Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Covid ve srovnani s jinymi nemocemi

15.07.2020 13:06: Generální ředitel Merck Ken Frazier varoval před nereálnými očekáváními kvůli vakcíně proti koronaviru. "Myslím si, že pokus se veřejnosti říká, že do konce roku 2020 bude vakcína, velmi to veřejnost poškozuje," sdělil podle FT (Patria)

* * *

Svět je plný her a hrátek. Toto je velká hra s námi všemi! Ve věci jsem podal ZOI k rukám ministra zdravotnictví ČR Adama Vojtěcha dne 30.7.2020. J.Š.

* * *

Doporučuji článek MUDr. Jana Hnízdila (27.7.2020, 62.454 přečtení) - Covid – podivuhodná hra s čísly. Níže doc. MUDr. Martin Balík na ČT24 (29.7.2020): “Tady žádná pandemie nikdy nebyla.” Média šíří paniku, lidé umírají na jiné, závažnější nemoci. “Nyní máme na celou republiku pouhých 25 vážně nemocných pacientů.” Cituji z článku dr. Hnízdila:

Pozitivní ještě neznamená nakažlivý nebo nemocný

V poště mi přistál mail zkušené viroložky, vedoucí prestižního státního zdravotnického zařízení. Píše v něm o manipulaci s čísly, matení pojmů, nepochopitelném a zbytečném strašení veřejnosti. Text považuji za vysoce profesionální a nesmírně závažný. Paní doktorku jsem požádal o souhlas ke zveřejnění. Ochotně svolila. V obavě z odplaty státní moci mě požádala, abych neuváděl její jméno. Naprosto ji chápu. Za podobnou veřejnou prezentaci názorů jsem byl před lety odejit z kliniky Všeobecné fakultní nemocnice. Jan Hnízdil

… Nemoc je totiž definována přítomností příznaků nemoci, nikoliv (pouze) pozitivitou jakéhosi testu. Nerozumím tomu, proč se hovoří o počtech „uzdravených“, když většina z pozitivně testovaných neměla žádné příznaky nemoci a neměla se tedy ani z čeho uzdravovat. Pozitivita PCR testu není synonymum nemoci. Takže selháváme hned na začátku, protože není shoda na tom, z jakého celku by se mělo procento zemřelých počítat. Je také jisté, že zdaleka ne všichni zemřelí figurující ve statistikách covid/úmrtí zemřeli v důsledku covidu. Většina jich umřela prokazatelně na něco jiného a současně v období úmrtí měli pozitivní PCR test na koronavirus, který mohl, ale také nemusel k úmrtí přispět (tzv. zemřelí „s covidem“, nikoliv „na covid“.) 

Odlišné metodiky počítání „případů“ a „úmrtí na covid“ v různých státech jsou patrně hlavním důvodem toho, proč přicházejí z různých zemí diametrálně odlišné hodnoty incidence a smrtnosti. Je to stále jeden a ten samý virus, britský virus není 10x smrtelnější než norský ani maďarský virus není 8x smrtelnější než slovenský, jak by se mohlo zdát z publikovaných dat.

… Jenže stejně tak nevíme, zda za odchod z tohoto světa může samotný virus nebo spíše okolnosti spojené se statusem covid pozitivního – vytržení ze známého prostředí, izolace v nemocnici, zákaz návštěv, personál ve strašidelných ochranných oblecích, k tomu jedinou zábavou na izolované covidové jednotce je často jen televizní vysílání plné katastrofických covidových zpráv. Nehledě na možné zanedbání jiných chorob vzhledem k organizačním komplikacím s vyšetřováním a transportem covid pozitivních pacientů. Křehký senior to nemusí vydržet.

… Zdá se mi, že z nás tady někdo dělá blázny. Ano, virus chodí po lidech a bude v tom zřejmě pokračovat i nadále, ale vše nasvědčuje tomu, že jeho škodlivost ani zdaleka nedosahuje škodlivosti „opatření“ činěných ve snaze zabránit jeho šíření, což je stejně iluzorní jako si myslet, že poručíme větru či dešti.

… Je nejvyšší čas začít se ke covid viru chovat stejně jako k ostatním respiračním virům, které u osob bez příznaků nikdo nemá potřebu testovat, protože to nemá žádný smysl. Proto ani nevíme (a nepotřebujeme vědět), kolik lidí je aktuálně pozitivních na nějaký jiný virus a kolik jich s těmi jinými viry zemřelo. Začněme se opět chovat racionálně, vyšetřujme pouze osoby nemocné ke zjištění příčiny jejich obtíží, tak jako jsme to dosud vždy činili. Není třeba testovat víc, je třeba testovat naopak míň, a to jen nemocné s těžšími příznaky, nikoliv zdravé nebo lidi s nevýznamnými obtížemi. Strašení s rizikem nákazy starých a nemocných je přehnané, ve skutečnosti covid infekce nezvyšuje signifikantně riziko smrti ani u 90-letých. Průměrný 90-letý člověk má přibližně 500x vyšší pravděpodobnost smrti než 30-letý a 20x vyšší pravděpodobnost smrti než 60-letý, a to s covidem i bez covida. To je přirozený běh světa.“

* * *

„Usilovně přemýšlím, zda stále ještě platí definice nemoci, která byla a je platná po staletí, a kterou učíme mediky: "Nemoc je patologický stav těla nebo mysli, který je projevem změny funkcí buněk, a v důsledku i morfologickým poškozením těchto buněk, tkání i orgánů." Mj. takto to stále (samozřejmě) definuje i WHO. A taky lékařský obor medicíny zvaný Patologie. Stručně a jasně: pokud člověk nemá zdravotní potíže, tak k doktorovi prostě nejde. Nemoc je tedy takový stav, který nemocnému způsobuje subjektivní potíže. A teď si to dejte do souvislostí s tou koronahysterií." – „Máme kvanta pozitivně testovaných, kteří ale nejsou nemocní. Spousta z nich není ani infekčních. V nemocnicích prakticky nemáme pacienty s nemocí Covid-19. A taky skoro nikdo nám na novou nemoc neumírá. A teď si to dejte do souvislostí s těmi obřími a tak obludnými ´manévry´.“ -  „Jak můžeme mít tolik "uzdravených", když ti lidé nebyli ani "nemocní"? Jaká marnost...“

MUDr. Vít Mareček, 30.7.2020

* * *

Docent MUDr. Balík: “Tady žádná pandemie nikdy nebyla.” Média šíří paniku, lidé umírají na jiné, závažnější nemoci. “Nyní máme na celou republiku pouhých 25 vážně nemocných pacientů.”

Zatímco Česká televize bombarduje vyděšené občany počty “zemřelých s koronavirem” a novými ohnisky pandemie, množí se důkazy, že je všechno jinak. Podle všech statistik nikdy nešlo o žádnou pandemii a oběti na životech jsou tak nízké, že by za normálních okolností nestály médiím ani za zmínku.

“My v intenzivní péči říkáme, že tady vlastně nikdy žádná pandemie nebyla,” uvedl doc. MUDr. Martin Balík, zástupce primáře pro intenzivní péči, 1. LF UK v rozhovoru pro Českou televizi.

Toto šokující sdělení Česká televize odvysílala bezostyšně mezi děsivými informacemi o nových ohniscích strašlivé epidemie v Moravskoslezském kraji a na jiných místech Českém republiky. Podobně agresivní a zkreslující zpravodajství předvádí také televize Nova a Prima.

* * *

Roušky podle Nizozemska nejsou účinné, vláda chce jiná opatření

Nizozemská vláda se rozhodla nevydat doporučení, že by lidé měli vzhledem k šíření koronaviru nosit roušky. Jak kabinet uvedl ve svém prohlášení, účinnost roušek nebyla prokázána, napsala agentura Reuters. Vláda chce raději přijmout jiná opatření. Rozhodnutí oznámila ministryně zdravotnictví Tamara van Arková po konzultaci s Nizozemským institutem veřejného zdraví (RIVM).

* * *

Kolik znáte zemřelých na Covid-19 ze svého okolí, který hrozí vyhladit celý svět? Virtuální realita ukazuje svoji sílu, kdy se snaží ovládnout zdravý rozum, naše životy a osudy. Nedejme se a braňme se -  dokud ještě můžeme!

 

Jan Šinágl, 30.7.2020

* * *

O pandemii, která jí nebyla… Co se z mainstreamu nedozvíte…

Až budem všichni on-line, vše půjde snadno, zdravý rozum ustoupí před vymýváním mozků…

Prof. Peter Staněk: Coronavirus fenomén současnosti – a nejenom o něm!

Prostě karanténu přerušte

Kdy, proč, a jak laboratorně testovat naše pacienty s klinickými projevy akutní respirační infekce (ARI)? In memoriam MUDr. Martina Havlíčková, CSc.

Skutečně hodláte v krajích čerpat velké unijní peníze (35 mld. EUR) na investice do betonu a do technologií only?

* * *

„Vědci se snaží přeměnit nemožné na možné. Politici často zase chtějí přeměnit možné v nemožné.“

„Většina lidí raději umře, než aby myslela. A přinejmenším jednou v životě to i udělají.“

„Základem demokracie je závist.“


Bertrand Russell

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2020-08-04 16:33
RE: Bulletin č. 32/2020 II.

Vážený pane Šinágle!

Děkuji za stálé zasílání „Děsivější, leč pravdivé Černé Kroniky“. Slíbil jsem na jaře, že přijedu do Praskoles, ale nesplním.

Jinak Dr. Hnízdila znám, chodil jsem před lety k němu, četl jeho publikace. Je to člověk nanejvýš důvěryhodný, jeho přístup velmi lidský a „celostní“. Článku lze jistě věřit a to i z osobní zkušenosti, bohužel, právě tyto vypovídající statistiky nejsou zveřejňovány. Léta se stýkám s velkou lékařskou partou, lidí mého i vyššího věku, a ti tvrdí totéž a stejně tak se i zlobí (kdyby byl trest za vysmívání se COVIDu, dávno by už seděli). Přitom ještě ordinují jako lékaři velmi vystavení podobné nákaze.

Skoro bych měl napsat “Čest Vaší záslužné práci“, kdyby to nebylo tak zprofanované.


S pozdravem...

P.S.
Jistě pochopíte, proč neuvádím jméno autora, kterému děkuji i za uznání mé práce.

Píše mi stále více lékařů s podobnými názory. Něco je hodně špatně, když skuteční odborníci jsou umlčováni, nebo mají strach či oprávněné obavy.

1.srpna v Berlíně se už občané jasně ozvali. Milion chvilek pro demokracii má nové téma na demonstraci, nebo bude třeba založit nové hnutí na odstranění milionů chlívků?!

Jan Šinágl, 4.8.2020

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)