Cerny_most_65__mobilizace_plakat__220510Skoro až zlověstné mediální ticho po odhalení skutečné minulosti a charakteru zemřelého ombudsmana Otakara Motejla. Zatím mlčí i prof. Tomáš Halík, který, věřím že nevědomě, zařadil na zádušní mši pomyslně tohoto bezcharakterního člověka ke 36 spravedlivým tohoto světa…?! Po svém skvělém kázání obdržel ode mne dvoustranný letáček formátu A5 s názvem Ombudsman JUDr. Otakar Motejl“ – viz níže, stejně jako předseda TOP09 Karel Schwarzenberg, předseda OLYPMIC WATCH Jan Ruml (možný kandidát na ombudsmana), předseda MS Praha JUDr. Jan Sváček a bývalý mluvčí presidenta Václava Havla Ladislav Špaček…? K čemu je elita, která zbaběle mlčí?!

To, že skoro žádný politik nepřišel na tuto mši dokazuje, že většina dobře ví, kdo byl ve skutečnosti Otakar Motejl! Ostatně skutečnost, že se přišel rozloučit se svým přítelem a učitelem i JUDr. Tomáš Sokol, vypovídá za vše (letáček odmítl přijmout, k přijímaní nešel, při Otčenáši mlčel, nicméně moji ruku přijal při Pokoj s Tebou – mlčky). Na mši mne nechtěl znát, ačkoliv mne jistě zná. Raději mne v tisku nazývá „jakýmsi holohlavým individuem“, kdy se mu nelíbilo mé hodnocení práce KS Ostrava. Ten dal za pravdu jeho klientovi Ing. Tomáši Hradílkovi, ve věci žaloby na ochranu osobnosti bývalého kpt. BIS Vladimíra Hučína - v rozporu s právem, zdravým rozumem a dobrými mravy. Letáčky obdrželi i návštěvníci mše a mnoho se mi po přečtení ptalo, zda-li jej obdržel i pan profesor…?

Prof. Tomáš Halík je ve společnosti a církvi respektovanou osobností, vysoce vzdělán, nepochybně i dobře informován - o to více je jeho pokračující mlčení zarážející? Je to přece jen významný teolog a kněz! Nutně se mi vybavuje jeden z textů Karla Kryla: „Kněz-ďábel, co mši slouží, z oprátky má štolu, pod fialovou komží láhev vitriolu...“ Proč už nemáme žádné angažované a odvážné teology, jako byl např. Monsignore ThDr. Jan Šrámek - to srovnání přímo „bije do očí“! Byl sice taky ve "věčné" opozici, ale „do kotníků nikoho nekopal“...

Monsignore ThDr. Jan Šrámek (11. srpna 1870, Grygov – 22. dubna 1956, Praha) byl český římskokatolický kněz a politik, zakladatel a dlouholetý předseda Československé strany lidové. V letech 1940-1945 byl předsedou Londýnské exilové vlády. V únoru 1948 jako jediný varoval před rezignací demokratických ministrů, neboť nedůvěřoval Edvardu Benešovi, („A co se stane, jestliže nás prezident opustí?“), ale 20. února 1948 rezignoval spolu s ostatními. V březnu se pokusil společně s Františkem Hálou (tajemník Československé strany lidové a odstoupivší ministr pošt) uprchnout z Československa, pokus však selhal, marně čekali na francouzské letadlo na letišti u Rakovníka. Hála i Šrámek dožili svůj život v nezákonné internaci, mimo jiné v Nové Říši, v Brně, ve věznici ve Valdicích a nakonec na zámečku v Roželově. Jan Šrámek zemřel v pražské nemocnici na Bulovce, pod fiktivním jménem Josef Císař - http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_%C5%A0r%C3%A1mek

Média o Polsku stále mlží a nesdělují pravdu - o nepřipuštění Poláků k vyšetřování, ani představitelů NATO, nevydání černých skříněk, nenalezení presidentského mobilu, nevydání notebooků, atd. Postoje Ruska při vyšetřování tragédie jsou jasným svědectvím, že tragédie proběhla jinak než je nám médii, Ruskem a proruskými, vládnoucími polskými politiky předkládáno – více níže.

Reportáž - http://www.k213.cz/start.php?act=read&art=2329 - z demonstrace 20. května na Mariánském náměstí v Praze – za odstoupení primátora Pavla Béma, propuštění Ing. Jiřího Fialy a za záchranu Karlova mostu je neskutečná a ukázkou zhovadilosti na Pražském Magistrátu. Osvědčené praktiky totalitního režimu jsou překonávány, právě tak jako je skandální stále trvající nezákonné a ničím nepodložené držení ve vazbě Ing. Jiřího Fialy – více na www.k213.cz ! Pan Fiala se stal politickým vězněm v zemi, která má být součástí demokratického společenství zemí EU…?! Vězeňská služba na jemu adresovaných dopisech oslovení politický vězeň cenzorsky černě zakrývá, zřejmě v domnění co se nepíše tak není…?!

Žaloba na MV a PČR ze dne 19.5.2010 je jen doplněním poměrů v naší zemi, kteří už nemají daleko k anarchii a občanským bouřím, nebudou-li řešeny a budou-li nadále narůstat životní náklady – text žaloby naleznete v příloze. Přijme současný ministr vnitra Martin Pecina svoji neodejmutelnou odpovědnost, nebo se bude vymlouvat na špatnou práci MV pod vedením Ivana Langra…?!

V pořadí třetí volební mítink v Hořovicích byl zatím, s ohledem na okolnosti, nejúspěšnější. To, že rozhovor se mnou den před mítinkem otiskly Podbrdské noviny – viz níže, dvakrát hlásil místní rozhlas a přesto přišlo cca 25 lidí, převážně mladých, považuji za úspěch. Nekomentuji, že pouze mé volební plakáty téměř všude okamžitě mizí, zatímco plakáty všech ostatních stran zůstávají (jako by byly vydány stranické pokyny - v Žebráku na jednom místě dokonce 4x za sebou Mimochodem můj e-mail na MÚ Hořovice s textem pro místní rozhlas nedošel. Musel jsem zajet osobně, krátce zaparkovat na volném místě pro MÚ a už jsem nalezl pod stěračem tento text: „Sdělení – Očekával bych, že kandidát do Parlamentu ČR nad ostatní dodržuje zákony a ví, co je to vyhrazené parkoviště.“ Bohužel nepodepsáno a na mítinku jsem také neměl komu odpovědět…?

NP na TV PRIMAPetrem Nečasem a Jiřím Paroubkem bylo opět pokryteckým, nedůstojným divadlem pro občany. Trhání obálek s tématy bylo nádhernou ukázkou burantství, nervosity, charakteru a nekultivovanosti předsedy ČSSD. Předseda ODS měl argument „jako hrom“ proti Jiřímu Paroubkovi – Ústavní stížnost JUDr. Zdeňka Altnera – o které ví a která dokazuje, jak Paroubek úkoluje soudce Ústavního soudu ČR! Nepoužil ji a věřím, že i čtenáři-voliči sami pochopí proč. Chcete-li mít v Parlamentu opět stejné „zás-tupce“ a dočkat se opět stejného – v lepším případě, tak volte opět ty, kteří mají katastrofální morální a ekonomický propad naší země společně na svědomí.

KU_UK_NO_OBCANE_090410V příloze naleznete rozhodnutí KÚ Ústí nad Labem o nepřipuštění kandidátky OBČANÉ.CZ - panu Jaroslavu Lidnerovi, který mi tento dokument zaslal, nemohu odpovědět, ani kanceláři OBČANÉ.CZ (nelze odeslat e-mail na jejich adresy. Občas se mi to stává, kupodivu vždy jen v závažných věcech?). Využívám tedy této možnosti: „Chystal jsem se, že budu volit stranu č. 1, ale jaké bylo moje překvapení, když jsem poštou obdržel obálku s hlasovacími lístky a strana Občané.cz s číslem 1 chyběla. Kromě ní chybí ještě dalších 9 vesměs nových stran. Původně jsem myslel že jde o sabotáž ústřední volební komise, kterou asi řídí příznivci parlamentních stran. Ale pak jsem na webu Krajského úřadu Ústí nad Labem našel rozhodnutí (viz příloha). Z něj vyplývá, že Vaše strana se v ústeckém kraji neúčastní voleb, protože předložila kandidátní listinu s chybnými nebo neúplnými údaji. Jsou tam uvedeny sice podivné datumové termíny, ale to asi na věci nic nemění. Nechápu, že strana, která chce změnit dějiny státu, není schopna dodat úřadu relevantní údaje o svých členech. Jsem tím dost zklamán, ale naštěstí pár nových stran procedurou prošlo, takže budu volit České piráty.“ J.L. 21.5.2010

Moje odpověď: „Děkuji Vám pane Lidnere, obratem zašlu sekretariátu OBČANÉ.CZ a předsedovi Petru Havlikovi. Vždy to bude o lidech, jejich osobní odpovědnosti, kvalitě a charakteru. Nepochybně i ve straně OBČANÉ.CZ jsou kandidáti, kteří ji nejsou hodni. Těch několik skutečně schopných nemůže garantovat kvalitu všude a ve všem. Nelze ani vyloučit skrytou snahu takovýmto způsobem eliminovat možné soupeře, zvláště v kraji, kde se to mafií jen hemží. Díky za Vaší důveru. Nastoupená cesta je správná. Nyní potřebujeme co nejvíce OBČANŮ, kteří půjdou k "oji" a ne se jen pohodlně nechat táhnout a vézt!“ J.Š. 23.5.2010

Připomínám, že by měl být zítra na ČT 1 v pořadu REPORTÉRI ČT vysílán pořad o Postoloprtech již jednou odložený?!

Zde, můžete shlédnout otřesný, devadesátiminutový dokument, který je ke shlédnutí momentálně jen ve Švýcarsku, Německu a ve Francii – v německé verzi: „Mengelovi dědici – Experimenty na lidech během studené války.“ Např. dokládá pokus v plynové komoře s usmrcením rodičů s děckem, kdy rodiče svůj dech dávali do poslední chvíle svému dítěti...!!! Toho je schopna civilizace, která létá už na měsíc, vyrábí pohonné hmoty z rostlin a nechat umírat hlady stamiliony…?! Zakoupí tento dokument veřejnoprávní ČT a opatří českým komentářem? Obávám se, že k tomu souhlas z Moskvy nedostane, navíc bývalý nomenklaturní kádr a současný její ředitel Jiří Janeček velmi dobře ví co je třeba (ne)dělat v zájmu vyváženosti pořadů a informovanosti veřejnosti…?!

https://www.sinagl.cz/ze-zahranicniho-tisku/mengelovi-dedici-experimenty-na-lidech-behem-studene-valky.html

Cerny_most_65__jeepy_IV__220510Ve fotogalerii naleznete několik fotografií ze včerejší velké oslavy 65.výročí osvobození ČSR „NA KŘÍDLECH ZA SVOBODOU“ v Praze na Černém mostě – www.nakridlechzasvobodou.cz . ČT nevysílala přímým přenosem…? Hlavní organisátorka a moderátorka Iveta Irwingová (dcera Jana Romana Irwinga, skvělého čs. letce v Anglii, s 95 operačními lety a odlétanými 1024 hodinami ve dne v noci což bylo a zůstalo rekordem u 311. stíhací perutě), skvěle zdůvodnila proč se bude hrát Československá státní hymna, bohužel jsem nestihl natočit začátel jejího skvělého projevu - https://www.sinagl.cz/images/files/Cerny-most-65-hymna-220510.WMA - určitě bude zaznamenáno na videokazetě, kterou by měly obdržet všechny školy! Bohužel jsem měl odpoledne na starosti trénink našich nejmladších v tenisovém klubu TC Žebrák, takže o jistě vynikajícím podvečerním a večerním programu Vás nemohu informovat…

Na shledanou na mém čtvrtém volebním mítinku zítra, v pondělí 24.května v Příbrami, na Václavském náměstí od 15:00 do 18:00 hodin.

Jan Šinágl, 23.května 2010

 

Proto bděte. Nevíte totiž, kdy přijde pán domu - zda večer, o půlnoci, za kuropění, nebo za svítání. Aby vás snad, když znenadání přijde, nenalezl spící. Co říkám vám, říkám všem: Bděte.“

Marek 13:35-37

* * *

Nejsou problémy - jsou jen VÝZVY - kdo sám aktivně nekoná,

stává se sám "problémem“ a posiluje zlo!“


Jan Šinágl

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)