do Turnova, právě kvůli vystěhování do NSR. Měl se dostavit k jednání 5. dubna 1988 v 16:00 hod. a hlásit se u jistého mjr. Horvátha (!!!). Místo "vystěhovatelského jednání" byl ihned na místě zatčen (nedivil bych se oním  majorem). Přes  dva týdny o PW nikdo nevěděl kde je.

Můžeme jen spekulovat, že soudkyně Horváthová ho zřejmě nechtěla nechat zatknout ve Vrchlabí, proto se spojila s mjr. Horváthem, vylákala PW mimo Vechlabí a nechala ho zlikvidovat v Trutnově. Dost možná je mjr. Horváth její manžel, nebo z příbuzenstva? Horváthů v Čechách mnoho není. Jak může dodnes soudkyně Horváthová tvrdit, že vůbec neměla tušení kdo Pavel Wonka tehdy byl?!

Škoda, že nelze řešit vše ve všech souvislostech rámci jednoho soudního procesu, aby pravda a hrůzná nespravedlnost vyšla plně najevo. Nepochybně by vyšla najevo, kdyby před soudem svědčili všichni ještě žijící aktéři této justiční vraždy. K výše uvedeným bych přidal jako svědky (pokud ještě žijí) i diplomata Josefa Houžvičku, mjr. Horvátha a příslušníka StB Zdeňka Špuláka (žije a svědčí ve prospěch PW). Samozřejmě by si soud mohl vyžádat i patřičnou dokumentaci od PČR a MZV.

Bohužel, současná postkomunistická justice něco takového nepřipustí. Soudila by sebe a svoji minulost.

Petr Cibulka: „V tomto kriminálním státě se pouze divím, že zavražděného Pavla Wonku vládnoucí zločinci v žoldu rusských KGB a GRU teď ještě za něco neodsoudili...“

 

Jan Šinágl, 26.4.2020

* * *

Wonka P. - věc z roku 1987 - stížnosti vyhověno, veřejné zasedání nařízeno na 19. 5. 2020

Kdy budou odsouzeni Štrougal, Jakeš a Vajnar za smrt mnoha nevinných lidí?!

Platíme a budeme platit za jmenování soudců bez lidských a odborných kvalit

Výsměch, za smrt člověka zaplatí stát 2.500 korun – za ušlou mzdu!!!

Hradec Králové 19. 5. 2020: SOUD BUDE ŘEŠIT WONKŮV „SOCIALISTICKÝ ZÁVAZEK NA POČEST 40. VÝROČÍ SNP“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)