Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_a_opasek_081010Žaloba na prezidenta Václava Klause a Lívii Klausovou !

O tom co se skutečně děje v naší zemi názorně napovídají články „Dnešní správci našich daní“ a „Právo, které nám justice ukradla.“ Každý kdo sledoval včerejší pořad „Reportéři ČT“ by měl být už vyléčen z naivních představ o dění v naší zemi a přestat věřit volebním průzkumům, anketám a volebním výsledkům – manipulace kvete, zločinci se ničeho a nikoho nebojí a občané mlčí, místo aby dávno zaplavili ulice a tuto špínu odstranili dokud je čas a dokud nebudou zničeni sami – ne klíčky, ale nekompromisním požadavkem postavit před soud viníky a odpovědné.

Skandální chování státního úředníka-zloděje, NSZ v kauze Union banky a neméně skandální Václava Klause představené v „Reportéři ČT“ otřesným svědectvím Tomáše Ježka, kdy Václav Klaus jako tehdejší premiér zval gaunery na zasedání vlády, kteří mu pomáhali zabraňovat Klaus_a_pivozavedení regulace ve finančním sektoru, týkající se privatizace. Umožnil tak zločincům zbohatnout na úkor okradených občanů a podpořil krach bank – na otázky si nenašel čas ani za dva týdny…?! Pochopitelně – na co nelze odpovědět než přiznáním viny se těžko odpovídá a mlčení je jediná možná odpověď – pro zbabělce a gaunery, byť nosí „čisté“ límečky a chlubí se desítkami doktorských titulů. A takový člověk je prezidentem České republiky, Měl už být dávno obžalován z vlastizrady, zbaven veškerého majetku a už dávno sedět někde jinde! Mimochodem jsem se nedávno dozvěděl, že fakty podložené TO podané na Václava Klause a dalších 40 úředníků Magistrátu hl. města Prahy bylo odloženo se zdůvodněním, že Magistrátu žádná škoda nevznikla (!!!) Ovšem, že ne, když kradli sami úředníci Magistrátu… Zato autor TO a jeho bytové družstvo se nachází v exekuci. Mimochodem bytové družstvo kde je členem i Václav Klaus dluží cca 30 mil. Kč, při počtu členů 30 a vlastnictví dvou bytů tak Václav Klaus dluží 2 miliony, ale kdopak vyhlásí exekuci na bytové družstvo, ke je členem sám prezident, že...?! ZDE je kupní smlouva manželů Klausových z 20.6.2005 - kupní cena 23.181,-Kč !!!

ZDE si poslechněte rozhovor s autorem TO a předsedou známého pražského bytového družstva Hutmanka, panem Michalem Luriem z 8.12.2010, natočený s médii bezprostředně po skončení soudního jednání v Mičánkách (omluvte zhoršenou kvalitu zvukového záznamu, po začátku se zlepší). Poté, co soudce zjistil přítomnost médií, prohlásil jednání za „přípravné“ a zakázal vstup veřejnosti. Rozšíření žaloby nechtěl převzít, po hodině převzal, nepředal zákonnou, krátkou cestou druhé straně, čímž se vyhnul určení termínu, který nebyl vyhlášen dodnes – sametová „rovnost“ občanů před zákonem v praxi. Předsedovi družstva, po jeho nástupu do funkce, byla utajována složka Lívie Klausové?! Náklady těchto velkých a drahých bytů byly 1000,-Kč měsíčně inkl. – čili byly družstvem dotovány?! Ne nadarmo jsou manželé Klausovi ekonomové. Poměr toho co společnosti dali a co od ní dostali je velmi neekonomický, resp. nemravní až zločinný!

Z článku „Právo, které nám justice ukradla“: My, osvobození z čtyřicet let trvající farmy zvířat jaksi nechceme přijmout jakoukoliv odpovědnost za svůj stát a protože my jsme lid, který zde má svrchované práva, která nevykonává výměnou za právo zkonzumovat hned to, co z národního bohatství po bolševickém řádění zbylo, nebo za právo si zvolit ty, kteří si na dluh našich dětí na naši okamžitou spotřebu půjčí. V tom nám uniklo, že zemi ovládají mafie, které této naši slabosti využívají. A ukradly nám i právo na spravedlnost.

Všichni se máme natolik rádi, že se nám tomu ani nechce věřit. Navíc, když úpadek má i mnoho dalších příčin a jsme manipulováni, abychom se zabývali jen těmi povrchními. K potvrzení mého tvrzení o fatálním vlivu naší zkorumpované jurokracie mám nesporný příklad. Tedy spíš jen té méně zkorumpované části, to je soudců, protože prokurátoři, kteří mají tak podivná pravidla, že nesmí škodit na nejvyšším státním zastupitelství ale na kraji ano, jsou mimo kategorie měřitelnosti jejich korupce. Sociologům a politologům k potvrzení mé hypotézy doporučuji teorii nejistoty. Pak je možno dosáhnout vysokého stupně jistoty.

To je jen malý střípek bolševických tradicí, které z nás dělají stále nesvobodnou zemi a i chudší, protože s drahou elektrikou už ani svoji skvělou polohu v středu Evropy nedokážeme zpeněžit. A bez změny v justici (a volebního systému) bude hůř. Ono je totiž zřejmé, že náš volební systém i justice generují vládu ignorance, protože neschopnost si uvědomit tu sabotáž konkurenceschopnosti naší ekonomiky a následující ztráty pracovních míst je umocněna i tím, že nikomu nedochází, že jako zdanění nafty přesměrovalo významnou část její spotřeby do zahraničí, tak stejně je možné, že průmysl nakoupí elektriku jinde a když ne, tak nám už dokonale zlikvidovali svobodný trh. My jako největší idioti ztratíme další miliardy na znehodnocení ČEZu. Menší spotřeba jeho produkce bude znamenat ještě větší podíl elektriky ze slunce a tím ještě větší průšvih, větší nárůst ceny. Aby byl zakryt absolutní nedostatek kvalifikace, tak se dnes budou naše elity zabývat tím, že zakážou činnost detektivních agentur, aby pak zjistili, že zákaz je v rozporu s Ústavou chráněným právem manželek politiků slídit, s kým jim manžel zahýbá.

Z minulého textu se vytratil hypertextový odkaz na perfektní svědectví známého novináře Janka Kroupy o korupci v naší justici. Proto zde odkaz opakuji. Fakt to stojí za poslechnutí. Jinak je dostupný z této adresy.

Je škoda, ale nepřekvapuje, že se žádná média nevěnují nejskandálnějšímu usnesení Ústavního soudu ČR vyneseným od jeho založení ve věci absolutního práva policie a státních zástupců určit, které odposlechy budou poskytnuty obhájcům a obžalovaným!

 Nelze se pak divit, že trestáme, pokud vůbec za krádeže tisíců či milionů, za stovky ztracených korupčních miliard není nikdo odpovědný, natož potrestán ani za to, že aktuálně hrozí, že necháme „ležet“ v EU další miliardy nevyzvednuté v důsledku neschopnosti úředníků. Nepochybuji, že je to následkem skrytých bojů o penězovody i do soukromých kapes mocných a vlivných, jejich známých a jejich firem.

KS_Praha_JUDr_Ing_Pavel_Pikola_2_041010Pondělní projednávání žaloby exekutora JUDr. Ing. Pavla Pikoly na Jana KS_Praha_Lenin_041010Macho u KS Praha byla pro silné nervy. Exekutor, který okradl slušného člověka má ještě tu drzost jej žalovat pro pomluvu jako kdyby zveřejňování pravdy bylo pomluvou. Jednání bude pokračovat 13.12.2010 od 13:00 hodin u KS Praha v budově „A“, přízemí, č.13. ZDE si můžete přečíst vyjádření Jana Macho k žalobě z 22.března 2010 a ZDE z 3.4.2010. Je zajímavé, že soudce Cepl ml. nepřipustil požadovaný důkaz promítnutím pořadu TV NOVA „Na vlastní oči“ – podobně jako odmítl promítnout záznam ČT ve věci mé žaloby na Ing. Františka Šedivého a který jasně svědčil v můj prospěch. K případu se vrátím v prosinci! Zajímavé bylo, že po  mém příchodu před KS Praha ležely dvě knihy sebraných spisů Lenina vydaných v roce 1976 před KS Praha – viz fotografie – připadalo mi to docela symbolické. Po skončení soudu už tam nebyly. Doufejme, že skončily v odpadních koších ne na stolech soudců s totalitní minulostí…?

KS_Praha_Lenin_sebrane_spisy_041010Mašín: Komunisté vyhlásili boj a my jsme ten boj přijali - New York - Někdejší bojovník proti komunistickému režimu Josef Mašín občas povzbuzuje příslušníky amerických zvláštních sil před nasazením v Iráku i jinde. Mašín to řekl v neděli v New Yorku na setkání s krajany. Dodal, že promlouvat k vojákům ho zvou na základnu Fort Bragg, jež se nachází v Severní Karolíně. Člen kontroverzní odbojové skupiny, kterou v 50. letech vedl se svým bratrem Ctiradem, tam sám kdysi jako příslušník zvláštních jednotek sloužil.

...V sále v Bohemian Hall ve čtvrti Astoria ale osmasedmdesátiletý energický muž ostrých rysů a postojů - v jednu chvíli řekl, že nemá problém s výběrem zbraní, zda jde o pistoli, atomovou bombu anebo zda má protivníka uškrtit - měl zjevnou podporu přítomných. Jeho vystoupení přerušoval potlesk a otázky, které mu přítomní kladli nezřídka doprovázely projevy úcty a uznání. Nabyly i oficiální podoby, když Mašínovi člen české horní komory Tomáš Grulich (ODS) předal pamětní list Senátu. Oceněný mu poděkoval, poznamenal nicméně, že jejich skupina nikdy nevyvíjela činnost kvůli poctám. Skvělé, že tuto akci podpořila svým koncertem Marta Kubišová – od Heleny Vondráčkové bychom to očekávat nemohli, ostatně by zcela jistě nebyla pozvána.

Mimochodem, Plzeň už zase tleská Rudoarmějcům…

Soud potvrdil nezákonnost vazby Ing. Jiřího Fialy – hezký dárek v den jeho narozenin, jen by konečně za vzniklé škody měly nést odpovědnost konkrétní osoby a ne ji přesouvat na bedra daňových poplatníků!

Mimochodem, všimli jste si, že Insolventní zákon paragraf 6 182/2006 sbírky nelze použít vůči politickým stranám v době voleb – kdopak jej tam asi navrhl…?!

Evropský soud má starost, aby nebylo ublíženo komunistické prokurátorce Brožové Polednové a vyžádal si stanovisko české vlády…?! Alespoň odmítl žalobu Tomáše Bati ml., se zdůvodněním, že není oprávněn požadovat majetek, který mu nepatří!

Nedávno jsem na ulici v Žebráku oslovil jednu starou paní, kterou jsem si splet s jinou. Poznala mně -  spontánně  mi řekla, že nastoupila na místo mé maminky do kanceláře poté, co byla přeřazena do výroby a  co byl vyhozen z TOSu Žebrák můj táta z funkce vedoucího obbytu - pro odmítnutí spolupráce s StB, náhody…?

U 60% manželských párů v ČR dochází k nevěře – obraz stavu morálky a všeobecného úpadku mravů, který reflektuje stav celé společnosti a její morální propad.

Grebeníčkova odbornost je sporná, resp. nesporně zpochybnitelná. Zajímalo by mne, kolik Univerzit mu asi nabídlo hostování, byť i na jedno vystoupení….? Obávám se tak ještě na Kubě či KLDR…

Musím upozornit na dvě závažné chyby ve článku V.Podrackého, který jsem nedávno šířil. „Pro poválečné zničení Baťova světového koncernu se ovšem musíme vrátit do r. 1932, kdy nemocný a vyčerpaný Tomáš Baťa, neschopný již řešit úpadek způsobený krizí…“ není samozřejmě pravda! Tomáš Baťa poválečné krize naopak využil a vyšel z ní posílen – o jeho nemoci a vyčerpanosti bych si dovolil pochybovat? „Proto podnik Janovi prodal za 50 mil. Kčs..“ To není také pravda – v závěti bylo Tomášem Baťou jasně určeno kdo a za jakých podmínek podnik zdědí – Jan Antonín Baťa – byl to tzv. prodej mortis causa.

JAB_detail_desky_UH_300910ZDE si můžete prohlédnout fotografie z odhalení pamětní desky Jana Antonína Podpora_odboje_JAB_1_1938-1945Bati v Uherském Hradišti ze dne 30.9.2010 za přítomnosti jeho vnuček na místě, kde stával jeho rodný dům. Velký dům, malá deska a kolik obyvatel ČR se o tom dozvědělo? Při cestě do UH se v Rybární 2 můžete poklonit památce velkého může naší země, které by jsme nyní tolik potřebovali. Zatím spolu s komunisty raději provoláváme slávu, stavíme pomníky a vyznamenáváme zločince Edvarda Beneše. Připomenutí podpory odboje Jana Antonína Bati v letech 1938 – 1945 neškodí připomenout!

Podpora_odboje_JAB_2_1938-1945Silně pochybuji, že výjimka u Lisabonské smlouvy pro ČR, vytrucovaná prezidentem Václavem Klausem, týkající se zločinných Benešových dekretů, bude schválena – to už by EP ztratil veškerou důvěryhodnost! Vysokoškolský profesor Jan Rychlík to napsal naprosto přesně – napravme poválečnou nespravedlnost!

Nositelka Řádu TGM I.třídy uděleného Václavem Klausem a předsedkyně Rady ÚSTR MUDr. Naděžda Kavalírová najednou nemá čas na novináře, kteří chtějí vědět podobnosti o exekuci vyhlášené na KPV ČR…?! Ještě se divíte, že vedení KPV ČR vůbec nereagovalo na kauzu bachaře-sadisty Josefa Vondrušky, Pavla Wonky o neúčasti na rozloučení s Milanem Paumerem nemluvě…?!

Od 7.října bude film Habermanům mlýn promítán v českých kinech – více informací ZDE – zločiny zůstanou vždy zločiny. Natáčí se další celovečerní film „SUDETENLAND – země divokých sviní“, který by měl mít premiéru v příštím roce. Na zamlčování historie, popírání a lžích nelze nikdy budovat přátelství, prosperitu a smyslplnou budoucnost.

 

Jan Šinágl, 6.10.2010

 

"Rozpočet by měl být vyvážený, státní pokladna by se měla znovu naplnit, veřejný dluh by se měl snížit, arogance úřednictva by se měla zmírnit a být pod dozorem, pomoc cizím zemím by se měla omezit, pokud Řím nemá přijít na mizinu. Lidé se opět musí naučit pracovat namísto toho,aby žili z veřejné podpory."


Marcus Tullius Cicero v roce 55 před n. l.

* * *

"Nevolím tunely a tuneláře, mafiány a šejdíře, kasina a nevěstince!"

Václav Havel na bildboardu

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)