Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Co když vám dají do ruky papír ukazující pozitivní výsledky testování na přítomnost wuchanského viru SARS-CoV-2? Byli jste na testu a test byl pozitivní, co teď dělat? Touto otázkou se zabývá doktor Igor Bukovský, slovenský patologický fyziolog, který provozuje Ambulanci klinické výživy (AKV) a získal více než 100 tisíc diváků pro svůj youtube kanál, kde reaguje na současné události a sdílí zkušenosti z oblasti zdraví, udržování dobré kondice, posilování imunity, hubnutí a podobně.

Podle Bukovského již byly zaznamenány případy nepřiměřené úzkosti a sebevražedných myšlenek, a to i u lidí, kteří teprve čekají na výsledky testu, nebo se ocitnou v podezření, že by mohli být nakažení.

Z vyšetření však nemůže být jasné, zda je virus aktivní nebo neaktivní. Pozitivní test u člověka, který nemá příznaky onemocnění, ještě neznamená nemoc.

Bukovský cituje buletin Světové zdravotnické organizace (WHO), která uvádí, že smrtnost lidí, kteří byli nakaženi wuchanským koronavirem a onemocněli nemocí COVID-19, je 0,23 % a smrtnost lidí nakažených chřipkou je 0,1 %. Tedy smrtnost je u koronaviru 2x větší.

Vyzývá lidi, aby nepropadali panice a depresi, aby svoje strachy a obavy sdíleli s blízkými nebo se svým okolím, sdělili je, rozebrali a pokusili se je rozptýlit.

Jak jeden z diváků pod videem napsal, možná větší deprese způsobí situace lidem, do které se dostávají v důsledku lockdownu, tedy vládou přikázaných omezení, které povedou k bankrotům a neschopnosti splácet již započaté úvěry a podobně. Ale to je samozřejmě další, jiná otázka.

Pojďme zpět k tomu, když je test na wuchanský koronavirus SARS-CoV-2 pozitivní.

Co vlastně znamená, že byl test pozitivní? Co to vypovídá o viru ve vašem těle, jak je infekce vážná nebo jaký bude další průběh? Podle Bukovského se jedná o zjištění, že v odebraném vzorku z povrchu vaší sliznice byly zachyceny stopy hledaného viru. Z vyšetření však nemůže být jasné, zda je virus aktivní nebo neaktivní. Pozitivní test u člověka, který nemá příznaky onemocnění, ještě neznamená nemoc.

Pozitivní test neznamená automaticky nemocný člověk.

https://www.epochtimes.cz/2020/11/02/bukovsky-jste-testovani-jako-pozitivni-na-koronavirus-co-ted-delat/

* * *

Pozitivní neznamená automaticky nemocný!

Veřejnoprávní ARD konečně sdělila veřejnosti pravdu o koronaviru – najde stejnou odvahu ke skutečné službě veřejnosti i veřejnoprávní ČT?

U Covidu nejde o exponenciálu!

J.Š. 3.11.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Jan Šinagl 2020-11-04 08:47
Pes je zakopaný v tom, že "preventivní lékaři" (hygienici, epidemiologové, vakcinologové, nástěnkáři zdravé výživy a zdravého životního stylu), bohužel nemají zkušenost s léčbou skutečných individuálních nemocných lidí. Naposledy je viděli na lékařské fakultě, či před atestací na interně či chirurgii. Nenesou za léčbu lidí žádnou odpovědnost. Tudíž nemají žádnou kompetenci do léčení nemocí a nemocných nijak zasahovat. Avšak přece léčí celé populace. Vyrobí vakcínu, proočkují miliony lidí - a problém prý zmizí. To byla (a stále jest) základní mantra Prymuly...

My "kliničtí lékaři", kterým velice pomáhají "laboratorní lékaři", se zabýváme jen s jedincem.

Největší nebezpečí, ať už plošného testování na jeden jediný virus (jako na Slovensku), nebo cíleného testování "zranitelných skupin" (jako se chystá v ČR), spočívá v tom, že se tyto laboratorní testy aplikují diletantsky, navíc často v rozporu s doporučením samotného výrobce těchto testů...

Přitom všichni promovaní lékaři musí vědět, že všechny laboratorní testy byly, jsou a vždycky budou jen "pomocnými vyšetřovacími metodami" na cestě k diagnose a léčbě jednotlivého pacienta. Tudíž musí být zásadně užity (aplikovány) metodicky správně, čemuž by měli rozumět i vědci v přírodních vědách, které tak často nyní vídáváme na obrazovkách, slýcháváme v rozhlase či čítáváme v novinách a časopisech.

Ještě zopakuji jednu důležitou věc, ve které mají "ten hokej" nejen laici, nýbrž bohužel často i lékaři. Infekce není nic jiného než permanentní boj mezi makroorganismem (hostitelem) a mikroorganismem (parasitem). Takto to probíhá po staletí, tisíciletí, miliony let. On-line a pořád dokola. Právě proto mají makroorganismy (tedy i člověk) výborně vyvinutý imunologický systém, bez kterého bychom nepřežili na této planetě Zemi ani minutu.

V každé chvíli čelí naše obrana (která má různou hloubku a různé bojové jednotky) útokům stovek až tisíců různých mikrobů (nejen viry či bakterie, ale taky houby, prvoci, červi a hmyz). V různých tkáních, v různých orgánech našich tělesných schránek můžeme v každém okamžiku najít stovky až tisíce různých mikrobů, v různé dávce, v různých převlecích, v různých partách, a přitom jsme zdraví jako buci. Pak se cosi pokazí (třeba prochladneme, nebo onemocníme rakovinou) a najednou některý z těch mikrobů, často celá smečka, se na nás vrhne a my onemocníme infekčním onemocněním (nakažlivou chorobou).

Máme při tom různé subjektivní a objektivní příznaky, můžeme to vyležet doma, nebo v nemocnici, nebo taky "to nedáme" a můžeme i zemřít. Takto klokotá život odpradávna. To jsme si jenom my v tom dvacátém století bláhově mysleli, že už prý nebudeme na nejrůznější infekční nemoci stonat - a třebas i umírat.

Najednou se nám zjevil dosud neznámý virus SARS-CoV-2, způsobující novou nemoc Covid-19 - a všechno se převrátilo vzhůru nohama. Kdyby, ano kdyby, lékařské elity (nejen u nás) nebyly tak pokleslé a zbabělé, mohli jsme dneska řešit jiné problémy žití...

Celý ten CovidGate jednou praskne. Je otázkou, co se stane druhého dne poté...

MUDr. Vít Mareček

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)