Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Země je ve výjimečném stavu, nebyl vyhlášen, nejsou pro něj žádné důvody, je flagrantně porušována Ústava ČR!

***

Jan Pirk: „Když budeme preventivně na podzim nosit roušky, tak bych navrhoval všem seniorům dát nohy do sádry, protože bude náledí.“

* * *

Profesor Žaloudík: Roušky škodí, nebojím se covidu, ale kroků vlády. V zarouškované zemi žít nechci

Jsme jako děti na školním výletě. Navíc s pitomou učitelkou

* * *

Krucinální otázka dneška nezní, kolik bude zítra nakažených. Ta otázka zní, kdy se konečně postavíme již zcela nezakryté snaze omezovat svobodu pod záminkou viru. Aby se jednou potomci nezeptali nás: „Jak jste tenkrát mohli mlčet?“ (Vít Štěpán Nesmiřme se s rozpojeným světem, LN 9.9.2020)

Statistiky nás straší 24 hodin denně, prý se šíření Covidu 19 nebezpečně rozšiřuje? Kolik testů se dělalo na jaře a kolik dnes, o kvalitě nemluvě? Srovnávat takto počty nakažených je urážkou zdravého rozumu, nebo záměrného matení veřejnosti, vyloučíme-li hloupost a zlý úmysl.

Ve světě umírá ročně 6 milionů dětí hlady a my vyhazujeme jídlo do popelnic! Na Covid 19 zemřelo u nás 444 osob, na chřipku za rok 2000 osob, na rakovinu 37.000 osob. To, že nás Covid 19 ohrožuje je jen problém v našich hlavách. Média a hygienici nám přeprogramovali myšlení a chování díky šíření strachu, který  vypnul zdravý rozum, probudil strach a obavy. To vždy usnadňuje manipulaci a posiluje poslušnost.

V Praze jsem dnes potkal třídu vesele švitořících dětí – u vchodu do školy začaly vytahovat z kapes a tašek roušky, aby mohly projít chodbou a na učebně si je zase sundat! Záměrně jsem si roušku nenasazoval ani v metru, ani v tramvaji – lidé už mne nenapadali jako dříve. Při rozhovoru byla většina naštvaná a považovala jejich nošení za nesmysl, ale odvahu ji sundat neměla – až na jednu babičku, která si ji sundala, když se jí špatně dýchalo a se kterou jsem si hezky popovídal. Jedna paní nás napadla s tím, že je lékařka a nebude nás poslouchat – vztekle odešla do přední části tramvaje – také oběť. Strach je viditelně stále pánem. Zlo vítězí ve chvíli, kdy se začínáme bát!

V Brně se řidič nebál, jistě s ním souhlasí většina obyvatelstva:

Tady roušky odložte, vyzýval cestující řidič tramvaje. Dostal napomenutí - „Já to tu řídím bez roušky, takže Vás vážení cestující a zároveň spoluobčané vyzývám, abyste se ke mně připojili a Vaši ‚ochranu‘ úst a nosu taktéž odložili. Naopak, pokud máte respirační potíže, roušky si nasaďte. V tomto voze povinná ochrana úst a nosu NEPLATÍ. Mimořádné opatření MZDR 15757/2020 -31/MIN/KAN je velmi pravděpodobně v rozporu se zákonem a tedy neplatné." V Brně má poslední slovo tramvaják.

Masivní, negativní zprávy médií, s absencí pozitivních zpráv, jen zhoršují situaci a napomáhají šíření koronaviru. Je známo, že 2/3 nemocí jsou psychosomatického původu. Mediální šílenství tomu jen napomáhá, tedy i oslabování jedinečného imunitního systému člověka. Média tak podporují nejvíce „šíření“ koronaviru. O těchto škodách, které jsou největší, se samozřejmě mlčí.

"Zabíjíme" virus, ale mnohem více zabíjíme hospodářství, které hrozí kolabovat a zničit mnohem více životů a existencí. Snahou „dokonale“ vyhrát prohráváme o to více. Viry nezmizí, zato dobré hospodářství může. Kolik znáte lidí, kteří zemřeli čistě na Covid? Má jich být cca 400 – takovou cenu má mít kolaps ekonomiky? Přílišně ztlumení zpomaluje vytvoření imunity, rozumné ji posiluje. Paradoxně a logicky svým přehnaným, nezodpovědným a chaotickým chováním, zvyšujeme nedůvěryhodnost naší země a strach z ní v zahraničí.

Každé vítězství něco stojí – toto hrozí být Pyrhovým. Pravda někdy bolí, bez ní se nedostaneme dál. Pokud ji budeme zamlčovat, tak půjdeme – zpátky!

Potěšilo mne, že v posledních dnech potkávám stále více lidí, kteří odmítají roušky nosit – zůstali svobodní a zachovali si zdravý rozum. Bude jich přibývat? Věřím, že ano – jinak z nás bude stádo snadno poslušných, manipulovatelných a ovládaných ovcí - se všemi dopady.

Buďme svobodnými občany – jinak nás čeká porážka (v obou významech slova) a se svobodou a demokracií se můžeme nadobro rozloučit!

 

Jan Šinágl, 9.9.2020   

* * *

 DŮLEŽITÉ: Zajímavé a znepokojující video o Covidu

 „Nenechám si srát na hlavu“

 Hlasy lékařů, kteří si zachovali zdravý rozum

Epidemiolog Prymula má živnost na zdravotnické pomůcky. Nic nevyrábím, hájí se - Plk. v záloze Roman Prymula vstoupil na vlastní žádost do Pohotovostního pluku VB (těžko se nemohl aktivně nezúčastnit násilného potlačování Palachova týdne v lednu 1989), my jsme mu k další kariéře zacinkali klíčky - dnes mu tleskáme, děkujeme a dokonce má být vyznamenán nejvyšším státním vyznamenáním? Zřejmě za rekordní, denodenní mediální vystupování, kdy mu na vlastní práci těžko zbývá čas? Kolaps mravů a hodnot, kterému celá země bezmocně přihlíží...

Mým marodům - Vyhlášení neposlušnosti občanské!!!

* * *

Jsme jako děti na školním výletě. Navíc s pitomou učitelkou

… Měli jsme se hádat o hloupostech a chovat se rozumně. Místo toho jsme se hádali o důležitých věcech a chovali se nerozumně. Teď budeme sčítat ztráty. Ekonomické i ty na zdraví. Jsme jako malé rozhádané děti na školním výletě. Navíc s úplně pitomou učitelkou.

* * *

„Kdy to celé skončí, netuším, jako asi většina lidí, včetně odborníků. Bojím se ale, že správná odpověď je asi tato: skončí to, až škody ekonomické budou méně únosné než škody na lidském zdraví, v našem systému je zakódováno privilegování ,tvorby zisků', ta musí nakonec vždy zvítězit nad utrpením pouhých vyrábějících ,lidských zdrojů'.“

Václav Bělohradský

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2020-09-14 10:23
Opusťme již dobu všeobecné nesvobody a nevolnosti!

Jeden fakt je víc jak zřejmý,
Občany nevolení hygienici vládnou a ovládají zemi bez jakékoliv osobní odpovědnosti!

Kdy už konečně dáte občanům pokoj se všemi těmi nesmyslnými opatřeními, nařízeními, vyhláškami, rozkazy, hlášeními, zákazy a příkazy?

Všeho moc škodí, ale tohle už škodí nevratně celé společnosti.

Ukončeme již tuto přehlídku, kdo vymyslí nejhloupější nařízení. Bohatě stačí omezení návštěv v nemocnicích či sociálních zařízeních, jako za všech epidemií chřipek.


Zvolme konečně zdravý rozum proti represím!

Z.Hejlík

------- Přeposlaná zpráva --------
Předmět: Opusťme již dobu všeobecné nesvobody a nevolnosti!
Datum: Sun, 13 Sep 2020 21:04:36 +0000
Od: Hejlík Zbyněk, Ing.

Komu: , , , , , , , ,

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)