Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Nejhubenejsi americti vojaci 040520(články LN 4.5.2020)LN Jan Prochazka 040520

Další podrobnosti: Umírali v boji i na otravu alkoholem. Barvité osudy rudoarmějců v Praze.

Šlendrián Ruska se jmény padlých rudoarmějců na pomnících nepřekvapuje a ukazuje skutečnou „úctu“ Ruska k padlým vojákům, která je pro ně jen součástí propagandy. Z článku ruského dokumentárního fotografa Vladimira Pomortzeffa Pražské hroby Vlasovců: V hromadných hrobech na Olšanských hřbitovech je pohřbeno 187 vojáků Ruské osvobozenecké armády (ROA), zabitých v květnu 1945 bezprostředně po příchodu Rudé armády do Prahy. Říká se, že zranění Vlasovci byli vyvlečení z nedaleké Vinohradské nemocnice a zastřeleni na okraji hluboké jámy, vykopané německými válečnými zajatci.

LN Patton 040520Na Olšanech v těsném sousedství pomníků rudoarmějců je skromný pomník našich pilotů RAF a zapomenutý Vojenský hřbitov spojenců, dokonalý ve všech směrech. Dne 2.září 2015  u příležitosti 70.výročí konce II.světové války v Evropě a v Africe, skupina občanů položila rudou růži ke každému pomníčku spojeneckého vojáka. Pietní vzpomínka proběhla bez projevů. Na věncích byly nápisy: „Děkujeme vám, že jste za nás umírali – Občané České republiky dne 2.září 2015“. Druhý věnec bude položen u nedalekého, skromného pomníčku našich pilotů RAF. Ke každému z 264 hrobů spojeneckých vojáků byla položena jedna růže a symbolicky i jedna k památníku rudoarmějců. Voják musí plnit rozkazy a velení si nevybírá. Bylo pro mne ctí růže a věnce smět zaplatit. Média byla pozvaná, nepřišla žádná… O průběhu vzpomínkového aktu - Praha 2.září 2015: Děkujeme, že jste za nás umírali – a odpusťte…

Bohužel dnes, při 75.výročí konce II.světové války v Evropě a v Africe, si už nemohu dovolit koupit 264 růží a věnce, díky ceně, kterou platím za pravdu a svobodu sova. Položím tři růže k pomníkům na Olšanech – na Vojenský hřbitov spojenců, pilotům RAF - i ruským vojákům, kteří ve většině nevěděli čemu ve skutečnosti slouží…

Vlevo LN (4.5.2020): 8. Američané přicházejí – Jedenadvaceti dnům Pattonova tažení do okupovaných Čech chyběl vrchol v podobě dobytí metropole. K největším bojovým střetnutím Američanů v Čechách došlo v boji o Cheb (24-26. dubna) a v hraničním pásmu Čerchova (30.dubna).

Moravec aversDoporučuji knihu gen. Františka Moravce „Špion jemuž nevěřili“ (poslední vydání z roku 2014, lze objednat na internetu). Přečtete ji „jedním dechem“. Ukazuje pozadí dění, náš charakter a usvědčuje ze zničení prvorepublikové Moravec reversdemokracie Edvarda Beneše díky jeho zbabělosti. Objevíte zcela jinou minulost, než nám byla prezentována komunisty a která přežívá dodnes - s patřičnými následky pro zemi a její oabavtelstvo. Komunisté poděkovali Benešovi odsouhlasením vyznamenání „zasloužil se o stát“. Ano - i o jeho zničení a likvidaci mravní páteře národa. Dokončila ji okupace 1968 a Husákova normalizace. Stav dnešní politické scény a společnosti je toho důkazem.

Kdyby se Edvard Beneš i spojenci řídil informacemi a doporučeními zpravodajské služby gen. Františka Moravce, považované za nejlepší výzvědnou službu II. světové války, mohly se dějiny ubírat jinak a tyto řádky by nebyly napsány. Bohužel, vrchní velitel čs. armády důvěřoval Rusům takřka do posledních dnů pod syndromem Mnichova a ovlivnil i rozhodnutí Američanů přenechat „osvobození“ Prahy Rudé armádě.

 

Jan Šinágl, 5.5.2020

* * *

Pravda o Vlasovcích v Čechách - i o nás!

I.díl: Celý svět doplatil na to, že neuvěřil informacím nejlepšího agenta II.světové války A57

* * *

P.S.

LN DR PB STALIN 060520

V LN připomněl Petr Brod, že by Rusko mělo trestně stíhat za zničení pomníku Stalina (lidově přezdívanému „fronta na maso/) i Štrougala s Jakešem, když už chce trestně stíhat české politiky za pouhé odstranění pomníku Koněva. Zřejmě si Rusko více cení Koněva než Stalina…  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan Šinagl 2020-05-15 07:39
Zkuste najít v zemích kde vládl fašismus sochy jeho nejvyšších představitelů? Kolik soch představitelů stejně zločinného komunistického režimu naleznete dnes v Rusku a Číně? Mao Ce- tung je dodnes na bankovkách Číny.
-1 #2 Jan Šinagl 2020-05-15 07:31
Líc na ruby pro příští generace.

V Číně. Čím větší vrah tím větší socha.

K.Mrzílek
-3 #1 Jan Šinagl 2020-05-05 10:59
Historie má sloužit pravdě, ne ji vykládat jak se komu hodí.

Vážení

Opět se bezmála všude píše o konci světové války v květnu 1945.

Bylo by vhodné jako jeden z nejčtenějších listů v Česku upozornit, že nejde o konec války, ale pouze o konec války V EVROPĚ a AFRICE.

Stovky dále bojujících vojáků Rusů, Britů, Američanů a vojáků Commonwealthu umíralo až do 2. září 1945, kdy za účasti čtyř mocností Ruska, Spojených států, Francie a Británie a Japonska na lodi Missouri byla podepsána bezpodmínečná kapitulace japonského císařství.

Tehdy skončila druhá světová válka proti OSE Berlín, Řím, Tokio.

O presidentu Zemanovi se píše, že se má účastnit bohoslužby při výročí konce světové války. JE TO NESMYSL a neúcta k bojujícím mužům, kteří ještě čtyři měsíce dávali všanc své životy za naši svobodu.

Považujte můj příspěvek za upozornění, jak říkal Goebbels, že stokrát opakovaná lež se stává „pravdou“, což se projeví, že další generace si budou myslet, že po květnu 1945 nastal ve světě mír.

S pozdravem

K.Mrzílek

/posláno Lidovým novinám./

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)