Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman MilosJak byste z lékařského hlediska charakterizoval dnešního prezidenta?

Na to už jsem reagoval párkrát a nejenom já, ale i jiní lékaři, vážení psychologové a psychiatři a všichni se shodneme.  Na jedné straně na svůj věk funguje velice dobře, je to velice inteligentní člověk. Má určitou sebereflexi co se týče adaptace na jeho zpomalení paměti a mluvení. A je to velice dobrý profesionální politik.

Na druhé straně je to pán, který má věk a nemoci. Je alkoholik, který má cukrovku a děravou paměť:  paměť se neustále rekonstruuje a když je tam díra, tak mozek vezme podobné souvislosti a slepí je. Tu díru sice zalepí, ale vytvoří přitom novou paměť. Není to jenom Miloš Zeman, který je schopen se urputně hádat o tom, co neexistovalo. To dělá každá třetí babička a dědeček, kteří přesně ví jak to před těmi šedesáti lety bylo a ono to tam třeba nebylo. Tam se ale dostáváme do problému toho premorbidního sklonu jeho brutálního narcismu.

Co je to brutální narcismus?

Je to sociální deviace osobnosti, která záměrně rozděluje, destruuje, zaměřuje pozornost na sebe, místo aby stavěla a spojovala společenské mosty, splynula v konsensu. Prezident má velký potenciál k tomu, aby vystoupil a řekl: „Heleďte se, je nás míň než občanů Londýna, pojďme dělat něco společně, abychom se mohli cítit jako společnost“. A ne, že budeme novináře odstřelovat kalašnikovem, dělit společnost na pitomce a ty druhé a používat sprostá slova… To je špatně.

Zeman za to ale nemůže, je to mámin mazlíček, tak vyrostl.

Ano, všechno to pramení z jeho dětství. Je to v podstatě člověk, který nemá žádné rodinné ani přátelské zázemí. Ke škodě celé země podporuje negativní sklony ve společnosti a těch bohužel není málo.

Babylon: z rozhovoru Petra Placáka s MUDr. Martinem Janem Stránským – květen 2020-06-21

* * *

Nedávno jsem hovořil s jedním účastníkem z abiturientského srazu. Byla mezi nimi jedna, která vyprávěla, jak mezi děti na hřišti přicházel mezi ně malý Milošek Zemanů s běžnou potřebou si hrát s ostatními dětmi. Neuspěl. Děti provokoval svými bílými punčoškami a košilí, vždy čistý a vzorně upraven. Házely po něm bláto, nebo ho vyválely v louži. Maminka tak začala deformovat přirozenost svého dítěte, normální děti na nenormálnost přirozeně zareagovaly. To jen potvrzuje slova dr. Stránského. Za chování Zemana může jeho utrpěné psychické trauma v dětství, které se vzhledem k jeho silné osobnosti nutně musí o to více negativně projevovat v dospělosti. Doplácí na to celá země. Jako člověka ho můžeme jen litovat. V podstatě je to velmi nešťastný člověk. Skutečnou rodinu a lásku nikdy nepoznal. Jak by dr. Stránský diagnostikoval stav obyvatelstva země, která umožní, aby se takto psychicky narušený člověk stal prezidentem?

 

Jan Šinágl, 21.6.2020   

P.S.

Prezident Miloš  Zeman neodjel na oslavy konce II. světové války (v Evropě a v Africe) do Moskvy – a to je co říct? Vystupuje stále méně na veřejnosti, kdy jakoby nebyl? Přejme mu pevné zdraví, ale zdá se, že na tom zřejmě není zdravotně a tedy zřejmě i psychicky dobře.   

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)